O budućnosti kulture i umjetnosti na drugom danu konferencije Future Tense

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

© Future Tense

11. svibnja 2023. – Na panelu Future of Entertainment and Culture drugoga dana međunarodne poslovne konferencije Future Tense koja se održava u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, sudjelovao je državni tajnik Krešimir Partl.

Future Tense okuplja vodeće kompanije na tržištu, predstavnike start-upova, direktore i manadžere, predstavnike javne uprave, akademske zajednice i nevladinog sektora, komunikacijske stručnjake i sve druge zainteresirane za budućnost poslovanja i trendove u tehnologiji, leadeshipu, zdravlju i medicini, održivosti, kulturi i zabavi, obrazovanju i medijima.
 
Državni tajnik Krešimir Partl istaknuo je važnost zaštite autorskih prava i pravične naknade autorima u digitalno doba te izazove regulative autorskih prava vezano uz sve intenzivnije korištenje umjetne inteligencije. Također je napomenuo kako je razvoj novih tehnologija znatno proširio dostupnost sadržaja i uvjetovao promjene u načinu konzumiranja zbog čega je iznimno bitno ulagati u razvoj publike.
 
Na panelu su o aktualnom stanju na domaćoj kulturnoj sceni, streaming servisima, utjecaju inovativnih tehnologija i umjetne inteligencije na sektor kulture i umjetnosti, zaštiti autorskih prava i digitalizaciji kulturne baštine govorili i glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja Antun Tomislav Šaban, likovni umjetnik, kustos u Gradskom muzeju Vukovar Zoran Šimunović te kustosica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb Jasna Jakšić.
 


Pisane vijesti | Društvo i zajednica