Održan sastanak s predstavnicima Hrvatskog sabora kulture

Državni tajnik Krešimir Partl i ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković održali su danas online sastanak s predstavnicima Hrvatskog sabora kulture, predvođenima tajnikom HSK-a Draženom Jelavićem, predsjednikom Upravnog odbora HSK-a Dejanom Buvačem i predsjednikom Skupštine HSK-a Zdravkom Obradovićem. Glavna tema sastanka bio je opstanak i buduće odvijanje aktivnosti vezanih uz kulturno-umjetnički amaterizma u doba COVID-19.
 
Dogovoreno je da će se razmotriti mogućnost da se kulturno-umjetničkim društvima omogući održavanje proba na otvorenom uz poštivanje protuepidemijskih mjera, kada to mjere nacionalnog kao i lokalnih stožera dozvole. Vezano uz pomoć oko pokrivanja fiksnih troškova, Ministarstvo kulture i medija uputit će dopis jedinicama lokalne samouprave s naputkom i molbom da oni  koji su u vlasništvu prostora u kojima KUD-ovi obavljaju svoju djelatnost ne naplaćuju najamninu u razdoblju obustave djelatnosti.
Hrvatski sabor kulture Ministarstvu će uputiti popis svojih članova tj. udruga koje obavljaju gospodarsku djelatnost da se zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje razmotre modaliteti pomoći.  

Ovisno o razvoju epdemiološke situacije, Ministarstvo će uskoro donijeti odluku ododjeli sredstva za manifestacije te razmotriti preusmjeravanje sredstava na iskazanu potrebu za informatizacijom KUD-ova.
Hrvatski sabor kulture je izrazio zadovoljstvo konstruktivnom raspravom te potpori koju  Ministarstvo kontinuirano pruža kulturno-umjetničkom amaterizmu.


 



Pisane vijesti