Glazbeno-scenski sadržaji


 

Hasanaginica - On line kazalište u Imotskom

url: https://youtu.be/F0Lh_c5Ydv0   
vrijeme: 7. ožujka 2021. u 20 sati

Samostalni umjetnik Ivan Baranović, u ulozi glavnog glumca i redatelja te trinaest imotskih glumaca amatera 7. ožujka će u 20 sati, izvesti dramsku predstavu "Hasanaginica", koja će se prenositi putem YouTube kanala te biti dostupna na društvenim mrežama i službenoj stranici Pučkog otvorenog učilišta Imotski i Kazališne družine Ritam Igre. ​Predstava je premijerno izvedena 4. srpnja 2020. u okviru manifestacije “Imotska sila”.

Hasanaginica je hrvatska usmena balada nastala između 1646. i  1649. godine u Imotskoj krajini koja se prenosila usmenom predajom, dok ju 1774. godine nije zapisao talijanski putopisac i etnograf Alberto Fortis.
Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Od Kancone do mjuzikla

url: https://www.facebook.com/opera.hnk/
vrijeme: 4. ožujka 2021. u 20 sati 

Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište najavljuje za 4. ožujka glazbeni program Od Kancone do mjuzikla u kojem će nastupiti operni solisti - Sofia Ameli Gojić, Tomislav Mužek i Davor Radić, uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. Koncert će se, uz kupljenu ulaznicu, moći pratiti i uživo na službenoj stranici Kazališta – www.hnk.hr


Guerrilla Mainstream koncept

url: https://www.facebook.com/guerrillamainstream/
vrijeme: siječanj - lipanj 2021. 
 
Guerrilla Mainstream koncept glazbeni i audio-vizualni projekt nekih od članova grupe Hladno pivo iz Zagreba koji žele isprobati drukčiji pristup glazbi, publici i medijima. U okviru projekta snimljena je prva pjesma Izreke, u audio formatu u produkciji Srđana Sekulovića – Skansija u studiju NLO u Zagrebu i video režiji mladog Noe Dedića. U planu su i druge pjesme pa pratite društvene mreže (Facebook; YouTube) na kojime će Guerrilla Mainstream objavljivati svoje nove radove. 

Pjesme će biti dostupne u digitalnoj formi na glazbenim streaming i download servisima (Deezer, Spotify, Apple music….), a u video formi na Youtube kanalu Menarta te u televizijskom programu. Projekt podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
Poveznice: https://backl.ink/144272273
https://www.youtube.com/watch?v=RPxnS8Ig9Dc


Prič-e za 21. stoljeće Teatra Naranča

url: http://www.teatarnaranca.hr/price-za-21-st.html
vrijeme: subotom u 10 sati 

Prva u nizu video priča za djecu "Maša i medvjed" bit će premijerno prikazana u subotu, 27. veljače u 10 sati. Radi se o projektu "PRIČ-e ZA 21. STOLJEĆE" koji je zamišljen kao serijal video priča za djecu (Hrvatske narodne bajke, bajke braće Grimm i druge) ispričanih i odigranih u glumačkoj interpretaciji. Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

"U neutralno postavljenom scenskom okruženju uz upotrebu svakodnevnih predmeta, koristeći isključivo svoju maštu i glumačko umijeće glumci našeg ansambla stvoriti će video zbirku priča – našu inačicu nekad popularnih audio priča za djecu", poručuju iz Teatra Naranča.
 
Pratite Teatar Naranča na društvenim mrežama (Facebook; YouTube; Instagram) kao i nastavak serijala za djecu koji će nakon premijernog prikazivanja ostati trajno dostupan online).


Hrvatski barokni ansambl: „Telemannia“

url: https://www.youtube.com/user/CroBaroque
https://radio.hrt.hr/stream/8/
https://radio.hrt.hr/emisija/hrvatski-barokni-ansambl/632/
vrijeme: 28. veljače 2021. u 20 sati
 
Hrvatski barokni ansambl nastavlja 21. sezonu koncertom pod nazivom „Telemannia“, u nedjelju, 28. veljače, uz prijenos uživo iz Hrvatskog glazbenog zavoda bit će moguće pratiti putem YouTube kanala i trećeg programa Hrvatskog radija, a s početkom u 20 sati.
Ansambl, pod umjetničkim vodstvom blok flautista i oboista Stjepana Nodila, izvodi djela skladatelja Georga Philippa Telemanna. Kao solist nastupit će Mauro Colantonio na violi da gambi. Koncert nakon izvedbe ostaje trajno dostupan na YouTube kanalu HBA-e.

Programe digitalne prilagodbe u 21. koncertnoj sezoni Hrvatskog baroknog ansambla sufinancira Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Future sound of Sevdah

url: https://www.facebook.com/MAVI-KAN-82644805184/

U prvoj epizodi četverodijelnog serijala "Future sound of Sevdah" pod nazivom "Kradem ti se u večeri" publika će imati priliku upoznati glazbeni sastav Mavi Kan čiji izraz predstavlja sintezu sevdalinki i autorskih kompozicija. 

Pratite Mavi Kan na društvenim mrežama i YouTubu kanalu gdje će u nadolazećem razdoblju objavljivati nove nastavke serijala. Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Jazz s kućnog praga - niz live stream koncerata

url: https://fb.me/e/g1Ojgk4IE
vrijeme: 28. veljače 2021. u 20 sati

Prvi u nizu koncert Valerije Nikolovske (vokal) i Viktora Lipića (klavir) pod nazivom "Jazz sa kućnog praga" emitirat će se uživo 28. veljače u 20h na društvenim mrežama. Koncerti će nakon održavanja biti dostupni na YouTube kanalu. Repertoar čine autorske skladbe Valerije Nikolovske i Viktora Lipića te interpretacije jazz,soul i blues standarda. Za nadolazeće koncerte pratite Facebook stranicu glazbenice.

Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Planet art - Online kazalište uživo

url: https://live.planet-art.hr/
vrijeme: nedjeljom u 20 sati

Kazalište Planet Art nedjeljom u 20 sati prenosi uživo predstave adaptirane za online medij, s 4 kamere i profesionlanim ozvučenjem. Riječ je o novom kazališnom formatu kojega su gledatelji sami nazvali "kazališni film", a kojega Ministarstvo podržava putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
Sljedeće predstava na rasporedu jest "Ritina škola" koja će se prikazivati u nedjelju, 28. veljače 2021. godine u 20 sati. 
Raspored potražite na poveznici. 


Divert online zajednica 

url: https://divert.hr/online-zajednica/
vrijeme: srijedom, od 18 do 20 sati

Divert (IMRC) kolektiv plesni je i edukacijski projekt koji okuplja plesače sa i bez fizičkog invaliditeta u zajedničkom istraživanju plesa u odnosu na raznolikost tjelesnih i intelektualnih mogućnosti. Trenutno provode ciklus besplatnih online radionica kojima zajedno s polaznicima istražuju ples, pokret i izvedbu.
Sljedeća radionica održat će se 3. ožujka, a ostatak do sredine svibnja 2021. godine. Program potražite na: https://divert.hr/online-zajednica/
Radionice se održavaju srijedom putem Zoom platforme, a dobrodošli su svi bez obzira na iskustvo. 
Prijave su obavezne na e-mail: inkluzivni.imrc.kolektiv@gmail.com
Program podržava Ministarstvo kulture i medija.


Vladimir Garić o gitari

url: https://www.facebook.com/vladimir.garic1
https://www.youtube.com/watch?v=BKScxLVIn-4&t=76s&ab_channel=vladimir12377

Glazbenik i tenor Vladimir Garić pripremio je niz video uradaka s ciljem prenošenja ljubavi prema sviranju i gitari na mlađe generacije, ali i sve druge zainteresirane. Video materijale će kontinuirano objavljivati na društvenim mrežama i YouTube kanalu. 
Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Forbidden Live

Projekt "Forbidden Live" glazbenika i vizualnog umjetnika Vedrana Ružića isprepliće nekoliko oblika umjetnosti u jednu cjelinu s glazbom: vizualno povezuje s auditivnim i obratno. Ružić u svom atelieru izrađuje objekte likovne umjetnosti, ali i sklada jazz glazbu koju je dan otvaranja izložbe u Galeriji Vladimir Bužančić u Zagrebu izveo sa svojim sastavom – Vedran Ružić Triom. Kroz izloške, ali jazz koji je znan i kao „zabranjena glazba“, opisuje viđenje današnjice, vrijeme zabrana kretanja, druženja, trgovanja, promišljanja.
Program podržava Ministarstvo Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Glazbeni izleti

Glazbeni izleti edukativni su koncerti nastali kao dopuna glazbenom programu srednjih škola. Izvođači su Melita Lovričević, vokal, kazoo, šuška te Mario Igrec na klasičnoj i električnoj gitari. Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Moonlight Sessions 

url: www.facebook.com/moonlightlivesessions/

Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja hrvatske glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo. Svaki novi video donosi zanimljivu novu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama. 

U posebno očaravjućoj večernjoj atmosferi, na snijegu i uz treperavu svjetlost svijeća, najnoviji Moonlight Session donosi atmosferičnu izvedbu pjesme „Dojdi, draga, dojdi“ Ivana Grobenskog kojem su se pridružili Marin Hraščanec na orguljama i Ženski vokalni sastav „Rudarice“.

Na YouTube kanalu Moonlight Sessions potražite sva glazbena izdanja.

Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Online radionice dokumentarne radio drame "Do slušanja!"

url: www.facebook.com/uopunctum
rok za prijavu: 1. ožujka 2021. 

Umjetnička organizacija Punctum poziva zainteresirane osobe oštećena vida da se priključe ciklusu online radionica dokumentarne radiodrame Do slušanja, koje će se održavati pod vodstvom dramaturginja Nine Bajsić i Nikoline Rafaj. Online radionica namijenjena je osobama oštećenog vida, a odvijat će se od ožujka do svibnja. Projekt će započeti 6. ožujka, a održavat će se u obliku grupnih i individualnih online susreta u tjednom ili dvotjednom ritmu sve do kraja svibnja 2021. godine.

Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo, a prijave sve do 1. ožujka s biografijom i kratkim motivacijskim pismom možete slati na e-mail adresu: uo.punctum@gmail.com
Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Online program "Umjetnost na dlanu" 

url: www.hgm.hr
vrijeme: od 28. veljače 2021. 

Hrvatska glazbena mladež (HGM) s ciljem senzibiliziranja novih generacija prema glazbi, posebno klasičnoj osmislila je online program "Umjetnost na dlanu" kojim će mladoj publici biti dostupni kvalitetni glazbeni edukativni sadržaji koje HGM provodi u suradnji s renomiranim ustanovama, ansamblima i glazbenicima te brojnim podupirateljima. U suradnji s Hrvatskim društvom prevoditelja znakovnog jezika za gluhe HGM je osigurao kvalitetan pristup umjetničkim sadržajima nagluhoj i gluhoj djeci te mladima. 

Glazba u mom kvartu - od 28. veljače 2021. bit će dostupna na Youtube kanalu Hrvatske glazbene mladeži.
Pratite Facebook stranicu HGM za više informacija.


Radionice dobrog zvuka

url: www.kuzd.hr/hr/
vrijeme: 20. i 27. ožujka te 10. travnja 2021. 

Koncertni ured Zadar organizira besplatne radionice dobrog zvuka koje će se održati putem platforme Zoom. Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti više o zvuku, akustici i glazbenoj produkciji. Tri termina od po tri sata obuhvatit će osnove fizike zvuka, akustike, principa ljudskog sluha, elektrotehnike i studijske opreme, kao i praktičnu primjenu naučenog uz korištenje DAW softvera. Radionice koje će se održati 20. i 27. ožujka te 10. travnja vodit će Saša Miočić, tonski majstor Koncertnog ureda Zadar.

Prijavite se e-mailom na adresu: ton@kuzd.hr


Ciklus koncerata "Glazba može promijeniti svijet"

url: https://www.youtube.com/channel/UCj2J7MbPOYTaPKQjIc3Kumg
vrijeme: utorkom

Umjetnička organizacija glazbeni studio CA KU DO pripremio je ciklus kratkih koncerata koje izvodi u svom studiju, a emitira uživo svakog utorka na svom YouTube kanalu. 
23. veljače na programu je remek-djelo komorne literature, Brahmsov trio op. 114 u a-molu u izvedbi Željka Milića, klarinet, Monike Leskovar, violončelo i Terezije Cukrov, klavir
2. ožujka Zagrebački puhački ansambl izvest će Bachove Goldberg varijacije koje je za njih obradio istaknuti hrvatski kompozitor s pariškom adresom, Srđan Berdović


Koliba online

url: www.multimedijalnakoliba.hr

Online SomaHut susrete Multimedijalna koliba provodi u okviru programa Koliba online financiranog putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
Kroz seriju online događanja organizatorica SomaHut susreta Zrinka Šimičić Mihanović poziva umjetnice/ke, koji kroz svoju dugogodišnju autorsku praksu razvijaju određena (somatska) znanja, metode i pristupe, da ih kroz online prezentaciju, razgovor ili vođeni sudionički score / radionicu podijele s prisutnima. 
 
