Sućut ministrice u povodu odlaska hrvatske dramske umjetnice Vere Zima

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska velike hrvatske dramske umjetnice Vere Zima.

"Tijekom višedesetljetne karijere gospođa Zima podjednako je uspješno iskazivala svoj raskošni glumački talent u kazalištu, na filmu i na televiziji u širokom dijapazonu uloga, a rado se odazivala i pozivima u lutkarsko kazalište i sinkronizaciji animiranih filmova.
 
Karakternu iskrenost i srčanost u životu prepoznavali su mnogobrojni prijatelji, štovatelji i kolege kojima je bila omiljena partnerica, a predanost i talent na sceni donijeli su joj mnogobrojne nagrade, uključujući Zlatnu arenu za “Oprosti za kung fu”, nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika za ikoničku ulogu u seriji “Odmori se, zaslužio si“ te Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo, koju sam joj s velikim zadovoljstvom uručila u srpnju ove godine.
 
Odlazak Vere Zima nenadoknadiv je gubitak za hrvatsko glumište i hrvatsku kulturu, a ostat će zapamćena kao glumica jedinstvene energije, snažnog i autentičnog glumačkog izraza, istinska zaljubljenica u umjetnost i u život."

Pisane vijesti | Društvo i zajednica