Novi doprinos kulturi - otvoren Centar za kreativne industrije Zadarske županije

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Pokrenut radi velikog potencijala kreativne industrije i potrebe za kontinuiranim usavršavanjem i razmjenom znanja između industrije i obrazovnog sustava Projekt Centar za kreativne industrije Zadarske županije izvrstan je specijalizirani poslovni inkubator za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnoj industriji i IT industriji koji će podići konkurentnost tog rastućeg sektora gospodarstva i povećati zaposlenost.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića,  ministricu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašu Tramišak,  zadarskog župana Božidara Longina  i  ravnateljicu Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija Katarinu Colić, u ceremoniji otvorenja sudjelovala je i ministrica kulture i medija  Nina Obuljen Koržinek.

Posebno veseli što će se u ovom centru studentima i učenicima izravno prenositi najnovije spoznaje i tehnologije iz područja kreativne industrije, a edukacije i radionice će pomoći nezaposlenima koji aktivno traže posao u području kreativnih industrija da postanu konkurentniji na tržištu rada.

Izgradnjom Centra dobiven je specijalizirani poduzetnički inkubator ne samo s uredima već i s opremljenim dvoranama za edukaciju, tonskim studijem, multifunkcionalnom dvoranom, coworking prostorom te izložbenim prostorom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 30,8 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 20 milijuna i bespovratna sredstva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH gotovo 2 milijuna kuna.
 

Pisane vijesti