SomaHut online susreti održavaju se prema sljedećem rasporedu:
13.02.2021. u 17.00 sati
Od terapije do izvedbe, od izvedbe do filma, susret s Bernadett Jobbágy i Ferencom Kalmanom – predstavnicima dvije generacije umjetnika ArtMan organizacije za umjetnost i terapiju pokretom iz Budimpešte / ArtMan Association for the Arts and Movement Therapy Budapest (http://artman.hu/en/).
20.02.2021. u 17.00 sati
Dodir kao…, susret s plesnom umjetnicom Verom Tussing (Belgija, www.veratussing.com)
27.02.2021. u 17.00 sati
Uvod u Continuum somatsku praksu sa Sylvainom Meretom (Francuska, https://sylvainmeret.com/about/)
06.03.2021. u 17.00 sati
Primjena somatskih praksi u radu s djecom, okrugli stol

Susreti se održavaju putem sljedeće poveznice:
https://us02web.zoom.us/j/82120215319?pwd=bSt3NDExcmdoRXRJWnIvRnNaa1ZNUT09
Meeting ID: 821 2021 5319
Passcode: 827166


2+2=5 koncert Zagrebačkoga kvarteta i Lucije Brnadić 

url: www.facebook.com/kuzd.hr
vrijeme: 23. veljače 2021. u 20 sati 

Koncert Zagrebačkoga kvarteta i Lucije Brnadić održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a bit će dostupan u izravnom prijenosu na Facebook stranici Koncetnog ureda Zadar. 

Na repertoaru su dva remek-djela češkog romantičara Antonína Dvořáka - njegov posljednji gudački kvartet te Kvintet op. 97, podnaslovljenim „američki“ (jer je nastao za skladateljeva posjeta Novom svijetu). U Kvintetu, koji pored uobičajene forme dodaje još jednu violu, pridružit će im se Lucija Brnadić, Zadranka koja je, nakon dvostruke diplome - violine i viole - na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji boravila u Brazilu gdje je šest godina muzicirala u prestižnom Simfonijskom orkestru São Paula (Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo). 


HGU STREAM SESSIONS - TROKUT

url: https://www.youtube.com/c/CroMusiciansUnion
Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/923341631736481/
vrijeme: 19. veljače 2021. od 17:30 sati

Premijerni koncert i glazbena radionica održava se u okviru projekta HGU Stream Sessions koji Hrvatska glazbena unija realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.  Riječ je o prvome u nizu koncertu te radionici koji će se održavati online.

Na virtualnoj pozornici nastupit će electronic jazz quintet Trokut iz Zagreba koji je nastao krajem 2018. pri odjelu za jazz glazbu Fakulteta za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu, Austrija. Repertoar kvinteta čini autorska glazba sačinjena od kolaža unaprijed definiranih struktura, motiva te improvizacija inspiriranih modernom jazz, elektronskom i rock glazbom.

Radionica će biti realizirana uz korištenje više HD video kamera, s kvalitetnim audio zvukom i potpunim uvidom u sve ono o čemu se bude govorilo i sviralo. Live stream radionice su potpuno besplatne i svatko s linkom može sudjelovati te postavljati pitanja preko chat boxa.
https://youtu.be/ddcTdOcZaZw


Humanitarni koncert online

url: www.facebook.com/events/241734650742984
vrijeme: 20. veljače 2021. u 20:30 sati

Bend The Ukulele & Other Machines organizirao je humanitarni koncert Croatian Earthquakes Fundraiser Event kojim će prikuljati donacije namijenjenim onima koji su pogođeni potresima u Hrvatskoj u prosincu 2020. 

Događaj će se održati u subotu, 20. veljače s početkom u 20:30h kao veliki Zoom koncert na kojem će sudjelovati izvođači različitih žanrova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Ujedinjenog Kraljevstva. Donacije će biti putem Zaklade Solidarna preusmjerene potrebitima stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Više informacija: www.facebook.com/events/241734650742984


57. Glazbena tribina u Zagrebu online

url: http://www.hds.hr/57-glazbena-tribina-u-zagrebu/
https://www.youtube.com/user/HDSZampTV
vrijeme: 20. - 23. veljače 2021.

57. Glazbena tribina održat će se u Zagrebu od 20. do 23. veljače, a ove će godine po će prvi puta sve biti dostupno online, na YouTube kanalu Hrvatskog društva skladatelja.
Glazbena tribina mjesto je rezervirano za skladatelje, muzikologe, glazbene teoretičare, ansamble, soliste i orkestre; to je mjesto praizvedbi i izvedbi koje se pamte, mjesto diskusija i polemika, ali prije svega mjesto gdje se hrvatski umjetnici povezuju i gdje se predstavlja scena suvremenih glazbenika. 


Najlljepše ljubavne arije online

url: www.hnk.hr/hr/novosti/koncert-emljubavne-arijeem/
vrijeme: 16. veljače u 19:30

Izvedbe najljepših ljubavnih arija osim u kazalištu možete gledati i putem prijenosa uživo 16. veljače u 19.30 sati.
Solisti Lana Kos, Tomislav Mužek i Davor Radić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto izvest će djela najslavnijih opernih skladatelja, Mozarta, Verdija, Čajkovskog. Tako Iz udobnosti svojih domova imate priliku slušati i gledati neke od najpoznatijih arija iz ljubavnih opernih priča poput Mozartovog Don Giovannija, Verdijeve Traviate ili Bizetove Carmen.
Program s više informacija potražite na poveznici.


Remote glazbeni festival u virtualnoj stvarnosti

url: https://remotefestival.eu/
https://www.facebook.com/remotefestivaleu
vrijeme: 20. i 21. veljače 2021. od 18 sati

Premijerno izdanje glazbenog festivala proširene stvarnosti Remote prvi je festival te vrste u Hrvatskoj i regiji. Na virtualnoj pozornici nastupit će Elemental, Nipplepeople, ABOP, Chui, Mi Vidu, Mixed Up Mary, Mašinka i Eleven, a prijenos će ići uživo uz pomoć najmodernije tehnologije.

Projekt održavanja koncerta u virtualnom svijetu pod nazivom An Extended Reality Festival sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.


Kazališni šalabahter

url: http://salabahter.tirena.hr/

Kazališni šalabahter jest online publikacija namijenjena djeci i mladima te nastavnicima, odgajateljima, pedagozima, roditeljima i svima ostalima koji rade sa skupinama djece i mladih. Služi kao uvod u kazališnu umjetnost, podsjetnik na njene poznate i manje poznate pojmove te pomoć pri gledanju predstave i razgovoru/analizi nakon odgledanog.

Nastao je kao dio projekta Kazalište po mjeri publike Teatra Tirena kojega je financiralo Ministarstvo kulture i medija putem Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj.

Promotivni video: https://www.youtube.com/watch?v=-K3mRqhyysE 


Kolaž opernih arija u prijenosu uživo u okviru niza glazbenih večeri online

url: https://www.hnk.hr/hr/live/
vrijeme: 9. veljače 2021. u 20 sati

U utorak 9. veljače u 20 sati operni solisti Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Ivana Lazar, Sofia Ameli Gojić i Ljubomir Puškarić će uz 
klavirsku pratnju Vjekoslava Babića izvesti kolaž opernih arija koji će se prenosti uživo iz kazališnog foyera. 
Pratite putem poveznice: https://www.hnk.hr/hr/live/

Program se nastavlja 16. veljače, koncertom Ljubavne arije u izvedbi solista Lane Kos, Tomislava Mužeka i Davora Radića uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, a 20. veljače solistica Dubravka Šeparović Mušović i orkestar Opere uz ravnanje Josipa Šege izvodit će pjesme i serenade skladatelja Johannesa Brahmsa. Na glazbeno putovanje od Rusije do Hrvatske gledatelje će 23. veljače povesti operni solisti Tamara Franetović Felbinger, Stjepan Franetović, Luciano Batinić, uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, dok su za 26. veljače orkestar Opere i solistica Ivana Lazar pripremili Skandinavsku večer.


Online radionice Kazališta Smješko

url: http://kazaliste-smjesko.hr/radionica/

Kazalište Smješko započelo je s provedbom projekta Online sa smješkom kojega Ministarstvo sufinancira putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

„Smješko“ je u okviru projekta pripremio niz besplatnih online radionica namjenjenih djeci predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a koje će se održavati putem ZOOM-a. Cilj radionica je potaknuti kreativnost i maštu te kroz vježbe i igre razvijati komunikativnost i samopouzdanje kod djece, oslobađanje od straha od javnog nastupa odnosno pobjeđivanju treme, bilo da se radi o tremi u školi, na nekom javnom nastupu, ili pak na kazališnim daskama, a putem lutkarske radionice djeca će imati priliku naučiti izrađivati svoje lutkice te će se okušati i u snimanju vlastitog video filma mobitelom. 

Obrazac za prijavu, termine radionica kao i sve druge informacije potražite na poveznici.


Online kazalište u školi Teatra Tirena

url: http://www.tirena.hr/

U Teatru Tirena snimljene su četiri predstave kako bi se omogućio online streaming u školama – "Drugačiji", "Zamisli", "U mojoj glavi" i "#generacija". Publici će jedna od snimljenih Tireninih predstava biti dostupna 48 sati svaki prvi vikend u mjesecu u okviru programa "Kazališni vikend". Prva je na redu predstava "#generacija" koja će se u subotu 6. i nedjelju 7. veljače moći "unajmiti" na platformi Vimeo.


Svečani koncert kvarteta Sorkočević
u povodu 80godina Dubrovačkih knjižnica

url: www.dkd.hr/blog/2021/01/27/80-godina-dubrovackih-knjiznica-1941-2021/
vrijeme: 2. veljače 2021. u 10 sati

Dubrovačke knjižnice u 2021. godini slave 80. godina svoga djelovanja koje će se svečano obilježiti na samu obljetnicu otvorenja, 2. veljače 2021., koncertom kvarteta Sorkočević s početkom u 10 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. 
Koncert će se održati uz predstavljanje prepjeva epilija “O Epidauru” dubrovačkog Vergilija. 
Program će se prenositi uživo putem Facebook stranice Dubrovačkih knjižnica, a snimka će biti postavljena i na YouTube kanal Dubrovačkih knjižnica.


Dies alumni koncert Josipe Leko
u okviru Orguljskog festivala „ANABASIS“ 

url: https://www.youtube.com/channel/UCYSSh10xAUDYlMl-Ja7HA3w​
vrijeme: 26. siječnja 2021. u 19 sati

U okviru Orguljskog festivala Anabasis u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije nastupit će orguljašica Josipa Leko, a na programu će biti djela Mendelssohna, Brahmsa, Karg-Elerta, Rihma i Regnera. Koncert će se zbog epidemiološke situacije održati bez publike, a prenosit će se uživo na YouTube kanalu Muzičke akademije


Hrvatski barokni ansambl otvara novu sezonu online koncertom

url: https://www.youtube.com/user/CroBaroque
vrijeme: 24. siječnja 2021. u 20 sati

Hrvatski barokni ansambl otvorit će svoju novu, 21. sezonu online koncertom u nedjelju, 24. siječnja, na izravnom live-stream prijenosu iz Hrvatskoga glazbenog zavoda putem YouTube kanala te u izravnom prijenosu na 3. programu Hrvatskog radija.

Ansambl će izvesti "Six Concerts Avec plusieurs Instruments" / "Šest koncerata za nekoliko instrumenata" Johanna Sebastiana Bacha, poznatijih kao Brandenburški koncerti te suitu Georga Phillipa Telemanna koje će izvesti Andreas Helm, solo oboa, blok flauta i umjetničko vodstvo, Laura Vadjon i Helga Korbar, solo violine, Stjepan Nodilo, solo oboa i blok flauta Bánk Harkay, Bruno Grošić, solo horne da caccia i Matko Smolčić, solo fagot.
Facebook; YouTube 


53. susret zborova online

url: www.hrsk.hr
vrijeme: 23. siječnja 2021. u 19 sati

53. susret hrvatskih pjevačkih zborova će biti realiziran u obliku mozaične emisije sa snimljenim izvedbama zborova koja će biti emitirana 23. siječnja u 19 sati putem web stranice Hrvatskog sabora kulture, Facebook-a te Youtube kanala

Online Susret zborova na kojemu će sudjelovati osam pjevačkih zborova s više od 230 pjevača, pratit će tročlano Stručno povjerenstvo koji će sudjelovati u okruglom stolu sa sudionicima Susreta putem ZOOM platforme te napisati osvrte o izvedbama zborova nakon Susreta. Povjerenstvo će odlučiti o najboljoj izvedbi djela hrvatskog autora, a zaslužnom zboru će biti dodijeljena Nagrada HDS-a. 


Dječje kazalište Dubrava prikazuje predstavu "Crvenkapica"

url: https://kazalistedubrava.hr/crvenkapica/
vrijeme: 16.01.2021. - 27.01.2021.

 

U subotu, 16. siječnja, od 18 sati, na internetskoj stranici Dječjeg kazališta Dubrava i YouTube kanalu bit će prikazana predstava "Crvenkapica".
Crvenkapica  je operna predstava osmišljena s namjerom da djeci predstavi klasičnu glazbu, a nastala je u koprodukciji udruge Mala opera i Dječjeg kazališta Dubrava. Uz poznatu priču, obilje vesele glazbe i plesa, mali će se gledatelji na zabavan i poučan način upoznati s čarobnim svijetom operne umjetnosti. Snimka predstave bit će aktivna do srijede, 27. siječnja 2021. godine.


Online izvedbe predstave "Višnjik u Višnjiku" Bobe Jelčića u siječnju

vrijeme: 17.01.2021. - 31.01.2021.

url: www.facebook.com/defactozagreb/


Višnjik u Višnjiku, kazališna predstava koja nastaje i izvodi se u virtualnom prostoru, autorski je projekt kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića, a bit će izvedena 17. i 31. siječnja online. Predstavu putem ZOOM-a izvode: Jerko Marčić, Marko Makovičić, Jadranka Đokić, Ugo Korani, Petra Svrtan i Lana Meniga. Izvedba se temelji na dramskom tekstu Višnjik Antona Pavloviča Čehova, a izvodi u formi konferencijskog razgovora u kojem su glavni likovi lišeni djelovanja, a publika ima dodatnu odgovornost jer je izloženija i prisutnija nego u klasičnom kazališnom smislu. Predstava nastaje u produkciji kazališne skupine de facto Saše Božića. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna, a mogu se kupiti OVDJE.


Z'brega na brijeg - Hill To Hill
Tomislav Goluban Livestream Concert #1

url: www.facebook.com/events/507643736875834/
vrijeme: subota, 16. siječnja 2021. u 20 sati 

Program „Z'brega na brijeg“ obuhvaća 4 koncerta koje će se prenositi uživo na YouTube i Facebook kanalima Tomislava Golubana s ciljem interakcije između izvođača i publike. Lokacije održavanja koncerata neće biti javno objavljene kako bi se poštovale sve epidemiološke mjere, a izvodit će se autorske kompozicije Tomislava Golubana iz njegove diskografije koja broji 12 studijskih albuma.

Prvi u nizu koncert održat će se u subotu, 16. siječnja 2021. godine, u 20 sati.
Poveznicu za prijenos uživo dobit ćete e-mailom ako ste dio Jata ili ga potražite na dan koncerta na Facebook događaju.

"U ovo (ne)vrijeme kad je pandemija zaključala vrata kulturi i druženju, a potresi razrušili domove naših prijatelja, odlučili smo Vas na svoj „bluzerski“ način malo razveseliti", poručuju organizatori.


GK "Žar ptica" nastavlja s prikazivanjem besplatnih online predstava 

url: http://zar-ptica.hr/novosti/raspored-online-predstava-sijecanj-2021/
vrijeme: srijedom u 19 sati

"Draga naša publiko, prikazivanje besplatnih Online predstava srijedom u 19 h nastavljamo kroz cijeli siječanj. Predstava će svake srijede u 19 h biti postavljenje na Facebook stranici Žar ptice, a nakon toga sele se na mrežne stranice kazališta pod Online sadržaj gdje su dostupne narednih mjesec dana. Iako smo i dalje stava kako ništa ne može zamijeniti izvedbu uživo i naš ste neophodan kotač za život i rad, na ovaj način pokušavamo dovesti barem malo kazališne čarolije u vaš dom.
Raspored izvedbi za siječanj:
6.1. Snježna kraljica (režija: Dora Ruždjak Podolski)
13.1. Ronja, razbojnička kći (režija: Nina Kleflin)
20.1. Ezop basne (režija: Ksenija Zec i Saša Božić)
27.1. Lažeš Melita (režija: Zlatko Sviben)
Uživajte!" poručuju iz Kazališta


Novogodišnja glazbena čestitka OKO-a u čast velikom Beethovenu

url: http://www.opatijski-komorni-orkestar.hr/

Opatijski komorni orkestar ove je godine pripremio posebnu novogodišnju glazbenu čestitku koja je objavljena na službenoj Facebook stranici OKO-a te njihovom Youtube kanalu, a kojom će se pridružiti svijetu u obilježavanju 250 godišnjice rođenja velikog njemačkog genija Ludwiga van Beethovena.
- glazbeni film OKO-a je objavljen na Facebook stranici OKO-a
- video možete preuzeti putem: https://we.tl/t-qrz6ujIcYb
- video je objavljen i na YouTube kanalu OKO-a


Ciklus koncerata komorne glazbe uživo

url: https://www.youtube.com/channel/UCj2J7MbPOYTaPKQjIc3Kumg

"Glazba može promijeniti svijet" poručuju nam pijanistica Terezija Cukrov i flautist Dani Bošnjak, koji su ujedinjeni u Umjetničkoj organizaciji glazbenom studiu "Ca Ku Do" pokrenuli ciklus koncerata koje održavaju utorkom u 19h uživo iz svog Studia. 

Svakog utorka u 19h na njihovom kanalu možete pratiti nastupe entuzijastičnih umjetnika različitih generacija, afiniteta i žanrova, vođenih svevremenskom Beethovenovom idejom da glazba može promijeniti svijet. Glazbenici nastupaju bez honorara, a tko želi i u mogućnosti je podržati simboličnom kupovinom "ulaznica", informacije su na kanalu.  


Božićni koncert Centra Knap

url: www.youtube.com/watch?v=_tJ7Dn0RFAU

Centar Knap vam uz lijepe želje za božićne i novogodišnje blagdane daruje online božićni koncert u izvedbi sjajnih domaćih glazbenika.
Izvođači: Melita Lovričević - vokal, Viktor Lipić - klavir i orgulje, Mario Igrec - gitara 
Božić u Knap-u (YouTube) 
Centar Knap Facebook


Božić s Ansamblom LADO
koncert online

url: www.youtube.com/watch?v=OImTT1vryB4&feature=youtu.be
vrijeme: 24. prosinca 2020. u 20 sati

Ansambl LADO unatoč otkazanim koncertima nastavio je sa svojim online aktivnostima te će u povodu blagadana Božića na svom službenom Youtube kanalu objaviti kratki koncert snimljen ovoga mjeseca u dvorani Ansambla LADO.

 

Tom prilikom se solistima i Orkestru Ansambla LADO pridružio i proslavljeni operni pjevač Tomislav Mužek.

Premijera koncerta zakazana je na Badnjak u 20 sati na Youtube kanalu Ansambla LADO - bit.ly/BozicsLadom2020


ERIK SATIE, GLAZBA ZA RIJEČ I SLIKU, online

url: www.facebook.com/malaoperazagreb/
vrijeme: 21. prosinca 2020.
 
Udruga Mala opera predstavlja glazbeni sadržaj za mlade - ERIK SATIE, GLAZBA ZA RIJEČ I SLIKU.
"Što više volite – muziku ili šunku? Odgovor na ovo pitanje pronaći ćete u ovom sažetom portretu svestranog i ekscentričnog Erika Satiea kao skladatelja, ilustratora te autora i danas aktualnih tekstova", poručuju iz Male opere.
Online verzija dostupna je na Youtube kanalu i na Facebook stranici Udruge Mala opera od 21. prosinca. Projekt je ostvaren uz potporu Grada Velike Gorice. 


Online Kazališna igra: Tko je ukrao Orašara? 

url: www.kazaliste-tresnja.hr

Gradsko kazalište Trešnja vodi vas na božićno putovanje svijetom mašte u jedinstvenom kazališnom iskustvu – online Kazališnoj igri: Tko je ukrao Orašara?

Igra se sastoji od četiri virtualna prostora, od kojih svaki skriva svoje zagonetke, a da bi igra išla dalje djeca otkrivaju tragove koji ih vode prema čaroliji božićnog duha, te rješavaju zagonetke koje zahtijevaju različite misaone procese. Prostori su tematski i vezani uz fantastične svjetove i likove iz mašte, pa tako i uz originalnu Hoffmannovu priču o Orašaru.

Osim što su zabavnog karaktera, zagonetke i problemski zadaci djecu potiču na razmišljanje, sagledavanje problema iz različitih kuteva, uočavanje detalja, povezivanje elemenata u cjelinu na nov način te poboljšavaju njihovu koncentraciju, kreativnost, govorne i vizualne sposobnosti, kao i razvoj analitičkog mišljenja i logičkog zaključivanja.
Trailer: https://youtu.be/mzm9RuDcqcw​
Više informacija na poveznici.


PRIČA O SLONIĆU BABARU, glazbena priča za djecu online

url: www.facebook.com/malaoperazagreb/
vrijeme: od 18. prosinca 2020.
 
Udruga Mala opera predstavlja novi glazbeni sadržaj za djecu - „PRIČU O SLONIĆU BABARU“ s legendarnim ŠPIROM GUBERINOM kao pripovjedačem. Pisana za klavir i pripovjedača, ova glazbena priča iz pera francuskog skladatelja Francisa Poulenca klasik je glazbenog  opusa za djecu. Nastala je prema istoimenoj slikovnici Jeana de Brunhoffa koja je postigla planetarni uspjeh.

Online verzija cjelovitog djela – glazbene priče i slikovnice, bit će dostupna na Youtube kanalu i na Facebook stranici Udruge Mala opera od 18. prosinca.
Projekt je ostvaren uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Grada Splita.


Virtualno kazalište Promjena

url: https://vkp.tigarteatar.hr/

Virtualno kazalište Promjena 9. je prosinca započelo s radom. Riječ je o projektu nastalom kao odgovor na situaciju u kojoj su se našli umjetnici  i njihova publika za vijeme pandemije koronavirusa. Njihov je programski sadržaj namijenjen svim dobnim skupinama, a svojim djelovanjem VK Promjena potiče kulturnu proizvodnju stvarajući novi izvedbeni žanr koketirajući sa svim vidovima izvedbene i multimedijalne umjetnosti.


CRVENKAPICA, opera za djecu online

url: https://www.facebook.com/malaoperazagreb/
vrijeme: 12. prosinca 2020.
 
Udruga Mala opera predstavlja projekt  „OPERA U GOSTIMA“, u okviru kojega se od 12. prosinca može pogledati operna predstava „CRVENKAPICA“. Osmišljena je s namjerom da  predstavi klasičnu glazbu, a uz poznatu priču, obilje veselih melodija i plesa, na zabavan i poučan način mali gledatelji upoznat će se s čarobnim svijetom operne umjetnosti.

Predstava je ostvarena u suradnji s Dječjim kazalištem Dubrava iz Zagreba, a potporu projektu „OPERA U GOSTIMA“ dala je Zaklada „Hrvatska za djecu“. Više o predstavi te poveznicu na predstavu možete naći na Facebook stranici Udruge Mala opera.


5. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu
Livestream
koncerta Božićna priča

Mateja Meštrovića i Renate Sabljak

url: www.hgz.hr/novosti/bozicna-prica/​
vrijeme: 11. prosinca 2020. u 20 sati

Hrvatski glazbeni zavod najavio je koncert Božićna priča Mateja Meštrovića i Renate Sabljak, koji će se održati 11. prosinca u 20 sati u velikoj dvorani HGZ-a, uz izravan prijenos na Facebook stranici Turističke zajednice grada Zagreba, udruge Musica Note i 24sata.


Online prijenos koncerta i svečane dodjele Nagrade Ivo Vuljević 

url: https://www.youtube.com/watch?v=iAlHyroKxdM&feature=youtu.be
vrijeme: 9.prosinca 2020. u 19 sati


U palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u srijedu, 9. prosinca u 19 sati, održat će se gala koncert i svečana dodjela Nagrade Ivo Vuljević za 2020., uz izravan prijenos na Youtube kanalu Hrvatske glazbene mladeži.

Nagradu po 33. put dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež, a dobitnice za 2020. su Martina Jembrišak i Mia Pečnik. Nakon dodjele Nagrade uslijedit će koncert u izvedbi ansambla Zagrebačkih solista, pijanistice Katarine Krpan, klarinetista Marka Zavišića i violončelista Smiljana Mrčele, a na programu su djela hrvatskih skladatelja Luke Sorkočevića i Zorana Juranića te dobitnice nagrade 2019., skladateljice Sare Glojnarić.

Zbog epidemioloških mjera nije moguće prisustvovati svečanosti i koncertu, a izravan prijenos bit će moguće pratiti na Youtube kanalu Hrvatske glazbene mladeži.


Božićna predstava Teatra Tirena online

url: https://vimeo.com/ondemand/bozicnapotraga

Pogledajte pustolovinu djevojčice Maše i njezinog psića Kreše na putu za Sjeverni pol u Božićnoj potragi Teatra Tirena koja će biti dostupna za online streaming tijekom cijelog prosinca!


3rd TYA and Puppet Theatre Showcase
Kazališnog epicentra

url: https://kazalisni-epicentar.hr/3rd-tya-and-puppet-theatre-showcase/​
vrijeme: 5. - 15. prosinca 2020. 

Kazališni epicentar obavještava kako će se 3. izdanje TYA and Puppet Theatre Showcase​ održati od 5. do 15. prosinca na platformi Theatre Epicenter. Zainteresirani će predstave moći gledati online, a sve informacije kao i predstave bit će dostupne s prijevodima na engleski jezik. Popis predstava potražite na poveznici.
Facebook


HGU sessions online 
besplatne glazbene radionice

url: https://www.hgu.hr/vijesti/hgu-sessions-live-stream​
vrijeme: 7. - 12. prosinca 2020. 

Hrvatska glazbena unija poziva na besplatne glazbene radionice koje će se održati u digitalnom formatu. U formi live streaming workshopova radionice će se emitirali putem YouTube kanala HGU i dijeliti putem Facebooka te drugih društvenih mreža na internetu.

Radionice će se odvijati kao live stream video ​uz korištenje više HD video kamera, s kvalitetnim audio zvukom i potpunim uvidom u sve ono o čemu će se govoriti i svirati, čitav tjedan, svaki dan počevši od ponedjeljka 7. prosinca, do zaključno subote 12. prosinca. 

Također, najavljeni su i glazbeni gosti iznenađenja no o tome više informacija kada radionice počnu.
Facebook event za radionice u live streamu
YouTube kanal HGU na kojemu će se radionice održavati.


Škola tradicijskog pjevanja sa Ženskom i Muškom klapom Kastav online

url: www.youtube.com/watch?v=JPB1KoJHNs4&feature=youtu.be 

Program škole tradicijskog pjevanja sa Ženskom i Muškom klapom Kastav od ove je godine dostupan i u online audiovizualnom obliku.

Ženska i Muška klapa Kastav, koje djeluju kao sekcije Udruge Kanat – Kastav, 2017. su godine osmislile i pokrenule projekt "Zakantajmo kako su nas vadili" s ciljem poticanja zanimanja mladih generacija za vrijednu tradicijsku kulturu. Riječ je o programu namijenjenom starijim razredima osnovnih škola koji je nastao u želji davanja doprinosa sustavnom podučavanju te otkrivanju zakonitosti, posebnosti i jedinstvenosti glazbene baštine, čiji su temelji čakavština kojom se govori duž čitave obale Jadrana – od našeg zavičaja, na njegovom sjevernom dijelu pa sve do Dubrovnika na njegovu krajnjem jugu.


