Sućut ministrice Nine Obuljen Koržinek u povodu odlaska Sanje Ravlić

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska vrsne stručnjakinje u audiovizualnom sektoru Sanje Ravlić.

Preranim odlaskom Sanje Ravlić izgubili smo vrsnu stručnjakinju, svestranu osobu širokog znanja i međunarodnog obrazovanja koja se, uz sjajne ideje, iskustvo i umreženost, borila i zalagala za kreativno stvaralaštvo i kulturu unaprjeđujući javne politike s ciljem kontinuiranog razvoja hrvatske kinematografije.

Sanja Ravlić bila je važna članica tima koji je osnovao krovnu hrvatsku filmsku instituciju, Hrvatski audiovizualni centar, a tužna vijest dolazi nam u godini kada Centar obilježava 15 godina rada u kojem je sama vrlo aktivno sudjelovala pokrenuvši važne projekte za promociju i razvoj hrvatskog filma, za što je 2018. dobila važno priznanje - godišnju nagradu „Albert Kapović“.
 
Također, kao dugogodišnja predstavnica Hrvatske u fondu Eurimages otvorila je put za brojne hrvatske manjinske koprodukcije, a neumornim zalaganjem pridonosila je ugledu naše kinematografije na međunarodnoj razini te se aktivno borila za rodnu ravnopravnost u audiovizualnom sektoru.
 
Zahvalna sam da sam imala priliku raditi sa Sanjom i bila svjedokom njezine iznimne energije i znanja koje je prenosila na sve suradnike nesebično se zalažući za napredak i uspjeh hrvatske kulture. Velik doprinos naše kolegice i prijateljice Sanje Ravlić ostat će zapamćen i duboko utkan u temelje daljnjeg rasta, razvoja i napretka hrvatskog filma.



Pisane vijesti | Društvo i zajednica