Otvorena javna savjetovanja za Pravilnik o upisniku knjižnica i Pravilnik o očevidniku kazališta

Ministarstvo kulture provodi javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za Pravilnik o upisniku knjižnica i Pravilnik o očevidniku kazališta.

Pravilnikom o upisniku knjižnica određuju se sadržaj i rokovi vođenja Upisnika knjižnica i knjižnica u sastavu koji se vodi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Upisnik sadrži temeljne podatke o svim knjižnicama u Republici Hrvatskoj, bilo da djeluju kao pravne osobe ili kao knjižnice u sastavu drugih pravnih osoba.

Pravilnikom o očevidniku kazališta propisuje se sadržaj, način vođenja te postupak i rokovi upisa u Očevidnik kazališta koji se vodi u Ministarstvu kulture. Očevidnik sadrži temeljne podatke o svim javnim i privatnim kazalištima, kazališnim družinama i kazališnim kućama u Republici Hrvatskoj, bilo da obavljaju kazališnu djelatnost kao pravne osobe ili kao posebne ustrojstvene jedinice unutar pravne osobe.

Pozivamo svu zainteresiranu javnost na sudjelovanje u postupku javnog savjetovanja za Pravilnik o upisniku knjižnica i Pravilnik o očevidniku kazališta putem Središnjeg državnog portala za savjetovanja s javnošću.

Savjetovanja su otvorena od 5. veljače do 6. ožujka 2020. godine, a možete ih pronaći na poveznicama: 
Pravilnik o upisniku knjižnica
 
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=13418 
Pravilnikom o očevidniku kazališta
 
https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=13420


Pisane vijesti