Online koncrti u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana

url: https://www.facebook.com/events/673789793329533
vrijeme: od 5. prosinca 2020. u 18 sati

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, Sofijska filharmonija i Veleposlanstvo Republike Bugarske u Zagrebu pozivaju na ciklus od 12 online koncerata koji će se prenositi tijekom prosinca na društvenim mrežama. 

Ciklus započinje u subotu, 5. prosinca u 18 sati. Raspored preuzmite na poveznici. 


Držić u ZKM-u online

url: www.zekaem.hr/vijesti/drzic-u-zkm-u-2/ 
vrijeme: od 2. prosinca 2020. 

Zagrebačko kazalište mladih započinje u srijedu, 02. prosinca 2020., s online prikazivanjem nagrađenih dramskih tekstova "DRŽIĆ U ZKM-u". Riječ je o dramama nagrađenim Nagradom Marin Držić za 2019. godinu, koje u izvedbi glumaca ZKM-a ovaj put možete pogledati u video formatu - na društvenim mrežama ZKM-a. 

Ciklus DRŽIĆ U ZKM-u otvara prvonagrađeni tekst Dine Pešuta „Granatiranje“, a tijekom prosinca imat ćete pogledati i režije drugonagrađenih dramskih tekstova: „Međimurski lepi dečko“ Mateje Posedi i dramu „Dječak“ Davora Špišića. 
Društvene mreže: Facebook; YouTube; Instagram; Twitter


Advent u Maloj sceni i online

url: www.mala-scena.hr/​
vrijeme: 5. - 20. prosinca 2020. 

Spoj kazališne i božićne čarolije uz divne predstave i posebno druženje sa Sv. Nikolom, odnosno Djedom Mrazom uvijek se očekivalo i ispunjavalo srca stotinama obitelji, a i nama kazalištarcima. No, ove godine život se okrenuo i činilo se kao da će ovaj advent proći bez ove posebne tradicije. Ali, pronašli smo način, i iz stečenog iskustva tijekom prvog vala pandemije, organizirali posebno adventsko-kazališno druženje u kojem će moći uživati svi, gdje god se nalazili!, poručuju iz Male scene.

Od 5. do 20. prosinca imate priliku uživati u 6 različitih predstava koje će ići uživo u kazalištu (sa smanjenim kapacitetom), ali koja će se istovremeno prenositi online i koje će potom biti dostupne i za naknadno gledanje. 

Više informacija i raspored predstava: /www.mala-scena.hr/​


„Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih narodnih nošnji“ online

url: https://www.facebook.com/events/2435980430038704
vrijeme: 12. prosinca 2020. 

Posudionica i radionica narodnih nošnji u suradnji s KUD-om „Lovor“ iz Trnjana organizira manifestaciju „Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih narodnih nošnji“ koja se trebala održati 12. prosinca u Kulturnom centru Travno, no preselila se u virtualni svijet.

Revija je natjecateljskog karaktera, nagrađuje pojedince, obrte i udruge koje se bave izradom narodnih nošnji čime se revitalizira i potiče tradicijsko tekstilno rukotvorstvo.


Plesom do osmijeha 2020. online

url: www.facebook.com/events/830155161080001/
vrijeme: 19. prosinca 2020. 

Plesni klub Los Mamberos pripremio je cjelodnevno online druženje kako bi okupio virtualno, na jednom mjestu, mjestu druženja, dobre glazbe i virtualnog plesa sve ljubitelje plesne umjetnosti. 
Najavili su skup zanimljivih javljanja i reportaža iz cijele Hrvatske, upoznavanje sa plesnim školama i njihovim aktivnostima u ovo vrijeme, DJ glazba uživo domaćih i inozemnih gostiju, ankete i nagradne igre te online radionice hrvatskih instruktora.

Više info: www.facebook.com/events/830155161080001/​


60. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera online

url: https://www.hrsk.hr/tv/
vrijeme: 4. - 19. prosinca 2020. 

Hrvatski sabor kulture ovogodišnje, 60. po redu izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera po prvi će se puta održati u online okruženju. U festivalskom programu od 4. do 19. prosinca bit će prikazano čak 16 predstava različitih žanrova, poetika i estetika u izvedbi različitih kazališnih skupina iz raznih krajeva Hrvatske.  

Festival možete pratiti putem web stranice Hrvatskog sabora kulture, na HSK TV-u te putem Facebook i Youtube stranice


MBZ priče 
1961. - 2021. 

url: www.mbz.hr/index.php?opt=item&act=mlist&id=6510&lang=hr

U povodu svoje 60. obljetnice, Muzički Biennale Zagreb pripremio je 20 MBZ priča, od kojih je 17 kratkih video priloga (dostupni na YouTube kanalu festivala) o počecima, utjecajima, sjećanjima, festivalskim tajnama i anegdotama. 

Muzički biennale Zagreb njima će približiti neka od prvih festivalskih izdanja, gostovanja velikih skladatelja i izvođača, priče nekih od najznačajnijih domaćih glazbenih aktera te na taj način dati priliku povijesti jednog od najvažnijih glazbenih događaja u Hrvatskoj, da se ponovno ispiše i reinterpretira.

Facebook; Instagram; YouTube; Twitter 


Hrvatski sabor kulture donosi manifestacije u online okruženju

url: www.facebook.com/hrv.sabor.kulturewww.youtube.com/user/saborkulture
vrijeme: 28. studenoga - 19. prosinca 2020.
 
Hrvatski sabor kulture priprema niz susreta i festivala u nadolazećim mjesecima; u razdoblju od sredine studenoga do kraja prosinca u online okruženju bit će održano čak sedam manifestacija koje kroz različite vidove kulturno-umjetničkog izražavanja promoviraju amaterski rad. U nadolazećem periodu, točnije 28. studenoga održat će se 31. Susret hrvatskih plesnih ansambala koji će uključiti izvedbe 12 plesnih skupina s više od 150 plesača.
Tijekom prosinca kroz 17. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava (5. prosinca) predstavit će se 15 malih vokalnih sastava s više od 180 pjevača;
kroz 27. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina (6. prosinca) 5 izvornih folklornih skupina s više od 150 plesača; kroz 34. Susret hrvatskih puhačkih orkestara (12.-13. prosinca) 9 puhačkih orkestara s više od 240 glazbenika te kroz 53. Susret hrvatskih pjevačkih zborova (20. prosinca) 7 pjevačkih zborova s više od 160 pjevača.
Na samom početku prosinca pak bit će održan 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će trajati od 4. do 19. prosinca i uključit će čak 16 kazališnih predstava s više od 200 amaterskih glumaca.        

Sve manifestacije Hrvatskog sabora kulture koje će biti realizirane u nadolazećim tjednima možete pratiti putem službene web stranice (https://www.hrsk.hr/tv/).
Detaljnije informacije: www.hrsk.hr
 


Program Noći kazališta 2020.

url: https://www.youtube.com/watch?v=Ygr9TGU1Qd8&feature=youtu.be
vrijeme: 21. studenoga 2020. 

Program Noći kazališta 2020. objavljen je na internetskoj stranici manifestacije noc-kazalista.com , gdje se mogu pronaći sve pojedinosti o programima uključenih sudionika.
Ove godine, organizator manifestacije omogućio je praćenje svečanog otvaranja u izravnom prijenosu putem Interneta, a koje će se moći pratiti na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=Ygr9TGU1Qd8&feature=youtu.be 

Dvanaesta manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se 21. studenoga 2020. godine.
Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država (Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, te se od ove godine pridružuju Češka, Bugarska i Belgija), svake godine treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

 


Vivat violoncello!

url: www.youtube.com/channel/UCYSSh10xAUDYlMl-Ja7HA3w
vrijeme: 25. studenog 2020. u 19.30 sati

Prvi ovosezonski koncert ciklusa Vivat academia Muzičke akademije u Zagrebu bit će koncert Ansambla violončela. Mlade glazbenice i glazbenici na pozornicu Koncertne dvorane Blagoje Bersa izaći će u srijedu, 25. studenog 2020. godine u 19.30 sati, a zagrebačkoj će publici predstaviti skladbe Mozarta, Boccherinija, Rossinija, Fauréa, Čajkovskog, Sibeliusa i Bartóka u izvedbi osam violončela. 

No svi zainteresirani koji nisu u mogućnosti poslušati koncert u Bersi moći će pratiti prijenos uživo na YouTube kanalu Muzičke akademije!
Sve aktivnosti Muzičke akademije u Zagrebu pratite na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/events/979551282518170/


Virtualni spektakl klasične glazbe 

url: www.lisinski.hr/hr/dogadanja/lisinski-subotom-br-il-giardino-armonico-br-giovan/​
vrijeme: 28. studenog 2020. u 19:30 sati

Ograničen broj posjetitelja naveo nas je da publici koja ne može nazočiti koncertima omogućimo praćenje koncerata online, poručuju iz KD Vatroslav Lisinski. Prva dva koncerta iz ciklusa Lisinski subotom koja su prenošena online oduševila su gledatelje diljem Hrvatske pa će 
još jedan koncert iz istoga ciklusa biti dostupan gledateljima koji ne mogu biti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Izravan prijenos koncerta jednog od najpoznatijih ansambala za ranu glazbu Il Giardino Armonico, pod ravnanjem njihova umjetničkog ravnatelja Giovannija Antoninija i vrhunske sopranistice Anne Prohaske koji će izvesti najveće opere 17. i 18. stoljeća, pratite u subotu, 28. studenoga u 19 sati i 30 minuta. Ulaznice za online prijenos, kao i sve dodatne informacije, dostupne su putem sustava ENTRIO.


26. Memorijal "Franjo Krežma"

livestream međunarodnog susreta mladih gudača

url: https://www.facebook.com/gmosijek/posts/3785976354760339​
vrijeme: 13 - 15. studenog 2020.

Međunarodni susret mladih gudača - 26. Memorijal „Franjo Krežma“ održava se u organizaciji udruge Glazbena mladež Osijek od 13. do 15. studenoga 2020., u Arheološkom muzeju, s početkom svih koncertnih večeri u 19 sati.

Manifestacija se održava u spomen Franji Krežmi (1862. - 1881.) hrvatskom violinistu, rođenom u Osijeku. Memorijal se organizira s ciljem afirmacije mladih glazbenika, okupljanja publike te davanja poticaja novim glazbenim talentima.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Potrebno je rezervirati mjesto preko prijave na link: https://bit.ly/34YPguq.

Za sve koji nisu u mogućnosti doći na Memorijal, osiguran je livestream na Facebook stranici i YouTube kanalu.


60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA ide online

url: https://www.hrsk.hr/index51.php?
vrijeme: 4. - 19. prosinca 2020. 

Šesnaest odabranih predstava hrvatskih amaterskih kazališta i skupina ove godine dolaze izravno u vaše domove.
"Blagdansko predbožićno vrijeme, od 4. do 19. prosinca, uljepšat ćemo emitiranjem izvrsnih dramskih ostvarenja koje nažalost ove godine nismo imali priliku gledati na daskama. No vrijedni HSK kazalištarci ovoga će puta stati pred kamere kako bi za publiku pripremili prave dramske poslastice. Pripremite kokice i dekice", poručuje Hrvatski sabor kulture.
Program 60. FHKA i više informacija bit će objavljeno uskoro na web stranici HRSK.


27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava online

url: https://www.facebook.com/hrv.sabor.kulture​
vrijeme: 14. i 15. studenog 2020. u 18 sati

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, putem Facebook stranice HSK-a 14. i 15. studenoga 2020. godine će s početkom u 18 sati biti održan 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na njemu će se natjecati sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s oko 300 tamburaša, izabranih od strane selektora na temelju evaluacije video snimaka prijavljenih programa i jedne jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

Više informacija na poveznici.


Online srijeda kazališta Žar ptica 

Prvi nastavak radioigre Malac komalac

url: http://zar-ptica.hr/novosti/online-srijeda-malac-komalac/​
vrijeme: 11. studenog 2020. u 19 sati

Na video platformi Vimeo bit će emitiran prvi nastavak radioigre Malac komalac. Predstava koja govori prvenstveno o rušenju predrasuda i tome kako biti drugačiji, a ostati svoj, premijerno je trebala biti izvedena u ožujku. Autorski tim u iščekivanju novog termina za premijeru pripremio je radioigru uz puno songova koje je skladao je Jurij Novoselić Kuzma.

Prvi od tri dijela radioigre održat će se u srijedu, 11. studenog u 19 sati u okviru Online srijede Žara ptice, projektu kojim žele doći u domove svojoj publici, a nastavit će se svake sljedeće srijede u 19 h.

Prema tekstu Zorana Pongrašića i u dramatizaciji Ane Đokić, Lawrence Kiiru režirao je radioigru za najmlađe Malac komalac, Legenda o jednom komarcu. Besplatan link dostupan je od srijede, 11. studenog u 19 h.

Slušamo se i #VoliVasVašaŽarPtica, poručuju iz kazališta.


Društvene mreže: Facebook; Instagram; YouTube  


Obljetnički koncert Gudačkog kvarteta Sebastian - prijenos uživo

vrijeme: 9. studenog 2020. 20 sati HRT-HR3
url: https://www.facebook.com/events/805693173309736/

Na Trećem programu Hrvatskog radija pratite izravan prijenos koncerta Gudačkog kvarteta Sebastian iz male dvorane Vatroslava Lisinskog. Ansambl će biranim programom s kvartetima Ludwiga van Beethovena i Roberta Schumanna te posebnom skladbom „Festivo“ jednog od utemeljitelja ansambla skladatelja Nenada Firšta, obilježiti 30 godina svoga djelovanja. 
Koncert pratite online: https://radio.hrt.hr/stream/8


Planet Art
On-line kazalište uživo 

url: https://live.planet-art.hr/​

On-line kazalište uživo možete gledati iz svojeg dnevnog boravka ili gdje god se nalazite umjesto iz kazališne dvorane. On-line kazalište uživo otvoreno je svima koji nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama. Predstave se prenose uživo s 4 kamere čime se kazališni doživljaj prilagođava novom mediju koji ih obogaćuje novom dinamikom zadržavajući kazališnu čaroliju.

