Održane su sjednice Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara i Vijeća Splitskog ljeta

U Ministarstvu kulture održane su sjednice Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara i Vijeća Splitskog ljeta pod predsjedanjem ministra kulture mr. sc. Bože Biškupića

Vijeće Dubrovačkih ljetnih igara, na današnjoj sjednici, jednoglasno je prihvatilo financijsko i programsko izviješće 60. dubrovačkih ljetnih igara.U dramskom programu izvedeno je ukupno 33 dramska programa, od čega 3 premijere, 3 gostujuća dramska naslova i 3 reprizna naslova.Ostvarena je prva teatarska međunarodna koprodukcija Igara predstavom ''Orgije tolerancije'', autorskim projektom jednog od najglasovitijih umjetnika današnjice, Jana Fabrea. U glazbenom programu izvedena su 23 glazbena i 7 plesnih programa uz svečano zatvaranje igara sa Filharmonijom nacija pod ravnanjem J. Frantza. Intendant dr. sc. Ivica Prlender istaknuo je pozitivno financijsko poslovanje s visokim vlastitim prihodom kao i veliku pozornost koju je festival pobudio kod domaćih i stranih medija.
 Održano festivalsko vijeće Splitskog ljeta

Festivalsko vijeće Splitskog ljeta, na današnjoj sjednici,  jednoglasno je prihvatilo financijsko i programsko izvješće 55. splitskog ljeta.Intendant Milan Štrljić istaknuo je velik odaziv publike na festivalski program te brojne uspješnice u dramskom i glazbenom programu, od kojih se mogu izdvojiti izvedbe Carmine Burane i Dalmatice u glazbenom i Goldonijeve Ribarske svađe u dramskom programu. Uz brojne reprizne naslove, na 55. splitskom ljetu je gostovala i Ankarska državna opera i balet.Zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i Grada Splita, HNK Split je, kao organizator festivala, nabavilo vrlo kvalitetnu opremu koja udovoljava standardima EU.

Najave