Obilježena godišnjica rada Prve hrvatske kontejnerske knjižnice Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja i 180. godišnjica knjižnice u Petrinji

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Grad Petrinja

27. travnja 2022. –  Obilježavanju godišnjice rada Prve hrvatske kontejnerske knjižnice 2021. Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja i 180. godišnjice od prvog spomena i organiziranog rada knjižnice u Petrinji prisustvovao je izaslanik ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak. Tom mu je prilikom uručena zahvalnica za svu pomoć koju je Ministarstvo dalo Knjižnici nakon potresa.

Državni tajnik Poljičak najavio je kako će Ministarstvo nastaviti s potporom te financirati obnovu i opremanje budućeg prostora nove petrinjske knjižnice te dodao kako se trenutno razgovara sa svim nadležnim institucijama kako bi se knjižnici osigurao novi prostor i prikladni uvjeti za nesmetan rad.
 
Smještaj nove knjižnice predviđen je na lokaciji I. osnovne škole u centru Petrinje, a u planu je osigurati jedan kat nove zgrade s oko 900 metara četvornih prostora, čime bi se prema standardima za narodne knjižnice ostvario prikladan smještaj u odnosu na veličinu grada i broj stanovnika.
 



Pisane vijesti