Održano događanje „Ovako mi to radimo!“ Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

17. ožujka 2021. – Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske održao je danas online događanje pod nazivom „Ovako mi to radimo!“ pod okriljem uspješnih hrvatskih rezultata ostvarenih u okviru Potprograma MEDIA 2014. – 2020. s ukupnim iznosom od 6.563.446 eura te ususret novom programskom razdoblju programa Kreativna Europa 2021.-2027.

Uvodno se, u prvom dijelu događanja, uz ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra Christophera Petera Marcicha okupljenima obratila i ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić. 

Prenijevši pozdrave ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek ravnateljica Jelavić izrazila je zadovoljstvo organizacijom događanja koje je odlična prilika za razmjenu iskustava, dobrih praksi te izazova, a sve s ciljem unaprjeđenja programa i međusobne suradnje.

Istaknuvši kako broj i uspjeh hrvatskih sudionika od početka 2008. godine kada se Republika Hrvatska pridružila programu MEDIA pa sve do danas kontinuirano raste, ravnateljica Jelavić pridružila se čestitkama te podršci daljnjem uspješnom djelovanju i suradnji MEDIA ureda u Hrvatskoj.  

Jedna od ključnih tema događanja bila je osnaživanje suradnje između susjednih zemalja u regiji i šire te pridonošenje većoj prepoznatljivosti malih zemalja, odnosno onih niskoga produkcijskog kapaciteta u kontekstu Potprograma MEDIA. Osim promocije hrvatskog uspjeha, razmjenjivala su se iskustva s Uredima MEDIA iz Austrije, Bugarske, Slovenije, Srbije i Portugala čiji su voditelji sudjelovali u programu.

Prisjetimo se kako Potprogram MEDIA  potporu pruža europskoj audiovizualnoj industriji putem 14 poziva za podnošenje projektnih prijedloga, a da su hrvatski prijavitelji u završnoj rekordnoj godini Potprograma bili uspješni u čak 11 kategorija te da je u navedenom sedmogodišnjem razdoblju sudjelovalo ukupno 70 različitih hrvatskih organizacija.

U okviru događanja objavljeni su i dobitnici glavne nagrade filmskog kviza koji se održavao svakodnevno od 1. do 12. ožujka 2021. godine.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica