Otvoren je natječaj za dodjelu „Nagrade Iso Velikanović“ za 2020. godinu

Slika /slike/Iso Velikanović 2020 web.jpg

Najbolja ostvarenja u području prevodilaštva Ministarstvo kulture i medija nagrađuje „Nagradom Iso Velikanović“, priznanjem koje je ustanovljeno 2005. godine kao poticaj poboljšanju kvalitete i vrijednosti književnih prijevoda, stvaranju hrvatske prijevodne literature te kako bi se istaknula važnost prevodilačke struke.

Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada za najbolji prijevod objavljen u protekloj godini i kao nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Zahvaljujući trudu prevodilačke struke obogaćuje se raznolikost izbora čitalačke literature, a najznačajnija ostvarenja svjetske literarne scene upravo prevođenjem postaju dostupna ljubiteljima književne riječi svih generacija. Stoga je iznimno važno u 2021. Godini čitanja istaknuti ulogu prevoditelja u popularizaciji čitanja i ljubavi prema književnoj riječi.

Prijedlozi za dodjelu Nagrade prevoditeljima, s traženom se dokumentacijom dostavljaju elektroničkim putem na e-mail adresu: NagradaIsoVelikanovic@min-kulture.hr, osobno ili poštom na adresu Ministarstva kulture i medija, Zagreb, Runjaninova 2, a s naznakom: Prijedlog za „Nagradu Iso Velikanović“.

Rok za dostavu prijedloga: 26. veljače 2021.

>>> Natječaj za dodjelu „Nagrade Iso Velikanović“ za 2020. godinu

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica