Nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj

  • Slika
  • Slika

22. rujna 2022. – Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ursa Hammera.

Ministrica Obuljen Koržinek i veleposlanik Hammer potvrdili su spremnost za još intenzivniju razmjenu projekata te su razmijenili mišljenja o suradnji u području kulturnog i kreativnog sektora.
 
Dobra kulturna suradnja dionika već postoji, posebno u području filma i filmske produkcije, izvedbenih umjetnosti te književnosti i prezentacija na nacionalnim festivalima. Ministrica i veleposlanik istaknuli su tako produkciju audio-vizualnih aktivnosti i prezentaciju filma dviju zemalja, mogućnosti ostvarenja filmskih koprodukcija te suradnju s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Također su razgovarali o razvoju projekta u području književnosti, posebno o prevođenju djela autorica i autora iz Hrvatske te je ministrica Obuljen Koržinek informirala veleposlanika Hammera o sufinanciranju prijevoda zainteresiranih stranih nakladnika koje provodi Ministarstvo kulture i medija putem javnih poziva.
 
Ovom je prilikom ministrici Obuljen Koržinek veleposlanik Hammer uručio poziv na sudjelovanje na Drugu konferenciju ministara kulture koja će se održati sljedeće godine u Davosu. 
 
Sastanku su uz veleposlanika i ministricu prisustvovali zamjenik šefa misije Thomas Casure te voditeljica Službe za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Iva Mostarčić.

 

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi