Objavljeni rezultati financiranja programa za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara za 2021. godinu

Slika /slike/Baština friz2.png

Odobreni su programi zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima, podvodne i kopnene arheološke baštine, zatim programi zaštite i očuvanja orgulja te programi zaštite nematerijalnih kulturnih dobara i pokretnih etnografskih kulturnih dobara kao i programi zaštite na pokretnim kulturnim dobrima za 2021. godinu.

Podsjećamo da je Ministarstvo kulture i medija, zbog šteta uzrokovanih katastrofalnim potresima na pogođenim područjima u ožujku i prosincu 2020., ove godine nacionalna sredstva uložilo u provođenje hitnih mjera zaštite stradalih kulturnih dobara (evakuacije, podupiranja, hitne sanacije itd.). Zbog toga će se ovim programima financirati samo hitni i nužni radovi u ostalim dijelovima Hrvatske. Pratit ćemo realizaciju svih projekata i reagirati po procjeni i potrebi bilo osiguravanjem dodatnih sredstva ili odgodom financiranja nerealiziranih radova za sljedeću godinu.

Najavljujemo također da će zbog odgode odobrenja i realizacije sredstava za ovu godinu, natječaj za financiranje programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2022. godinu biti raspisan u prosincu 2021., kada će svi prijavitelji moći procijeniti koliko će se radova uspjeti realizirati ove godine.

 

Pisane vijesti | Javne financije