Poruka ministrice povodom 30. obljetnice članstva Hrvatske u UNESCO-u

1. lipnja 2022. - Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je poruku povodom 30. obljetnice članstva Republike Hrvatske u UNESCO-u.


„1. lipnja 2022. godine s posebnim zadovoljstvom obilježavamo 30 godina članstva Republike Hrvatske u UNESCO-u. Tijekom toga vremena, uspješno smo surađivali u svim područjima djelovanja UNESCO-a, a posebno smo zahvalni na financijskoj i tehničkoj pomoći za vrijeme Domovinskog rata, kao i potresa koji su nedavno pogodili Hrvatsku. Tijekom toga razdoblja zajedno smo proveli mnoge uspješne projekte, a posebno smo ponosni na plodonosnu suradnju u području kulture, s posebnim naglaskom na kreativnim industrijama i zaštiti kulturne baštine.
 
Sudjelujući u pripremama za nadolazeću Svjetsku konferenciju MONDIACULT 2022., kao i druge države članice UNESCO-a, vjerujemo da zajedno možemo pridonijeti reafirmaciji značenja kulturne raznolikosti kao važnog dijela društava te Agendi 2030. za održivi razvoj. Republika Hrvatska osobito se veseli novim projektima i nastavku uspješne suradnje s UNESCO-om.“




 

Pisane vijesti