Otvoreno javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o elektroničkim medijima

Ministarstvo kulture provodi javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o elektroničkim medijima.

Novi Zakon donosi se kako bi se hrvatsko zakonodavstvo uskladilo s revidiranom Direktivom o audiovizualnim medijskim uslugama. Ovim se Zakonom uređuju prava, obveze i odgovornosti pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost pružanja audio i audiovizualnih medijskih usluga, usluga elektroničkih publikacija putem elektroničkih komunikacijskih mreža, platformi za razmjenu videozapisa te interes Republike Hrvatske u području elektroničkih medija.
 
Pozivamo svu zainteresiranu javnost na sudjelovanje u postupku javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o elektroničkim medijima putem Središnjeg državnog portala za savjetovanja s javnošću.
 
Ministarstvo kulture u Nacrt prijedloga Zakona o elektroničkim medijima uključilo je prijedloge članica i članova Radne skupine oko kojih je bilo moguće postići konsenzus. Pozivamo stoga sve dionike, posebno udruge i organizacije koje su bile uključene u rad Radne skupine da kroz rasprave ili okrugle stolove otvore i one teme koje su predlagali, a koje nisu uključene u ovaj Nacrt prijedloga Zakona.
 
Savjetovanje je otvoreno od 4. veljače do 5. ožujka 2020. godine, a možete ga pronaći na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=13393

Pisane vijesti