Otvorena Osnovna škola Montovjerna

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića je u nedjelju 6. rujna 2020. godine, otvorila Osnovnu školu Montovjerna, prvu školu koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine.

Ministrica je istaknula kako se o projektu izgradnje škole Montovjerna puno govorilo jer je dugo postojala potreba da se u tom dijelu Dubrovnika izgradi potpuno nova škola.

Čestitavši Gradu Dubrovniku i svima koji su uspjeli u kratkom roku realizirati projekt, ministrica je istaknula otvaranje nove škole kao posebno svečanu priliku jer svjedoči da postoji potreba za više prostora u kojem ćemo obrazovati i odgajati djecu. 

Također je podsjetila da je vrijeme u kojem živimo i izloženost brojnim utjecajima prvenstveno kroz nove tehnologije obilježeno izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju odrasli, ali i djeca i mladi. 
 
Ministrica je dodala kako se ne može zanemariti činjenica da ova školska godina u cijeloj Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu počinje u potpuno novim okolnostima koje će, od svih nas, iziskivati puno više odgovornosti, uzajamnog poštovanja i interakcije. Vlada je napravila sve predradnje kako bismo uspostavili sustav te što više zaštitili djecu i učenike. Našim najmlađima moramo dati osjećaj sigurnosti i potpore, jer moraju znati da je škola sigurno mjesto, uz sve obveze koje će i oni, tako mali, morati na sebe uzeti.

Osnovna škola Montovjerna najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju te u potpunosti ispunjava potrebe nastavnog programa i kapacitete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za učenike od prvog do osmog razreda. Investicija je vrijedna preko 75 milijuna kuna.
 
FOTO:HINA


Pisane vijesti | Društvo i zajednica