Sućut ministrice povodom odlaska Krešimira Fijačka

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Krešimira Fijačka, jednog od doajena hrvatskog novinarstva, dugogodišnjeg urednika Vjesnika i dopisnika iz Bonna i New Yorka koji je ostavio dubok trag na nacionalnoj medijskoj sceni.

Od unutarnjih do vanjskopolitičkih tema, analiza i komentara, Krešimir Fijačko već se svojim prvim tekstovima nametnuo kao jedno od najsnažnijih pera hrvatske novinarske scene. Od početka sedamdesetih godina, od kada je počeo pisati za „Vjesnik", nekad najprestižnije, visokotiražne hrvatske novine, Krešimir Fijačko posvetio im je gotovo cijelu svoju novinarsku i uredničku karijeru te postao jedan od zaštitnih znakova. Studirao je povijest umjetnosti i novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Beču, a sociologiju i filozofiju u Zagrebu, te je profesionalnim i kreativnim pristupom svakoj temi otkrivao širok raspon svojeg obrazovanja.
 
Krešimir Fijačko bio je jedan od naših najvrsnijih vanjskopolitičkih novinara, dokazavši se kao dopisnik „Vjesnika" iz Bonna i New Yorka, izvješćujući i komentirajući ključne promjene na međunarodnoj sceni iz svjetskih središta. Svojim uredničkim umijećem, svojim bogatim iskustvom, Krešimir Fijačko odgojio je plejadu Vjesnikovih novinara i urednika koji danas oblikuju hrvatsku medijsku scenu.Pisane vijesti