Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska Darije Kulenović Gudan

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska jedne od najuspješnijih filmskih producentica Darije Kulenović Gudan.

„Darija Kulenović Gudan, svojom je kreativnošću, entuzijazmom i profesionalnošću ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj filmskoj umjetnosti, ostvarivši niz uspješnih projekata, zasluženo osvojivši brojne nagrade. S Marinom Andree Škop vodila je Studio Dim, jednu od najuspješnijih hrvatskih produkcijskih kuća, a uz rad na vlastitim projektima od dokumentarnih i igranih, kratkih do cjelovečernjih, televizijskih i komercijalnih projekata, aktivnim je angažmanom u matičnoj Hrvatskoj udruzi producenata uvelike pridonijela unaprjeđenju i razvoju audiovizualne djelatnosti.

S iznimnom pažnjom i senzibilitetom posvetila se najmlađoj publici te je filmom „Moj dida je pao s Marsa“ visoko podigla ljestvicu kvalitete hrvatskog filma za djecu i mlade te svijest o edukativnom potencijalu filma, važnosti filmske pismenosti i razvoja publike.

Svojim kreativnim doprinosom, neiscrpnom energijom, potporom suradnicima i kolegama te posebnim darom za razumijevanje publike, Darija Kulenović Gudan je ostavila neizbrisiv trag na lokalnoj i međunarodnoj filmskoj sceni. Njezinim odlaskom nastaje velika praznina u hrvatskoj audiovizualnoj zajednici, a hrvatski film ostaje bez jedne od najboljih producentica čija će energija, kreativnost, solidarnost i ljudskost svima nedostajati.“ 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica