Objavljen Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj u 2023.

27. travnja 2023. – U skladu s politikom i programima Vlade RH koji nastoje omogućiti jednakost i ravnopravnost uključivanja osoba s invaliditetom u sve faze društvenog života, četvrtu godinu zaredom Ministarstvo kulture i medija objavljuje Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.

Sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima pridonosi podizanju razine kvalitete življenja kako osoba s invaliditetom tako i društva u cjelini, očuvanju raznolikosti društva, jačanju kapaciteta zajednice te afirmira njihove kreativne, umjetničke i intelektualne mogućnosti i senzibilizira javnost za umjetnički rad osoba s invaliditetom.
 
Pravo podnošenja prijave na temelju ovog Poziva imaju organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, zaklade i udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti i socijalne djelatnosti) koje imaju sjedište i obavljaju djelatnosti na području Republike Hrvatske.
 
Prijave se podnose elektroničkim putem od 27. travnja 2023. godine do 27. svibnja 2023. godine do 17 sati, ispunjavanjem e-prijavnice br. 26 koja je dostupna na stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica.

Pitanja vezana uz Poziv postavljaju se isključivo elektroničkim putem od 27. 4. do 18. 5. 2023. godine slanjem upita na adresu: dostupnostkulture@min-kulture.hr.
 
Poziv kao i uvjete natječaja s uputama za prijavitelje potražite na:
https://min-kulture.gov.hr/?id=23783.
 


Pisane vijesti | Javne financije | Društvo i zajednica