Otvoreno javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o audiovizualnim djelatnostima

19. siječnja 2024. godine - Ministarstvo kulture i medija uputilo je u savjetovanje sa zainteresiranom javnošću „Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o audiovizualnim djelatnostima“.

 
Izmjenama Zakona predlaže se uvođenje dodatnog financiranja razvoja i proizvodnje hrvatskih audiovizualnih djela neovisnih proizvođača kroz mogućnost da se iznos sredstava uplaćenih kao razna fiskalna davanja, investira u nova audiovizualna djela.
 
Predloženim izmjenama povećat će se sredstva za razvoj i proizvodnju hrvatskih audiovizualnih djela što će doprinijeti kvaliteti i stvoriti povoljne uvjete razvoja i konkurentnosti hrvatskog kulturnog proizvoda na tržištu. Predloženi model potiče investiranje u razvoj i proizvodnju audiovizualnih djela, generiranje potrošnje, povećanje angažmana i zapošljavanja u industriji te razvoj struke. Mogućnost investiranja iznosa uplaćenih davanja, omogućit će tvrtkama u području filma veću održivost i mogućnost sustavnog planiranja investiranja u razvoj i proizvodnju novih kulturnih djela.
 
Razdoblje savjetovanja: 19. siječnja 2024. - 19. veljače 2024.
 
Poveznica na e-Savjetovanje: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=26224
 
    

Pisane vijesti