Predstave se izvode u realnom vremenu svake nedjelje u 20h, počevši od 25. listopada, a moguće ih gledati i u samoj kazališnoj dvorani u Kazalištu Mala scena odakle se prenose. 

"Čekamo Vas s nestrpljenjem kako bismo zajedno zakoračili u novo kazališno doba!", poručuju iz Planet Art-a.


Serija livestream koncerata pod nazivom
«TAMARA OBROVAC Transhistria deconstructed»

vol. 1 - Tamara Obrovac (glas), Fausto Beccalossi (harmonika)
vrijeme: subota, 31.10.2020. u 16:00h
url: LIVE: Tamara Obrovac Music - Facebook page & Youtube channel

Kako u ovim neizvjesnim vremenima ne bi potpuno zamrla koncertna aktivnost Tamara Obrovac sa suradnicima pripremila je seriju livestream koncerata. Online koncerati bit će izvedeni na posebnim lokacijama, malim draguljima Istre koje neće unaprijed otkrivati. Bit će u formi neprekinute 45-minutne izvedbe i novom konceptu dekonstrukcije Transhistria ensemblea na 4 dueta Tamare Obrovac sa svakim članom tog glazbenog sastava, kojim će nekoliko Tamarinih skladbi biti povezano s improvizacijama inspiriranim mjestom na kojemu se koncert odžava.

Ministarstvo kulture i medija podržalo je program putem Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama. 


Glazbeni spot radionice deCabaret​ 

url: https://youtu.be/dM8PF5vi4Qk

Radionica deCabaret nastala je u produkciji umjetničke organizacije Grupa i suradnji s udrugom KunstTeatar. Finalni rezultat radionice (glazbeni spot) pušten je u online distribuciju, kao predstavljanje izvedbeno-istraživačke radionice, a ujedno zbog svoje teme, predlaže javnosti problematiku, apsurd, ali i zajedništvo u novonastalim uvjetima u kojima se nalaze svi izvedbeni umjetnici i publika.


HSK: Poziv na online seminar za ples

vrijeme: 07.07.2020. - 09.07.2020.

prijava: 03.07.2020.

url: https://www.hrsk.hr/


Hrvatski sabor kulture najavljuje online seminar „Pokret i video - istraživanje raznolikosti kvalitete zadanog i vlastitog pokreta“ namijenjen voditeljima plesnih skupina, plesnim pedagozima, koreografima i plesačima. Seminar će biti održan putem ZOOM aplikacije od 7. do 9. srpnja 2020.

Tijekom seminara polaznici se bave zadanom koreografskom sekvencom kroz različite kvalitete pokreta. Kombinirajući audio pozadine, mijenjaju kvalitete istih pokreta prema različitim pojmovima s ciljem istraživanja novih sadržaja u zadanim okvirima. Osim koreografske zadane sekvence naglasak se stavlja na improvizacijsku tehniku u svrhu povećanja izvedbenog vokabulara.
Kreirane materijale polaznicima se savjetuje da sami snimaju kamerom/mobitelom kako bi analizirali i usporedili sadržaj pojedinog polaznika. Uz feedback voditelja i sami polaznici gledajući svoj materijal preko video medija komentiraju i unaprjeđuju svijest vlastitog plesnog vokabulara kroz zadane materijale. Cilj video materijala je također osvještavanje multimedijske forme u odnosu na pokret.

Više informacija: https://www.hrsk.hr/
Prijave


16. Tirenin Kazališni kamp online / offline

vrijeme: 24.06.2020. - 05.07.2020.

url: http://www.tirena.hr/


U Teatru Tirena će se po 16. put održati Kazališni kamp - niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 16. Tirenin kamp odvijat će se u Zagrebu od 24. lipnja do 5. srpnja djelomično online putem platforme Zoom, a djelomično offline u prostoru Teatra Tirena.
 
Ovogodišnji Kazališni kamp započinje online radionicom scenskog pokreta “Ekran pokreta” koju će voditi koreografkinja i plesna pedagoginja Tihana Strmečki. Online će se održati i radionica “Dramsko pisanje” pod vodstvom dramaturginje i dramske spisateljice Nine Horvat, kao i online radionica “Kamišibaj: umjetnost pripovijedanja u slikama” koju će voditi dramska pedagoginja Iva Nemec služi kao uvod i upoznavanje s osnovama kamišibaja.
 
Offline, odnosno uživo, održat će se tri radionice. Radionicu klauniranja “Pun kufer smijeha” vodit će glumica, lukarica i klaunesa Marijana Matoković U radionici “Rad na monologu” polaznici će pod vodstvom glumice Petre Težak učiti o tome kako izabrati monolog, analizirati tekst, podtekst i kontekst, kako kreirati lik u odnosu na psihofizičke osobine izvođača te istraživati rečenični smisao. Radionica “Ritam metar” namijenjena srednjoškolcima i studentima pod vodstvom dramaturginje i dramske pedagoginje Maje Sviben polazi od pitanja: kako poeziju prenijeti na pozornicu? Kao što su tv-serije zamijenile romane u nastavcima, tako je čitanje i, prvenstveno, slušanje, poezije, za mlađe generacije zamijenila pop glazba. Današnji mladi s poezijom se susreću prvenstveno preko njene uglazbljene varijante.
 
Kazališni kamp je već šesnaest godina kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. Sve informacije o tome kako se prijaviti za radionice na ovogodišnjem Kazališnom kampu možete pronaći na Tireninoj web stranici.


Online Koncertni intermezzo, vol. 5

vrijeme: 04.06.2020.

url: http://www.uaos.unios.hr


5. Koncertni intermezzo, u izvedbi studenata Odsjeka za instrumentalne studije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, održat će se 4. lipnja 2020., s početkom u 19 sati.

Koncert će se moći pratiti na online platformama Akademije:
Internetska stranica www.uaos.unios.hr
YouTube kanal - The Academy of Arts and Culture Osijek
Facebook @AUKOsijek
Twitter @aukos_hr

 


ZKM pokrenuo online program Retro ZKM na zahtjev

vrijeme: 02.06.2020.

url: https://www.zekaem.hr/zkm-na-zahtjev/


Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) pokrenulo je online program Retro ZKM na zahtjev, u okviru kojega će prikazivati neke od prijašnjih predstava tog kazališta.

"Za simboličnu cijenu od četiri USD, u protuvrijednosti u kunama na ZKM Vimeo kanalu možete gledati neke od kultnih predstava ZKM-a koje ste propustili, ili ih se želite prisjetiti", priopćeno je iz ZKM-a.

Sada su na tom kanalu dostupne predstave "Drakula", "Alan Ford", "Tartuffe", "Crna knjiga", "Kristofor Kolumbo", "Galeb", "Velika bilježnica", "#radninaslovantigona", "Kako smo preživjele", "Čarobni brijeg", "Pad", "Radnice u gladovanju", "Noćni život", "Folk Acts", "Sada je, zapravo, sve dobro", "(Pret)posljednja panda ili statika", "Emil i detektivi".

Iz ZKM-a najavljuju da će popis kontinuirano nadopunjavati novim predstavama iz svoje arhive.
 (Hina)


Posljednja Digitalna matineja u doba korone Koncertnog ureda Zadar

url: www.facebook.com/events/257948935453222/

Koncertni ured Zadar zaključuje svoj program Digitalnih matineja u doba korone koncertom Diva Covent Gardena hrvatske operne dive Renate Pokupić u pratnji pijanistice Renate Hil, koji je održan u crkvi sv. Donata 22. srpnja 2019. godine. Ta deveta digitalna matineja na rasporedu je u četvrtak 4. lipnja u 11 sati.

YouTube kanal Koncertnog ureda Zadar:
https://www.youtube.com/channel/UCDYCB9GFs9iftiWfwNmVYxA 


Komedija "Dimnjačar" online do 7. lipnja

url: https://vimeo.com/ondemand/dimnjacaronline

25. svibnja Kerekesh Teatar započeo je inicijativu prikupljanja donacija za područja pogođena potresom ( Zagreb, Gornja i Donja Stubica ) i Fond solidarnosti HDDU-a putem online prikazivanja svoje predstave "Dimnjačar". Uz poruku BRINIMO JEDNI ZA DRUGE Kerekesh Teatar poziva da pogledate predstavu iz udobnosti svoga doma i u društvu obitelji za iznos od 40 kuna, a koji je namijenjen donaciji. 


'8am' - kratki film Aarona Koka, solista splitskog Baleta

url: https://www.hnk-split.hr/


Aaron Kok, solist Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split, autor je dvoipominutnog filma '8am' realiziranog u suradnji s brojnim kolegama iz ansambla koji su se, po Aaronovim uputama snimali kako vježbaju i plešu sami tijekom trajanja protuepidemijskih mjerâ.

Uglavnom u svojim stanovima, na balkonima, plažama ali i pred scenografijom prazne Dioklecijanove palače, plesači splitskog Baleta snimali su svoju korona svakodnevicu u kojoj su, jasno, najviše bavili svojim životnim pozivom, plesom. Plesali su gdje i kako su mogli iščekujući trenutak kad će se otvoriti dvorana za vježbanje, a kazalište započeti izvoditi predstave pred publikom. Završni kadar u kojem Aaron s torbom preko ramena odlazi iz kuće prema baletnom studiju označava trenutak u kojem se to, poslije više od dva mjeseca, napokon dogodilo.
 
Balet HNK Split vježba u svom Baletnom studiju, a uskoro će ponovno izaći i pred publiku.

Dvoipominutni film '8am' Aarona Koka možete pogledati na: https://bit.ly/AKok8am.


Posljednji online song Teatra Oz

url: www.facebook.com/events/3139695942778816/

"Šestim i posljednjim songom odjavljujemo našu akciju Glazbom i umjetnošću protiv korone „Svaki tjedan, song jedan!“. Odlazimo, samo prividno. Krećemo ubrati neki novi cvijet inspiracije i pripremiti se za vremena koja su pred nama. Za ovaj song snimili smo spot – official video na prekrasnim lokacijama Brseča koji će djeca sigurno zavoljeti! Pretplatite se na naš You Tube kanal Teatar Oz, kliknite na zvoce – tako ćete biti obavješteni svaki put kad za vas pripremimo nešto novo! Ostanite veseli i zdravi!" poručuju iz Teatra Oz.


6. Zrin festival i 14. Ars organi Sisciae online

vrijeme: 30. 5. – 14. 6. 2020.
url: www.ars-organi-sisciae.org/ i www.zrin-festival.com/

Ovogodišnji 6. Zrin festival, koji se otvara 30.5. na Utvrdi Zrin u Zrinu uz Acoustic Project u 17 sati održava se paralelno uz 14. Ars organi Sisciae koji započinje 31.5. crkvi sv. Lovre u Petrinji, uz trio Fiat Lux u 20 sati. Od 30. svibnja do 14. lipnja deset koncertnih programa s autentičnih lokacija (Zrin, Petrinja, Gore, Glina, Gornji Viduševac, Topusko, Sela – Sisak, Hrvatski Čuntić) prenosit će se online uživo na stranicama www.ars-organi-sisciae.org i na www.zrin-festival.com.

"Krećemo među prvima u želji da se što prije sastanemo skupa u prirodi uz glazbu na drevnim lokacijama naše kulturne baštine, koje su oduvijek podebljane izrazito moćnim energetskim, duhovnim i povijesnim nabojem. Sve vas pozivamo da se uključite aktivno i da dijelite informacije o održavanju festivala on-line kako bi došle do svih kojima treba oduška, odmora, kvalitetnog i nadahnutog programa, do svih željnih avanture u netaknutoj prirodi, kulture u autentičnom okruženju, ljepote, mira, radosti u kraju mirisno čistog zraka, osvježavajuće netaknute prirode; finih energija, doslovno ljekovitih, baš poput izvorske vode koja iz brojnih drevnih vrela ovdje posvuda izvire – jer Banovina je energetski tako snažan kraj od kojeg se osjećate obnovljeno i napunjeno u kratkom periodu boravka ovdje pa čak ako se uključite i iz svojih domova!

Pozovite svoje ljude ovdje i vani neka prate jer glazbu i sliku razumijemo svi i nema tih riječi koje mogu opisati osobni doživljaj umjetnosti i prirode", poručuju organizatori. 


Dječja predstava "Jednozubi gusar" na otvorenome

vrijeme: 23. svibnja u 18 sati 
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/jednozubi-gusar-besplatna-premijera-na-otvorenome/

S veseljem, nakon prisilne stanke, nastavljamo rad u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića i građanima Osijeka poklanjamo premijeru na otvorenom. Naime, u subotu, 23. svibnja 2020. u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića izvest ćemo svojevrsnu premijeru predstave „Jednozubi gusar“ nastalu u sklopu projekta Grada Osijeka i Kulturnog centra Osijek „Kultura na kotačima“.

Predstava će u subotu biti izvedena besplatno za sve mališane kako bismo na najbolji mogući način zahvalili našim gledateljima koji su bili uz nas i u online programima proteklih mjeseci, te ih pozvali ponovno u naše Kazalište koje od sljedećega tjedna započinje sa svojim programima i u gledalištu uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, poručuju iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. 


Kazalište slijepih i slabovidnih "Novi život"

url: www.novizivot.hr

Kazalište slijepih i slabovidnih "Novi život", jedino je kazalište slijepih u Hrvatskoj i najstarije kazalište slijepih u svijetu.
Kroz 71 godinu djelovanja uz klasičan repertoarni program, posvećujemo se alternativnim predstavama, istraživačkim projektima kroz koje afirmiramo svoj specifikum i senzibiliziramo javnost za potrebe i mogućnosti slijepih osoba te dječjim predstavama sa kojima imamo sve više uspjeha, poručuju iz Kazališta. 

U srijedu, 22.travnja 2020. na službenom Youtube kanalu kazališta, objavili su predstavu iz arhive kazališta, Miguel de Cervantes Saavedra: Don Quijote – bistri vitez tužnoga lica,  u dramatizaciji i režiji: Ane Prolić, a slijede još i  Ivo Andrić: Prokleta avlija, u režiji Maria Kovača, J. B. P. Molière: Škrtac, u režiji Maje Šimić, dječja predstava Lane Šarić: Balada o pingvinu, u režiji Ivana Plazibata te predstava Ispeci, pa reci - autorice i redateljice Ane Prolić.
 
Predstavu Don Quijote potražite na poveznici:
www.youtube.com/watch?v=1GFjeAaBlrg
 
Aktivnosti Kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život" pratite na društvenim mrežama Facebook YouTube


Online kazališni seminar "Od teksta do predstave - razvijanje glumačkih tehnika i vještina" 

vrijeme: 05.06.2020. - 08.06.2020.

url: https://www.hrsk.hr/


Prvi HSK kazališni online seminar - radionica za voditelje, redatelje i glumce amaterskih kazališnih skupina na temu "Od teksta do emocije na sceni – razvijanje glumačkih tehnika i vještina" održat će se od 5. do 8. lipnja, a dio je ciklusa online webinara i radionica Hrvatskog sabora kulture. Prijave su otvorene za sve zainteresirane.

Osnovni cilj ovog seminara jest polaznike usmjeriti ka razvijanju glumačkih vještina i pomoći im u što boljem uprizorenju uloga. Počevši od pristupa i rada na zadanom tekstu i likovima, polaznici pod stručnim vodstvom redatelja i glumca Jasmina Novljakovića upoznaju i usavršavaju glumačke tehnike – memoriranje teksta, dikciju, kako se riješiti treme, scenski pokret, kako kreirati karakter lika, postići emocije na sceni i sl.
 
Seminar je koncipiran kao kazališna radionica koja će biti održana u 4 dijela tj. tijekom 4 dana (5. – 8. 6. 2020.) Polaznici seminara na seminaru sudjeluju aktivno ili pasivno. Seminar-radionica ima 2 osnovna dijela: teorijski i praktični.
 
Sudionici seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a radionica će obuhvatiti: uvodno upoznavanje te predavanje voditelja, analizu dramskog lika, rad na odabranim dramskim tekstovima uz primjenu stečenih znanja, praktične savjete vezane uz brojne nedoumice i probleme koji se nameću tijekom rada na predstavi, diskusiju i konzultacije – pitanja i odgovori, a program će biti popraćen i prigodnim video materijalima.
 
Po završetku online seminara svi sudionici dobit će potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.
Više informacija na poveznici. 


Minifesto - međunarodni online festival kratkih formi

vrijeme: 23.05.2020.

url: https://www.facebook.com/Teatar-od-soli-104013631303135/


Minifesto je međunarodni online festival kratkih formi koje istražuju umjetnost trenutka, sadašnjosti, a počinje u subotu, 23. svibnja. Organizator festivala je udruga Teatar od soli iz Splita.

Više informacija potražite na Facebook stranici udruge.
YouTube kanal


Program "Od petka do petka" 
zagrebačkog Kazališta Komedija

url: https://www.youtube.com/channel/UC1NcapMYUXJW3miW_oPxT5w/feed

Zagrebačko Kazalište Komedija od petka, 15. svibnja, počinje s programom online prikazivanja svojih uspješnica, a dok čekaju normalizaciju kazališnih aktivnosti nakon krize koronavirusa i potresa, Komedijini umjetnici spotom su odaslali poruku o važnosti umjetnosti.

Iako je Nacionalni stožer Civilne zaštite prije nekoliko dana donio odluku o popuštanju mjera i time načelno omogućio održavanja, između ostalog i kazališnih proba, u kazalištu Komediji to još neko vrijeme neće biti moguće jer je kazališna zgrada nakon potresa 22. ožujka dobila žutu, a zgrada u kojoj su uredi crvenu naljepnicu, priopćeno je iz Komedije.

"No, željni rada, naši su se umjetnici okupili virtualno i snimili video završnog broja iz mjuzikla 'Jalta, Jalta" autora Alfija Kabilja i Milana Grgića, svevremenski i za naše kazalište amblematski 'Neka cijeli svijet'", ističe se u priopćenju. "U spotu su vidljivi i kadrovi oštećene Komedije, i nadamo se da ćemo do povratka u Komediju barem na ovaj način poslati poruku nade našim brojnim dragim posjetiteljima", poručuju iz Komedije.

Cijeli spot može se pogledati na YouTube kanalu Kazališta: https://www.youtube.com/watch?v=oe_i1dia1Gc, a u većoj rezoluciji i u kvaliteti potrebnoj za objavljivanje može se skinuti na poveznici: https://we.tl/t-hD5umrvMIf.

Od petka 15. svibnja u 20 sati, program "Od petka do petka" donosi po jednu predstavu s repertoara Komedije koja će se moći pogledati do narednog petka, kada će biti dostupna iduća predstava. (Hina)
 


Novi projekt "HNK u Osijeku za maturante"

url: https://www.youtube.com/channel/UC0Sg7GZsNaZw_DTjuPNviiQ/videos
 
Suradnja HNK u Osijeku sa srednjim školama u Osječko-baranjskoj županiji čiji su učenici koristili online sadržaje osječkog kazališta koristili kao materijal za učenje u online Školi za život, rezultirala je idejom za projekt "HNK u Osijeku za maturante" kada je Služba prodaje, propagande i marketinga zajedno sa dramskim ansamblom HNK osmislila aktivnost snimanja video uratka koji će na You Tube kanalu Kazališta objaviti kao pomoć maturantima u ponavljanju gradiva za državnu maturu iz predmeta Hrvatski jezik. U suradnji s profesorima Hrvatskoga jezika i književnosti te učenicima srednjih škola Osječko-baranjske županije koji su pomogli u provedbi ove aktivnosti snimili su i montirali video uratke u prostorima HNK u Osijeku te ih objavili na YouTube kanalu Kazališta.

Obradili su ulomke iz književnih ispitnih djela koja se nalaze na popisu za školski esej 2019./2020. godine za osnovnu i višu razinu, a to su djela:  
Fjodor Mihajlović Dostojevski – ZLOČIN I KAZNA
William Shakespeare – HAMLET
Miroslav Krleža – GOSPODA GLEMBAYEVI
Ante Kovačić – U REGISTRATURI
Vjenceslav Novak – POSLJEDNJI STIPANČIĆI
Sofoklo – ANTIGONA
Antun Gustav Matoš – HRVATSKO PJESNIŠTVO
Jerome David Salinger – LOVAC U ŽITU
Henrik Ibsen – NORA
Antun Branko Šimić – POVRATAK
Honoré de Balzac – OTAC GORIOT
Franz Kafka – PREOBRAŽAJ
Milutin Cihlar Nehajev - BIJEG

Projekt su podržali Upravni odjel za obrazovanje Osječko-baranjske županije i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Iz HNK Osijek izrazilil su nadu da će vrijednost projekta zaživjeti u realizaciji sa svim srednjim srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj.
 
Poveznica na  projekt: 
https://www.youtube.com/channel/UC0Sg7GZsNaZw_DTjuPNviiQ/videos


Livestream koncerta Antiphonus za restauriranje oštećenog fundusa MUO-a

vrijeme: 15.05.2020.

url: https://www.muo.hr/blog/2020/05/13/antiphonus-livestream-15-5-2000/


Vokalni ansambl Antiphonus poziva na livestream koncert Antiphonus Live Gesualdo, u petak, 15. svibnja u 20 sati, za restauriranje oštećenog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt. Antiphonus će izvesti Responzorije za Veliku subotu putem livestreama, a intermezza Fukoshime, Takemitsua i Saariaho izvest će Dani Bošnjak na flauti, iz Porečkog kazališta.

Tom prilikom pozivaju na donaciju od 30 kn za baštinu koja je stradala tijekom potresa. Prikupljenim sredstvima spasit će se jedan od rijetkih preostalih simbola baroknog Zagreba, rezbareni oltari Zagrebačke katedrale, djelo baroknog kipara Johannesa Kommersteinera, koji su stajali u bočnim apsidama katedrale sve do njene neogotičke obnove nakon potresa 1880., zbog oštećenja koje su tada pretrpjeli, raspoređeni su u dijelovima u manje crkve okolnih zagrebačkih župa. Gjuro Szabo, tadašnji ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, 1921. zatekao je kompozitnu cjelinu sastavljenu od dijelova dvaju oltara u župnoj crkvi u Lonji te ih spasio od daljnjeg uništenja premještanjem u Muzej za umjetnost i obrt, no oni su, nažalost, ponovo stradali.
 
Ulaznice za koncert, kao svojevrsnu donaciju, mogu se kupiti putem poveznice https://www.entrio.hr/event/antiphonus-live-gesualdo-7864.
https://www.facebook.com/events/553682142005854/

 


Ostani doma i pogledaj predstavu "U babinom gnijezdu"

vrijeme: 15.05.2020. - 17.05.2020.

url: http://www.kazaliste-vinkovci.hr/


I ovaj vikend Gradsko kazalište "Joza Ivakić" Vinkovci nastavlja s akcijom Ostani doma i pogledaj predstavu. U petak od 12:00 sati, subotu i nedjelju, na službenom kazališnom YouTube kanalu bit će dostupna komedija 'U babinom gnijezdu'. 

Komedija U BABINOM GNIJEZDU nastala je 2017. prema motivima filma Dannya DeVitta DUPLEX, scenarista  Larrya Doylea. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Cvetin Aničić, kao i kostimografiju predstave. Scenografija, dizajn plakata i programska knjižica uradak je Dubravka Matakovića.

Predstava će biti dostupna na adresi: https://youtu.be/_JCpO76ryww

Vinkovačko Gradsko kazalište najavljuje i suradnju s Centrom za kulturu, Narodnog sveučilišta „Sesvete“na čijoj će se web stranici https://ns-sesvete.hr/ objavljivati predstave vinkovačke produkcije po slijedećem rasporedu:

  • Komedija VRZINO KOLO ( predstava se može pogledati od 13. do 24. svibnja)

  • Predstava za djecu  CRVENKAPICA  ( predstavu se može pogledati od 19. do 31. svibnja)

  • Predstava za djecu RUŽNO PAČE i  komedija SLUČAJNI PERVERZNJAK  (predstave se može pogledati od  1. do 10. lipnja)

https://www.facebook.com/kazalistevinkovci/

 


Koncertno čitanje "Ne zaboravi pokriti stopala"

vrijeme: 16.05.2020.

url: www.facebook.com/kdkufer/


Koncertno čitanje poetsko-dramskog teksta Espija Tomičića „Ne zaboravi pokriti stopala“ bit će izvedeno u subotu, 16. svibnja, u 21 sat, u režiji Ivana Penovića te izvedbi Domagoja Jankovića, Nikše Marinovića, Bernarda Tomića i Pavla Vrkljana, a javnosti će biti dostupno putem KUFER-ove Facebook stranice – www.facebook.com/kdkufer/.

Mala noćna čitanja, pokrenuta 2008. godine s ciljem prezentacije i promocije novih dramskih tekstova autora mlađe generacije, već su nekoliko puta mijenjala format, a ove godine će se realizirati online koncertnim čitanjem. Iako je ovogodišnje izdanje bilo planirano kao laboratorijski rad na nekoliko tekstova uz javne prezentacije procesa, zbog pandemije koronavirusa i zabrane javnih okupljanja program je prilagođen trenutnim mogućnostima.

Program će se realizirati u produkciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture i Zaklade Kultura nova.

 


Antisezona 20: Online izvedba predstave "Down, by Law"

vrijeme: 16.05.2020.

url: https://www.twitch.tv/antisezona

Izvedba na Antisezoni 20 nastavlja se na predstavu nastalu u koprodukciji koautorske inicijative OOUR i HNK Ivana pl. Zajca, za koju je u sezoni 2017./2018. publika nagradila Jelenu Lopatić za najbolje glumačko ostvarenje, a predstavu je odabrala za najbolju dramsku predstavu u cjelini u programu Hrvatske drame.

Predstava „Down, by Law“, koautorske inicijative OOUR, autorica i izvođačica Jelene Lopatić i Mile Čuljak, moći će se pogledati u subotu, 16. svibnja, u 19 sati na poveznici:
https://www.twitch.tv/antisezona

Više o predstavi: 
www.msu.hr/dogadanja/antisezona-20-online-izvedba-predstave-down-by-law/429.html

 


Predstava "Tarzan" HNK Zadar

url: www.hnk-zadar.hr/hr/novost/tarzan-hnk-zadar/38

Uspješnicu HNK Zadar, "Tarzan" Rok Vilčnika rokgrea u režiji Matjaža Latina pogledajte u petak 15. svibnja 20 sati na YouTube kanalu kazališta. 

"Što se događa Tarzanu i Jane nakon što su pobijedili sve prepreke na putu svoje ljubavi? Na prvi pogled, sitni nesporazumi i nesuglasice, malo ljubomore i zasićenosti, ali uglavnom vrlo neudobni uvjeti za život u džungli! Kada se u igru umiješa rafinirana i kozmopolitska hijena Mike, igra tek započinje… Ljubavni trokut u dalekoj džungli otvara brojna pitanja iz materijalističkog svijeta u kojem danas živimo", poručuju iz HNK Zadar. 

