Otvoren 55. Tjedan kajkavske kulture u Krapini

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Otvorenju izložbe „55 let zvoni nam kaj“ kojom je otvoren 55. Tjedan kajkavske kulture kao izaslanik ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek sudjelovao je pomoćnik Davor Trupković u nedjelju, 6. rujna 2020. godine.

U okviru tradicionalne manifestacije koja u središte stavlja kajkavsko kulturno stvaralaštvo, Tjedna kajkavske kulture održava se i 55. Festival kajkavskih popevki, uz bogat kulturno-umjetnički program te raznolike druge prigodne sadržaje.
 
Pomoćnik ministrice Trupković istaknuo je kako je Ministarstvo uvijek pratilo inicijativu Tjedna kajkavske kulture te da nastoji pomoći i podržati sve programe koje je osmislila lokalna zajednica. Dodao je kako bez nositelja koji su involvirani i koji imaju duboku empatiju prema svojoj tradiciji, ne možemo očekivati da će doći do razumijevanja tradicije i prenošenja znanja. Na tom tragu je i Tjedan kajkavske kulture kao najbolji primjer, rekao je Trupković.
 
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović istaknuo je kako će se idućih dana održati niz programa u organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo te izrazio žaljenje zbog održavanja programa u manjem obimu od prošlih godina.
 
Izrazivši zadovoljstvo što je tradicija u Krapini nastavljena, unatoč epidemiološkoj situaciji župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, podsjetio je da se Tjedan kajkavske kulture održavao i u najtežim uvjetima te da će ovoga puta biti manje gostiju i manje sadržaja.
 
Manifestacija se ove godine održava u manjem izdanju zbog okolnosti vezanih uz pandemiju koronavirusa, pa će se u terminu od 6. do 12. rujna na nekoliko lokacija održati različiti programi u skladu s epidemiološkim preporukama za sprječavanje širenja zaraze.
 
Foto: Grad Krapina

 
>>> Tjedan kajkavske kulture

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica