Program paralelnih rezidencija za umjetnike s područja stripa u Hrvatskoj i Francuskoj u 2024. godini

3. studenog 2023. - Na Poziv za hrvatske umjetnike s područja stripa za boravak u umjetničkoj rezidenciji u Angoulêmu u rujnu 2024. godine, koji je bio otvoren do 10. listopada 2023. godine, pristiglo je devet prijava.

Sve prijave razmotrili su zajednički predstavnici Ministarstva kulture i medija u suradnji s kolegama iz Cité BD-a iz Angoulêma koji će hrvatskog umjetnika ili umjetnicu ugostiti na temelju Sporazuma o suradnji na području stripa između Hrvatske i Francuske te Izjave o partnerstvu u organizaciji i provedbi rezidencijalnih boravaka umjetnika s područja stripa u Zagrebu i Angoulêmu.
S iznimnim zadovoljstvom ističemo da je svih devet prijava hrvatskih umjetnika bilo vrlo visoke kvalitete, uz to što su bili zadovoljeni i svi formalni uvjeti poziva. Za boravak na umjetničkoj rezidenciji u Angoulêmu u rujnu 2024. godine povjerenstvo je odabralo Klasju Habjan, koja se prijavila s najboljim projektom.

Budući da je riječ o višegodišnjem projektu, sljedeće godine pozivamo sve hrvatske umjetnike s područja stripa da se (ponovno) prijave sa svojim projektima za koje bi im boravak na rezidenciji u Angoulêmu mogao koristiti. U svibnju 2024. godine u Zagrebu će na rezidenciji boraviti francuski umjetnik Gaël Henry, koji se prijavio na Poziv što su paralelno u Francuskoj raspisali Cité BD i Francuski institut.

 



 

Pisane vijesti