Predstava je premijerno izvedena 5. prosinca 2018. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike i medija u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Trailer predstave potražite na:
www.youtube.com/watch?v=7fkG5U5tRyI
 


"Antivirus" film Grupe modernog plesa Baletnog studija HNK Split

url: https://bit.ly/AvirusRemus.


Antivirus je jednoipolminutni film Grupe modernog plesa Baletnog studija HNK Split kojim polaznici, plesačice i plesači mladi u rasponu od sedam do 17 godina, poručuju koliko im nedostaje ples u vremenima kad su im plesne pozornice i dvorane za vježbu nedostupne. 

Autor filma je Remus Dimache, baletni solist HNK Split koji je 2017. osnovao grupu čijih je dosadašnjih preko 50 nastupa na brojnim natjecanjima nagrađeno zlatnim medaljama.

Kratki video-film "Antivirus" dostupan je na internetskoj adresi https://bit.ly/AvirusRemus. 


Najava online programa "Zajc uz vas 2"

vrijeme: 08.05.2020. - 14.05.2020.

url: https://hnk-zajc.hr/zajc-uz-vas-2-tjedni-raspored/


Kako bi publika i dalje ostala u društvu sa svojim kazalištem, svi umjetnički ansambli HNK Ivana pl. Zajca pripremili su novi ciklus online programa, „Zajc uz vas 2“, koji će se moći pratiti od 8. svibnja putem službene mrežne stranice, Youtube kanala te ostalih online platformi Kazališta. 
 
Prvi dio online programa, „Zajc uz vas“ s publikom je podijelio stotinu video radova, stihova, arija, bajki i koreografija koje je tijekom dvadeset i pet dana pogledalo gotovo 140 tisuća gledateljica i gledatelja.

"Iako, naravno, iznimno zadovoljni ovim rezultatima te brojnim pozitivnim reakcijama i komentarima naše publike s druge strane ekrana, SVE djelatnice i djelatnici riječkog kazališta, pripremajući nove online programe, jedva čekaju  povratak publike u naše gledalište", poručuju iz riječkog HNK.

Program prvog tjedna, od 8. do 14. svibnja :
PETAK:
Glazbenici Riječkog simfonijskog orkestra: Anton Kyrylov i Giovanni Genovese
F. A. Hoffmeister - Duo br. 1, op. 6, Rondo
 
SUBOTA:
Članice Riječkog opernog zbora: Ljubov Judčenko Košmerl, Jasmina Cossetto, Dominika Fortunato, Ivana Kajdi, Ivanica Vunić
I. Matetić Ronjgov: Rodila loza
 
NEDJELJA:
Zajčić za laku noć: Tanja Smoje – “Šuma Striborova”, Ivana Brlić Mažuranić
U pratnji glazbenika Riječkog simfonijskog orkestra Mateja Pavića na klarinetu
 
PONEDJELJAK:
Mikro koreografija: Contact forbidden
Koncept: Maša Kolar
Izvedba i koreografija: Svebor i Anca Nicoleta Zgurić, Ali Tabbouch, Ksenija Krutova, Carlos Huerta Pardo, Maria Matarranz De Las Heras, Nicola Prato, Morgan Perez, Tea Rušin, Tilman Patzak
 
UTORAK:
“Vježbanje života” online: Nikola Nedić predstavlja Slavka Linića - Svečani govor uoči 50. godišnjice HNK Ivana pl. Zajca – našeg Zlatnog jubileja, Mirko Soldano predstavlja Giovannija de Ciottu
Hrvatska drama i Talijanska drama
Redatelj: Marin Blažević
 
SRIJEDA:
G. Handel: Julije Cezar u Egiptu – Caro! Bella!
Diana Haller i Anamarija Knego
Klavirska pratnja: Nataliya Marycheva
 
ČETVRTAK:
Talijanska drama: "Riflessioni spicciole" / "Misao za sitniš"
Il lavoro / Rad
Lucio Slama, Anton Toni Plešić i Bruno Nacinovich

http://hnk-zajc.hr/
https://www.youtube.com/channel/UCwbdCPi2NKOczgb-nQbLg6Q?view_as=subscriber
https://www.instagram.com/hnkzajc/?hl=hr
https://twitter.com/Hnk_Zajc

 


"Camerata Cantilly - Connected"
virtualni koncerti 

vrijeme: petkom u 18.30 sati  
url: www.youtube.com/CamerataCantilly 

Camerata Cantilly, hrvatski Harmonie ansambl, od 8. svibnja započinje s emitiranjem odabranih ulomaka svojih koncerata na svome YouTube kanalu svakoga petka u 18.30 sati. Online premijere donose snimke koncerata održanih 2018. i 2019. godine u Zagrebu, Šibeniku i Kutini, kao i snimku svečanog koncerta kojim je Ansambl proslavio 5. godišnjicu djelovanja, a kojeg su zabilježile kamere Hrvatske televizije. 
 
Od samoga početka Camerata Cantilly veliku pozornost pridaje audio-video produkciji te redovitoj prezentaciji putem glavnih društvenih mreža, a za vrijeme stanke uzrokovane pandemijom na isti način nastavlja komunicirati sa svojom publikom predstavljajući joj neka od najvažnijih djela nastalih za medij što uključuje i djela hrvatskih skladatelja. Prvi na programu je Beethovenov jedini puhački Oktet, nakon kojeg na red dolaze djela Gershwina, Rossinija, Gounoda i dr. Najave, inserte i ostale multimedijalne sadržaje moguće je pratiti na InstagramFacebook te Twitter kanalu Ansambla.  
 
Uz želju da se svi što prije vratimo na pozornice, Ansambl i njegov voditelj Mihael Paar upućuju pozivnicu na svoje male, virtualne koncerte pod naslovom "Camerata Cantilly – Connected".


Online koncert "Dan pobjede"

vrijeme: 09.05.2020.

url: https://radio808.com/


Neki od poznatih autora domaće nezavisne i alternativne glazbene scene nastupit će u subotu, 9. svibnja uživo u prostoru HUB385 u sklopu jedinstvenog glazbenog projekta online koncerta "Dan pobjede" koji organiziraju Pozitivan ritam i Radio 808.

Riječ je o prvom live koncertu u korona eri na kojem će od 18 sati uživo svirati Darko Rundek, Plesač Sporog Stepa, Sara Renar, Koolade, Kozmodrum, Anja G & Dr. Obi, Zmaj te Šumski.
Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama na Radio 808 web stranici, priopćili su iz Pozitivnog ritma. (Hina)

 


Video radionice Kulturnog centara Travno

url: www.facebook.com/PIFfestival

"KUC Travno organizator je Međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF, a kako nam je internet trenutno najjači alat u pružanju kulturnih sadržaja publici, ali i promociji umjetnika, kazališta i slično, aktivirali smo se na internetskim stranicama te društvenim mrežama kao i na Youtube kanalu", poručuju iz KUC Travno.

Obavještavaju kako su pripremili video radionice vezane uz lutkarstvo, odnosno uz Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF te pozivaju sve zainteresirane da nauče izraditi jednostavne lutke od papira ili nešto zahtjevnije mace i klaunove, uz njihovu lutkaricu Ljubicu Suturović.

Video radionice potražite na poveznici.

Ukoliko želite gledati lutkarske predstave, upoznati zanimljive umjetnike ili putovati svijetom s lutkom, pozivaju da ih posjetite na stranici www.pif.hr ili pratite na Facebook stranici PIF - Međunarodni festival kazališta lutaka.

 


Dan Hrvatskog narodnog kazališta Split

url: www.hnk-split.hr


Današnji se dan obilježava kao Dan Hrvatskog narodnog kazališta Split u spomen na 6. svibnja 1893. godine kada je otvoreno kazališnog zdanja na Dobrome u kojem i danas djeluje splitsko kazalište.

U povodu te obljetnice, a i kao čestitku sugrađanima za sutrašnji Dan grada, blagdan sv. Dujma, nebeskog zaštitnika Splita, glumci splitskog teatra poslali su posebnu čestitku svojim sugrađanima putem video poruke Kako se Split budi koja se može pogledati na poveznici:
https://bit.ly/KakoseSplitbudi

Opširnije

 


Online radionica i javni razgovor s umjetnicama iz organizacije LOFT

vrijeme: 18.05.2020. - 22.05.2020.

prijava: 13.05.2020.

url: https://scheier.hr/hr/novosti/


Društveno-kulturni i umjetnički program - radionica 'Id that we need – indeed?/ Identitet i trebamo li ga uistinu?' održavat će se u online formatu od 18. do 22. svibnja 2020. godine.

Radionica autorica Morane Dolenc, Lidije Kraljić i Anje Pletikose iz organizacije LOFT, sastojat će se se od niza kreativnih zadataka te samostalnog istraživačkog rada koji se nadovezuju na kazalište, lutkarstvo, psihoanalizu, psihologiju pamćenja i međugeneracijsku suradnju. Više o ovoj radionici, kazalištu, lutkarstvu, autoricama kao i o organizaciji LOFT moći ćete saznati na online Javnom razgovoru o kazalištu i lutkarstvu s autoricama programa Moranom Dolenc, Lidijom Kraljić i Anjom Pletikosom u četvrtak, 7.svibnja u 17 sati koji će se održavati na scheier.hr te Facebook stranici putem Facebook Live Streama.

Više informacija potražite na:
https://www.facebook.com/scheierhr/

 


"Od Foše do Atlantide" na YouTube kanalu HNK Zadar

vrijeme: 08.05.2020. 20 h

url: www.hnk-zadar.hr/hr


HNK Zadar nastavlja svoj projekt PETKOM u 20h te će tako u petak, 8. svibnja, u 20 sati, na YouTube kanalu Kazališta biti moguće pogledati predstavu HNK Zadar "Od Foše do Atlantide" Živka Nižića, u režiji Ivana Lea Leme, koja je premijerno izvedena u veljači 2012. godine.

'Od Foše do Atlantide' Živka Nižića svojevrsan je nastavak Stoše od Foše iliti Kate Kapuralice Vlaha Stullija.

https://www.youtube.com/watch?v=z3tlyEX9JXE 
Radnja se odvija pet minuta prije kraja svijeta, na Ravi, ''centru svita.” Tu su ponovno Stoše, Šime, Perka, Venci i drugi te dva nova lika Dora de Pan i Stanko koji reflektiraju mentalitet prošlosti pretočen u suvremenost u polemici s nekim trajnim ljudskim kušnjama i osobinama: kako osigurati materijalnu egzistenciju, pošteno ili nepošteno, radom ili neradom, moralno ili nemoralno; tu je opsjednutost vlašću i kako je zadržati pod svaku cijenu; kušnja vjernosti pred koju je stavljena Stoše; što se krije u kutiji Dore de Pan; da li nas može spasiti samo nova mana s neba…

 


Online predstave Kazališta Tvornica lutaka

url: https://tvornicalutaka.hr/

Kazalište Tvornica lutaka pripremilo je zainteresiranoj publici sljedeće online predstave:

Profesor Baltazar - put oko svijeta
https://youtu.be/a8fWnZqgrYo

Crvenkapica - tko se boji vuka još?
https://youtu.be/mRVZehC7aD8

Grašak na zrnu kraljevne
https://youtu.be/bUFk6OtXDdc

Blago
https://youtu.be/a4-n3VX0LM8

Živ živ živ
https://youtu.be/5NC6GBuWPvo

Čudesna šuma
https://youtu.be/-zX57gY6Wq8

Čarobni osmijeh
https://youtu.be/xDcHYTjrJy8


Zagrebačka filharmonija i MINIMINI ciklus poklanjaju online predstave


url: www.facebook.com/ZGFILHARMONIJA/

Zagrebačka filharmonija i MINIMINI ciklus u ovim izazovnim vremenima poklanjaju online predstave:

BRANKO ĆOPIĆ/HRVOJE HEGEDUŠIĆ „JEŽEVA KUĆICA“, REŽIJA: PETRA RADIN, GLUME: HANA HEGEDUŠIĆ, VLADIMIR TINTOR I BORKO PERIĆ

https://youtu.be/EvCmuc3tF2E

 

PETRA RADIN/DUBRAVKO PALANOVIĆ „BOŽIĆ KOD ZIMOGROZNIH“, REŽIJA: PETRA RADIN, GLUME: HANA HEGEDUŠIĆ, JAN KEREKEŠ, DRAŽEN BRATULIĆ I LORA SIMIKIĆ/TIA MIKIĆ

https://youtu.be/Op0TkNATPhM
 


Kazališni crtić "Plastika fantastika"

vrijeme: 05.svibnja 2020. 17:30h

url: https://www.facebook.com/mochvarnidnevniboravak/


Program kluba Močvara 'Močvarni dnevni boravak' u svom prvom, i to online izdanju, organizira prijenos uživo predstave 'Plastika fantastika' u izvedbi kolektiva Igralke u utorak, 5. svibnja, u 17,30 sati putem Facebook stranice Močvarnog dnevnog boravka.

„Plastika fantastika“ je kazališni crtić s elementima fantastike, te edukativna i interaktivna predstava namijenjena kasnom predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu koja vas vodi na veliko putovanje u kojem kroz multimedijalnu kazališnu igru i ručni rad, otkrivate načine kreativnog i zabavnog (ponovnog) korištenja plastičnog otpada.

Facebook događaj

Nakon predstave, program nastavlja s radionicom izrade pernice od plastičnih vrećica. Tanja Blašković (Imagine Plastic i Ri:Use centar Rijeka) kao voditeljica i superjunakinje Sendi Bakotić, Anja Sabol i Vanda Velagić pomažu djeci da ispeglaju vrećice u pernicu da bi se pružio primjer kako nešto što može biti opasno za naš planet, može ponovno postati korisno ako se drugačije upotrijebi.
Time kazališni crtić „Plastika fantastika“ uči o uzrocima i posljedicama neodgovornog korištenja plastičnog otpada, a radionica pruža konkretan primjer kako možemo postupiti drugačije - više ekološki i kreativno.
 
