Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska Massima Savića

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je obitelji izraze sućuti u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu preranog odlaska jednog od najboljih hrvatskih glazbenika, svestranog pjevača Massima Savića.

„Generacije slušatelja pamtit će njegov jedinstveni glas kojim je oplemenio mnoge hitove i stvorio poseban, raznolik i iznimno bogat opus. Od njegovog sjajnog novovalnog Doriana Graya, grupe čiji je bio frontmen i s kojom je zasjao na tadašnjoj hrvatskoj pop-rock-sceni, do današnjih dana bio je i ostao uvijek svoj i poseban. Albumi „Sjaj u tami“ i „Za tvoje oči“ ostaju zapisani velikim slovima u nacionalnoj rock-antologiji, a pojedine pjesme ni danas ne silaze s radijskih popisa.

Svestrani umjetnički talent Massima je vodio kroz razne vrste glazbe, a u svakom se žanru odlično snalazio, od art-popa i rocka do popularnijih dance-ritmova,  da bi od početka novog milenija albumom „Vještina” krenuo u vjerojatno najintenzivniji dio svoje karijere. Od tog trenutka više nije silazio s vrha hrvatske pop-rock-glazbe, a hitovi poput „Zar više nema nas“, ili „Iz jednog pogleda", koji je dosegnuo više od 15 milijuna pregleda na YouTubeu, a posebno „Mali krug velikih ljudi“, veličanstvena su svjedočanstva njegova osebujnog glasa i umjetničke interpretacije. Stoga je zasluženo godinama odnosio nagradu Porin za najbolje vokalne izvedbe.

Svu raskoš njegova bogatog opusa publika je mogla doživjeti na svojevrsnoj koncertnoj 40. obljetnici karijere u zagrebačkoj Areni početkom studenog ove godine te tako u pamćenju zauvijek sačuvati njegov posljednji veliki koncert i njegove vrhunske interpretacije. Kolege glazbenici sjećat će ga se kao divnog suradnika i prijatelja, a generacije mladih pjevača koji su svoje prve nastupe na sceni imali u pjevačkim showovima s tugom će se sjećati njegove zdušne mentorske i prijateljske potpore i pomoći. Sjećam se večeras nekih naših susreta i razgovora, njegove skromnosti, posvećenosti glazbi i želji da uvijek novom pjesmom nadmaši ono što je dotad napravio. Teško mi je vjerovati da je tom iznimnom umjetničkom duhu i putu došao kraj tako naglo i prerano.“ 



Pisane vijesti | Društvo i zajednica