Održan drugi sastanak povodom izrade Smjernica medijskog razvoja u okviru Nacionalnog plana razvoja kulture i medija

  • Slika
  • Slika
  • Slika

12. srpnja 2022. -  U organizaciji Ministarstva kulture i medija održan je drugi konzultativni sastanak povodom izrade Smjernica medijskog razvoja u okviru Nacionalnog plana razvoja kulture i medija za razdoblje od 2022. do 2027.

Državni tajnik Krešimir Partl otvorio je sastanak, a potom se raspravljalo o pristiglim komentarima i prijedlozima mjera i aktivnosti za njihovu izradu. Nakon rasprave, načelnik Sektora za strateško planiranje i analitiku Dinko Klarić predstavio je daljnji hodogram izrade Smjernica i Nacionalnog plana te istaknuo kako će se okvir nacrta Nacionalnog plana razvoja kulture i medija s posebnim ciljevima i razvojnim mjerama prenijeti u online obrazac putem kojeg će se svim zainteresiranim dionicima omogućiti komentiranje predloženih mjera te predlaganje aktivnosti i pokazatelja mjera.
 
Prikupljanje komentara i prijedloga trajat će od sredine srpnja do rujna, a nakon toga predviđeno je usuglašavanje nacrta Smjernica medijskog razvoja, odnosno Nacionalnog plana s pripadajućim Akcijskim planom.
 
Drugi konzultativni sastanak moderirala je ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček Fila, a u raspravi su sudjelovali načelnica Sektora za medije Ministarstva kulture i medija Nives Zvonarić, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, predsjednica Europske federacije novinara i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever, profesorica Fakulteta političkih znanosti dr. sc. Marina Mučalo, član Vijeća za elektroničke medije Damir Bučević, predsjednik Hrvatske udruge radija i novina (HURIN) Željko Švenda, Danijel Vidaković iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), profesor Hrvatskog katoličkog sveučilišta doc. dr. sc. Anto Mikić te Dario Topić s Televizije Student.

Pisane vijesti