Sućut ministrice povodom odlaska Nenada Šegvića

11. srpnja 2021. - Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska legende riječkoga glumišta Nenada Šegvića.


"Primite izraze moje iskrene sućuti povodom odlaska Nenada Šegvića, legende riječkoga glumišta kojem je ostao vjeran cijeli svoj život, nakon što je prve velike kazališne korake ostvario u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu i Zagrebačkom kazalištu mladih šezdesetih godina prošlog stoljeća.

U sjećanju publike i generacija svojih kolega kojima je bio i prijatelj i mentor te ravnatelj Hrvatske drame riječkog Hrvatskog narodnog kazališta, ostat će zapamćen po više od stotinu i pedeset  uloga u djelima svjetskih i hrvatskih dramatičara. 

Dobitnik je Nagrade 'Vladimir Nazor' za životno djelo 2012. godine, a u antologiji hrvatske kazališne kulture ostat će posebno zapamćen svojim osnutkom HKD Teatra, te Hrvatskog festivala malih scena koji je u posljednja dva desetljeća zaslužio i međunarodni karakter, s posebnim doprinosom za kvalitativni i kreativni razvoj različitih kazališnih formi i projekata.

Nenad Šegvić zadužio je hrvatsko glumište ne samo kao glumački doajen riječkoga HNK, nego i kao snažna pokretačka energija cjelokupne hrvatske kazališne scene. 


 


 



Pisane vijesti