MJESEC NAŠEG FILMA: u svibnju 480 projekcija 60 domaćih filmova u 72 kina i 56 gradova diljem Hrvatske

Hrvatski audiovizualni centar obilježava petnaest godina svog djelovanja pa je tako u okviru projekta H15 – 15 godina u našem filmu mjesec svibanj proglasio Mjesecom našeg filma, tijekom kojeg će publika u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske dobiti priliku pogledati 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina, u više od 480 projekcija.

Mjesec našeg filma zamišljen je kao program kojemu je cilj publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali, razvijali se, educirali, rasli, mijenjali se. Pogledom unatrag nastoje podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje u proteklom razdoblju i proslaviti ih te tako ujedno motivirati publiku na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti. Program Mjeseca našeg filma održat će se u kinima u sklopu Kino mreže, nezavisnim kinima te u CineStar kinima diljem Hrvatske.

"Izuzetno smo zadovoljni odazivom i uključenjem kina u projekt Mjesec našeg filma, kako u sklopu Kino mreže i nezavisnih kina tako i multipleksa. Njihov interes i želja da zajedno radimo na promociji domaćeg filma kroz ovaj projekt snažan je motiv i poticaj za daljnje inzistiranje na otkrivanju kanala i mogućnosti dolaska filmova do onih zbog kojih se oni i rade - publike . Veseli nas ova proslava koja će trajati tijekom čitavog svibnja - pozivamo vas sve da ne propustite gledati omiljene naslove (ili možda one koji će to tek postati) na kinoplatnima u čak 56 gradova", izjavio je Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra.

Mjesec našeg filma jedinstvena je prilika da domaće filmove (neke i prvi put) gledate na velikim platnima, i to na lokacijama diljem Hrvatske. Prikazivat će se filmovi svih rodova, žanrova i vrsta: četiri dječja igrana filma, devet animiranih, četiri eksperimentalna, 16 dokumentaraca, šest kratkometražnih igranih filmova i 21 dugometražni igrani film.

Popis kina i gradova koji sudjeluju u projektu možete pronaći na poveznici, a raspored svih projekcija te informacije o filmovima iz programa od 1. svibnja možete pronaći na službenim stranicama www.havc.hr.

IZVOR: https://havc.hr/infocentar/novosti/svibanj-postaje-mjesec-naseg-filma-s-480-projekcija-60-domacih-filmova-u-72-kina-i-56-gradova-diljem-hrvatske.
 


Pisane vijesti