Ministrica Nina Obuljen Koržinek o doprinosu kulture hrvatskom turizmu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: Vlada Republike Hrvatske 
 
10.08.2021. Opatija – Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je na sastanku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministara, župana priobalnih županija, gospodarstvenicima, odnosno predstavnicima turističkog sektora u Opatiji.
 
Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjim turističkim rezultatima i daljnjem tijeku sezone u Hrvatskoj, epidemiološkoj situaciji te mjerama koje se poduzimaju za stabilnost gospodarstva, tržišta rada,  turističkog sektora te sektora kulturnih i kreativnih industrija koji bilježi pozitivne rezultate.
 
Ministrica Obuljen Koržinek na sastanku je istaknula važan doprinos kulture kao generatora interesa za hrvatski turizam. Iznijela je i podatke posjećenosti među ostalim i ljetnih festivala koji svojim profesionalnim, umjetničkim glazbeno-scenskim izvedbama bilježe popunjenost gledališta do oko 70% kapaciteta, od čega su oko 70% domaći, a oko 30% strani gosti. 
 
Uz predsjednika Vlade  i ministricu kulture i medija, sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.


Pisane vijesti