Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska Višnje Korbar

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska Višnje Korbar, jedne od najuglednijih hrvatskih pjevačica koja je svojim talentom desetljećima obogaćivala glazbenu kvalitetu naših festivala.

„Svestranim vokalnim umijećem Višnja Korbar ostvarila je bogat repertoar od šlagera i šansona do jazza, od slavonskih i zagorskih do dalmatinskih pjesama. Prije svega njezino se ime veže uz festival u Krapini.

Od početka šezdesetih godina prošloga stoljeća, od kada je pobijedila na legendarnom „Prvom pljesku", skladatelji su tražili njezine interpretacije, a publika njezine izvedbe. Nema festivala na ovim prostorima na kojem se nije čuo njezin glas, ni glazbenog izdavača za kojeg nije snimila ploču, redajući hitove i omiljene melodije. Od skladatelja je najzanimljiviju suradnju ostvarila s Miljenkom Prohaskom, a od festivala najdublju i najdužu vezu ostvarila je s Krapinskim festivalom, gdje je dala velik doprinos očuvanju kajkavske riječi i zagorske popevke.

Odlaskom gospođe Višnje Korbar hrvatska glazbena scena izgubila je jednu od najtalentiranijih pjevačica koja je uvelike pridonijela hrvatskoj glazbenoj kulturi, stoga vam u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno izražavam iskrenu sućut.“

 



Pisane vijesti