Sućut ministrice kulture i medija u povodu odlaska Josipa Palade, hrvatskog književnika i ratnog zapovjednika Satnije hrvatskih umjetnika

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska Josipa Palade, hrvatskog književnika i ratnog zapovjednika Satnije hrvatskih umjetnika.

„Odlazak Josipa Palade velik je gubitak za hrvatsku kulturu, kojoj je ostavio svoj osebujni opus pjesnika, proznog pisca i dramatičara. Njegova ljubav prema pisanoj riječi nadahnuće je svim ljubiteljima književnosti, a njegova djela i iskustvo najljepša ostavština budućim generacijama.

Na Hrvatskom radiju izvedene su mu brojne radiodrame, objavljivao je reportaže, feljtone, eseje, članke i vijesti u raznim novinama i časopisima, a za svoje je pripovijetke višestruko nagrađivan.

Osim u književnosti, na poseban se način istaknuo u Domovinskom ratu kao zapovjednik Satnije hrvatskih umjetnika, postrojbe Zbora narodne garde Republike Hrvatske osnovane 20. listopada 1991. godine. Njegov bogat književni opus i nezamjenjiva uloga u stvaranju i obrani Hrvatske ostat će trajno zapisana u hrvatskoj povijesti.“ 
 

Pisane vijesti