Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

U povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio je čestitke svim hrvatskim kazalištima za djecu i mlade.

U povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, u organizaciji udruge ASSITEJ, upućujem čestitke svim hrvatskim kazalištima za djecu i mlade.

Na ovaj dan u središtu pažnje upravo je stvaralaštvo za djecu i mlade, kojim se želi skrenuti pozornost na taj važan segment umjetničkog stvaralaštva. Kazalište posvećeno djeci i mladima ima osobitu ulogu u suvremenom društvu, u promišljanju i pronalaženju odgovora u stvarnosti te su kvaliteta i razvoj toga kazališta od neizmjerne važnosti.
           
Hrvatska profesionalna i profesionalno vođena kazališta za djecu i mlade, kao i festivali koji se održavaju niz godina, ostvaruju predstave visokih umjetničkih dosega. Zahvaljujući Hrvatskoj udruzi ASSITEJ i njezinim naporima u promociji i umrežavanju u svjetsku mrežu, hrvatsko kazalište za djecu i mlade sudjeluje u svim svjetskim događanjima i ostvaruje zapažene uspjehe na inozemnim pozornicama. Osobito postignuće je otvaranje ureda Međunarodnog centra ASSITEJ u Zagrebu, kao profesionalnog kazališnog centra, koji će imati veliku važnost u afirmaciji hrvatskog kazališta za djecu i mlade, u razmjeni informacija i programa, edukaciji te povezivanju hrvatskih kazališta i njihovoj promociji.
 
Upućujem čestitke u želji da se kazalište za djecu i mlade i dalje razvija i ostvaruje kvalitetna umjetnička postignuća.

Najave