Objavljen natječaj Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“

6. studenog 2023. - L'Oréal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija objavili su 18. po redu natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“.

Povodom otvaranja novog ciklusa i obilježavanja punoljetnosti provođenja ovog Programa, u Francuskom institutu posjetitelji su imali priliku pogledati izložbu „18 godina Žena u znanosti u Hrvatskoj“, koja je posvećena svim dosadašnjim stipendisticama L'Oréal-UNESCO nacionalnog programa „Za žene u znanosti“, prikazujući odabrane fotografije ceremonija dodjele stipendija kao i fotografije znanstvenica koje su za izvrsnost i postignuća u svom znanstvenom radu nagrađene tom prestižnom stipendijom.

Ovogodišnji ciklus najavili su predsjednik Izbornog povjerenstva Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal - UNESCO „Za žene u znanosti“ akademik Zvonko Kusić, članica Izbornog povjerenstva dr. sc. Zrinka Ljubešić, stipendistica Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“ 2023. godine dr. sc. Ines Haberle te partneri Programa. U sklopu novog ciklusa pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € nagradit će se četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja prirodnih znanosti. Putem Nacionalnog programa stipendiranja L'Oréal - UNESCO „Za žene u znanosti“ do sada je nagrađeno 66 hrvatskih znanstvenica u završnoj fazi izrade doktorske disertacije, a ove će im se godine pridružiti četiri nove stipendistice. Program predstavlja priznanje mladim znanstvenicama za njihov predani trud i rad, a ujedno ih ohrabruje i potiče na daljnja istraživanja i znanstvena usavršavanja.

Prema Pravilniku natječaja, neki su od njegovih uvjeta da kandidatkinje za ovu stipendiju moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

Krajnji je rok za predaju natječajne dokumentacije 4. prosinca 2023., a sve detalje natječaja možete pronaći na ovoj poveznici.                       

 

Pisane vijesti