Otvoren Tjedan kajkavske kulture

Tjedan kajkavske kulture Krapina 2009. otvorio je ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić ocijenivši Krapinski festival hrvatskim kulturnim kapitalom.

Festival, koji se održava 44. put, izvorni je brend, jedan od zaštitnih znakova Krapine i Hrvatskog zagorja, rekao je, uz ostalo, ministar Biškupić istaknuvši da Krapina odašilje entuzijazam organizatora i sudionika ove manifestacije.


 
Na svečanosti otvaranja Tjedna kajkavske kulture, koju je vodila glumica Marija Borić, nastupili su brojni izvođači, među kojima i gudački Kvartet Rucner.
 
Iz bogatog programa Tjedna izdvaja se 8. znanstveni skup "Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća", koji će u utorak otvoriti potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Jarnjak. U srijedu je otvorenje Zagorskog gospodarskog zbora, a Tjedan završava u subotu Festivalom kajkavske popevke na kojemu će biti izvedeno 20 novih popevki.
 
Organizatori Tjedna kajkavske kulture su Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić. (Hina)


Najave