Odgođeno Venecijansko bijenale – 17. Međunarodna izložba arhitekture

Odlukom uprave Venecijanskog bijenala, 17. Međunarodna izložba arhitekture koja se trebala održati od 29. kolovoza do 29. studenog 2020. godine, odgođena je za 2021. godinu. Novi termin održavanja je  22. 05. -  21. 11. 2021. godine.

Predsjednik Bijenala Roberto Cicutto i umjetnički direktor i kustos Bijenala Hashim Sarkis tijekom video konferencije pojasnili su razloge odgode, uzrokovane nemogućnošću nesmetane realizacije izložbe u vrijeme ograničene mobilnosti i različitih stupnjeva sanitetskih mjera.

Zahvalivši se na dosadašnjem trudu pozvanim arhitektima, zemljama sudionicima i institucijama, organizatori su objavili da je odluka o odgodi donesena radi objektivnih poteškoća u organizaciji uzrokovanih epidemijom COVID-19, kojima su bile dovedene u pitanje transport i realizacija radova te posljedično i kvaliteta te velike i složene izložbe.

Najavljeno je također da će tijekom jeseni biti organizirana serija događanja vezana uz temu izložbe How will we live together? pitanje koje danas postoje relevantnije nego ikada do sada.

Povjerenik hrvatskog nastupa Idis Turato će s projektom  „Togetherness / Togetherless“ i autorskim timom: Davor Mišković, Ida Križaj Leko, Ivan Dorotić, Leo Kirindžić, Maša Poljanec, Renato Stanković, Morana Matković, na  Venecijanskom bijenalu – 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture sudjelovati u novom terminu sljedeće godine.
 
Istovremeno objavljeno je da se odgađa se i 59. Međunarodna izložba suvremene vizualne umjetnosti koja je trebala biti održana u 2021. godini u kustoskoj koncepciji Cecilije Alemani. Novi termin održavanja je 23. 04. - 27. 11. 2022. godine.

https://www.labiennale.org/en/news/new-dates-biennale-architettura-and-biennale-arte




https://www.labiennale.org/en/news/new-dates-biennale-
architettura-and-biennale-arte


Pisane vijesti