New Europe Market ponovno u Zagrebu

  • Slika
  • Slika

© Petar Santini

7. prosinca 2022. – Nakon još jednog uspješnog ljetnog izdanja u Dubrovniku New Europe Market ponovno je, nakon dvogodišnje stanke, u Zagrebu okupio predstavnike kulturnih i kreativnih industrija, televizijsku i filmsku industriju od redatelja, producenata i scenarista, do produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizije, televizijskih kanala, streaming servisa i ostalih. 

Otvarajući konferenciju izaslanik ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek državni tajnik Krešimir Partl zahvalio je organizatorima na angažmanu te istaknuo važnost ove konferencije za razvoj i jačanje hrvatskog kreativnog sektora. Budući da služi kao platforma za umrežavanje lokalnih profesionalca iz audiovizualne industrije sa stranim produkcijskim tvrtkama i streamerima, pridonosi većoj vidljivosti scenarista, producenata, producentskih kuća i redatelja iz Hrvatske na međunarodnoj koprodukcijskoj sceni.

„U koprodukcijama, koje su jedna od najvažnijih tema hrvatske audiovizualne industrije, svjedočili smo koliko je važna suradnja između zemalja EU tijekom COVID-krize, kada je kultura u nekim zemljama bila gotovo zaustavljena. Sigurni smo da će ovogodišnji NEM Zagreb potaknuti suradnju i dijalog između svih dionika – filmskih profesionalaca, pružatelja medijskih usluga i Hrvatskog audiovizualnog centra, ali i koprodukcije i proizvodnju kvalitetnih, konkurentnih sadržaja s potencijalom za međunarodnu distribuciju“, rekao je državni tajnik Partl. 

Sudionike NEM-a Zagreb 2022. u tri dana održavanja očekuje bogat program na temu „Sve o stvaranju sadržaja“ s panel-raspravama, prezentacijama i premijernim predstavljanjima novih televizijskih serija, edukacijama i primjerima dobrih praksi.
https://neweumarket.com/zagreb/agenda-2022/

 



Pisane vijesti