Otvorena monografska izložba Zlatka Kesera

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Otvorena je monografska izložba umjetnika, profesora i akademika Zlatka Kesera u Galeriji Klovićevi dvori u četvrtak, 10. rujna 2020. godine. Kao izaslanik ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek izložbu je otvorio državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak.

Državni tajnik je zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji izložbe kao nove interpretacije iznimno kreativnog i slojevitog opusa Zlatka Kesera, istaknuo angažman i posvećenost toga umjetnika pedagoškom pozivu kao i brojnim likovnim disciplinama te širokom umjetničkom i društvenom djelovanju, kojima je zaslužio posebno mjesto među klasicima suvremenog izričaja kulturne scene u Hrvatskoj.

Okupljenima su se tom prigodom obratili autorica stručne koncepcije i kustosica izložbe Jasmina Bavoljak, ravnatelj Klovićevih dvora Antonio Picukarić i pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić.
 
Izložba je nastavak ciklusa retrospektivnih izložbi Moderni klasici kojima je Galerija Klovićevi dvori do sada publici predstavila umjetnički opus Dimitrija Popovića, Vaska Lipovca i Mersada Berbera. Monografska izložba Zlatka Kesera javnosti će izložiti veliki broj umjetnikovih ulja na platnu velikog formata koja su se do sada samo povremeno izlagala te bila manje dostupna publici.
 
Osim u Hrvatskoj Keserov umjetnički rad prepoznat je i međunarodno, njegova su djela uvrštena u zbirke mnogobrojnih nacionalnih muzeja i galerija, kao i u privatne zbirke, a 2015. godine dodijeljena mu je i „Nagrada Vladimir Nazor“ za životno djelo.

Izložbu će biti moguće posjetiti do 31. listopada 2020. godine.
 
Foto: Galerija Klovićevi dvori

 

Pisane vijesti