Predstavu su sufinancirali Odjel za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranska županija. Režiju potpisuje Alisa Debelić, a voditeljica radionice Tanja Blašković kostimografiju, scenografiju i rekvizite.

 


Zaplešite s Ladom

url: https://www.facebook.com/ansambl.lado/


Ansambl LADO ovoga tjedna kreće s objavljivanjem kratkih videa u kojima Ladovi umjetnici pokazuju različite hrvatske tradicijske plesove. Radionice će tijekom svibnja i lipnja objavljivati svakog utorka i četvrtka na svom službenom YouTube kanalu i društvenim mrežama.

Za razliku od radionica „Pogled u profesionalizam“ koje su se prijašnjih godina održavale u prostorijama Ansambla LADO i bile namijenjene iskusnim folklorašima, online radionice „Zaplešite s Ladom“ koje je osmislio umjetnički voditelj Krunoslav Šokac, namijenjene su prvenstveno folklorašima početnicima kao i onima koji se još nisu imali prilike susresti s tradicijskim plesovima.
 
„Ovim putem želimo upoznati široku publiku s tek malim dijelom prebogate hrvatske plesne baštine. Ovo je prilika za sve one koji se do sada nisu bavili plesom da pokrenu svoje tijelo i nauče nešto novo. To neće biti teško jer će korake Ladovi plesači pjevači pokazati na  jednostavan način. Nemoguće je ne spomenuti i glazbenu pratnju – odnosno klavir i tradicijske instrumente na kojima Ladovi glazbenici prate ovu radionicu.“,rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO, Krunoslav Šokac.

Video najavu potražite na poveznici.

 


"Večer splitskih skladatelja" uoči blagdana sv. Dujma

vrijeme: 05.05.2020. - 06.05.2020.

url: www.udrugamag.com/


Uslijed nemogućnosti održavanja koncerata zbog trenutne epidemiološke situacije, Udruga MAG uoči blagdana sv. Dujma daruje svim ljubiteljima glazbe video snimku koncerta "Večer splitskih skladatelja" održanog u okviru jubilarnog 10. MAGfestivala u rujnu 2019. godine.

Prvi dio koncerta, u izvedbi Splitskog gitartističkog kvarteta, bit će premijerno emitiran u utorak, 5. svibnja, s početkom u 20 sati.
Dan kasnije, u srijedu, 6. svibnja, također u 20 sati, bit će emitiran drugi dio koncerta u izvedbi Mandolinskog kvarteta Da Capo.

Snimkama se može pristupiti na YouTube kanalu:
https://www.youtube.com/watch?v=hht2WwQRfGA
https://www.youtube.com/watch?v=IZCWVMLHOkI
 
ili putem web stranice www.udrugamag.com.
 
Od rujna 2019. godine MAG je članica Platforme glazbenih iniciativa Split (GIS) koju čini 15 udruga, umjetničkih organizacija i obrazovnih institucija koje djeluju u Splitu i širem splitskom području.

 


Arija "O kućo mala" dar splitskih solista uoči blagdana sv. Dujma

url: http://www.hnk-split.hr


Solisti Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu svome gradu uoči blagdana sv. Dujma daruju online izvedbu arije "O kućo mala", s obzirom na to da će zbog pandemije koronavirusa izostati tradicionalna izvedba operete 'Spli'ski akvarel' Ive Tijardovića.

 "Uobičajeno je da uoči svetog Dujma, dana nebeskog zaštitnika grada, Opera Hrvatskog narodnog kazališta Split izvede najsplitskiju od svih predstava, popularnu operetu 'Spli'ski akvarel' Ive Tijardovića. Iako ove godine ta tradicija neće biti ispoštovana zbog preventivnih mjera protiv koronavirusa, solisti splitske Opere zajedno su, čak i ovim uvjetima razdvojenosti, otpjevali ariju 'O kućo mala'", izvijestili su iz kazališta.
 
U izvedbi arije sudjeluju sopranistica Antonija Teskera, mezzosopranistica Terezija Kusanović, tenori Vinko Maroević, Špiro Boban i Bože Jurić Pešić te basovi Mate Akrap i Božo Župić. Pjevali su uz klavirsku matricu Zorana Velića, uz audio obradu Borisa Stanića, dok je video realizator bio Ivica Kalinić, a video se može pogledati na adresi https://bit.ly/OKucoMala

Solisti Opere HNK Split pozivaju sve da se pridruže akciji Crvenog križa te da uplate pomoć onima najviše pogođenim trenutnom krizom na račun Crvenog križa Split kod OTP banke HR9224070001100578536. (Hina)

 


Zajednička izvedba „Gusara s Porporele“ dubrovačkih „klasičara“ i simfoničara
url: www.youtube.com/watch?v=MZ-57vE62hE
Bivši i sadašnji učenici dubrovačke Klasične gimnazije “Ruđer Bošković” su s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom snimili video te izvodeći Gusara s porporele, poslali snažnu poruku svima da se, neovisno o okolnostima, uvijek možemo bolje zauzeti za sebe. 
 
„Nije stvar u tome da se oni koji idu naprijed ne boje, nego da strah svladavaju baš kao gusar iz pjesme - optimizmom, upornošću, dobrotom, prijateljstvom, zajedništvom, vedrinom duha, pozitivnim stavom.“ - poručuju bivši klasičari sadašnjima te svima otvorena duha.
 
„Ne bismo uspjeli bez zajedništva. Dobri duh cijele priče bio je Ante Gelo, bivši klasičar (zagrebački!), glazbenik koji svijet nastoji obojiti optimizmom, znanjem, profesionalnošću i neodoljivim šarmom“ – poručili su iz klasične gimnazije uz objavu na Facebook-u.
 
Ideja za stvaranje videa krenula je od pedagoginje Marijane Vekarić, putem kanala “Pandemija dobrote” koji je kao stručna suradnica formirala na platformi Teams preko koje se odvija nastava na daljinu. Svrha kanala Pandemija dobrote je održavanje povezanosti učenika i nastavnika koji daju podršku jedni drugima na razne načine, dijeleći sve dobro što misle, rade, osjećaju – u obliku radova, dojmova, doživljaja, postavljanja postova s motivirajućim porukama, malim detaljima koji mogu uljepšati dan i jednostavno širiti pozitivnu energiju. Izuzetna je važnost povezanosti i zajedništva te se upravo to pokazalo i u ovom videu. Dobrom voljom i željom se može postići puno, a još kad pritom imamo uza se osobe poput Ante Gela koji svojim znanjem i vedrinom pomognu realizirati, rode se ovakve divne stvari.


4. online Koncertni intermezzo

vrijeme: 30.04.2020. 19 h

url: http://www.uaos.unios.hr/


Online Koncertni Intermezzo, u izvedbi studenata Odsjeka za instrumentalne studije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku održat će se u četvrtak, 30. travnja, s početkom u 19 sati.
Koncert se može pratiti na platformama:
 
Internetska stranica www.uaos.unios.hr
YouTube kanal - The Academy of Arts and Culture Osijek
Facebook @AUKOsijek
Twitter @aukos_hr

 


Međunarodni dan plesa uz Malu scenu online

vrijeme: 29.04.2020. - 02.05.2020.

url: http://www.mala-scena.hr/


Međunarodni dan plesa koji se obilježava 29. travnja kazalište Mala scena popratit će sa dva događaja. U srijedu, 29. travnja u 18 sati Una Matija Štalcar Furač donosi besplatnu radionicu plesa za najmlađe, a u subotu 2. svibnja daruje svojoj publici besplatnu izvedbu predstave "Padobranci (ili o umjetnosti padanja)" Ivice Šimića.
 
"Padobranci" kombiniraju pokret, ples i mimiku, a rezultat su rada ekipe koju, uz Šimića, čine koreografi Larisa Lipovac i Damir Klemenić (ujedno i prva postava predstave), skladatelj Alen Kraljić, kostimografkinja Hana Letica, dramaturginja Nana Šojlev te producentica Vitomira Lončar.
 
Besplatna snimka predstave 'Padobranci (ili o umjetnosti padanja)' bit će dostupna na YouTube kanalu kazališta Mala scena od subote, 2. svibnja u 18 sati do subote, 9. svibnja 2020. godine.

 


Online baletni klas Baleta HNK Split uživo na Međunarodni dan plesa

vrijeme: 29.04.2020. 12,30 h

url: https://www.facebook.com/HNKSplit


Na Međunarodni dan plesa u srijedu, 29. travnja, u 12,30 sati, Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split održat će zajednički baletni klas. Unatoč tome što su vrata kazališta još uvijek zatvorena, plesači u svojim domovima svakodnevno održavaju svoju formu a na Međunarodni dan plesa 29. travnja odlučili su održati zajedničke vježbe, baletni klas u virtualnom prostoru, koji će biti uživo prenošen uživo na facebook stranici HNK Split. Vježbe će voditi solist Baleta HNK Split Aaron Kok.

Svi kojima ovih dana, kada su baletne sale zatvorene, nedostaju baletne vježbe, svi koji su se nekad u životu imali doticaj s baletnom umjetnošću i željeli bi ponovo početi s vježbanjem, pozvani su da se pridruže javnom online baletnom klasu splitskog Baleta na facebook stranici HNK Split.
 
Prijenosu baletnog klasa može se pristupiti u srijedu 29. travnja u 12:30 h putem Facebook stranice HNK Split, na adresi https://www.facebook.com/HNKSplit
 
Facebook događaj

 


Trodnevni online program u susret Međunarodnom danu plesa
url: https://www.facebook.com/events/221628509129804


Udruga plesnih umjetnika Hrvatske - UPUH započela je u utorak trodnevni online program u susret Međunarodnom danu plesa, koji se obilježava u srijedu, 29. travnja.

Pozivaju svoje članstvo i publiku da zajedno proslave Međunarodni dan plesa, kojim se obilježava na rođendan francuskog baletnog reformatora i kazališnog umjetnika Jean Georgesa Noverra te kažu da će ples prevladati i ovu krizu, kao i mnoge dosad, jer "ono što scenu čini jakima i fokusiranima jest međusobna suradnja, samoorganizacija, podrška i solidarnost."

Udruga je za svoj online program pripremila video i live performanse, predstave, razgovore, plesne filmove, radionice, izvedbe, a plesni umjetnici podijelit će s publikom čak i poneki recept i omiljenu glazbenu listu. Programi se mogu pronaći na: https://www.facebook.com/events/221628509129804

(Hina)


Program "Kultura na kotačima"

vrijeme: 24.04.2020.

mjesto: Osijek

url: https://www.osijek.hr/


Kulturni centar Osijek, u suradnji s Gradom Osijekom, započeo je program 'Kultura na kotačima'. Cilj je ovog programa dovesti niz kratkih kulturnih sadržaja u razne gradske četvrti i omogućiti građanima Osijeka da u ovim programima sudjeluju sa svojih prozora i balkona, odnosno u skladu s propisanim mjerama socijalnog distanciranja.

„Kultura na kotačima” program je u koji su se uključile i ostale gradske kulturne institucije, tako da će u ovom projektu s vlastitim sadržajima nastupiti i Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek te Gradske galerije Osijek. 
 
Ovim programom Grad Osijek želi izraziti zahvalnost građanima Osijeka na ozbiljnom i dosljednom provođenju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite, a kulturne institucije i ovim programom žele dovesti što više programa do svoje publike u okolnostima pandemije.
 
Sljedeći program:
ponedjeljak 27.04. - 19:30h - Vijenac Petrove gore ; 20:00 Vijenac Gorana Zobundžije: Poezija na brzaka (Program GISKO-a)

 


Kazalište Gavella daruje predstave iz svoje kazališne arhive

url: https://www.facebook.com/GavellaHR


Gradsko dramsko kazalište Gavella od ponedjeljka, 27. travnja, počinje s projektom Gavellina dalekoKOVIDnica te će na službenom YouTube kanalu bez naknade prikazati nekoliko predstava iz bogate kazališne arhive.

"Na službenom YouTube kanalu kazališta Gavella omogućit ćemo publici da se prisjeti nekih predstava iz bogate arhive kazališta koje su bile rado gledane i dio su kolektivnog pamćenja publike teatra iz Frankopanske", poručili su iz tog kazališta.

Svakog ponedjeljka od 18 sati do četvrtka u ponoć predstave će biti dostupna bez naknade.

Prva na rasporedu je predstava "Sjećanje šume" Damira Karakaša, u režiji Tamare Damjanović, koja će se moći gledati od 27. travnja u 18 sati do ponoći, 30. travnja. Predstave će se prikazivati prema sljedećem rasporedu: "Osmi povjerenik" od 4. svibnja, "Fine mrtve djevojke"  od 11. svibnja, "Tartuffe" od 18. svibnja i "Crne oči" od 25. svibnja. Za lipanj je planirano prikazivanje predstava: "Malena" od 1. lipnja i "Ženidba" od  8. lipnja.

Iz Gavelle poručuju da ih se može pratiti na: https://bit.ly/GavellinaDaleKOVIDnica. (Hina)

 


ONLINE PROGRAM ZAGREBAČKOG PLESNOG ANSAMBLA
  
url: www.facebook.com/zagrebackiplesniansambl/
www.zagrebackiplesniansambl.hr/
 
Zagrebački plesni ansambl od 13. travnja 2020. godine otvorio je svoje online jutarnje class-eve za cijelu plesnu zajednicu kako bi svim zainteresiranim plesnim umjetnicima na sceni bio omogućen nastavak svakodnevnih treninga zbog održavanja potrebne fizičke spreme. Voditeljice treninga u travnju bile su bivše i sadašnje članice ZPA Sara Barbieri, Petra Chelfi, Petra Valentić, Andreja Jandrić i Sintija Kučić te profesorica baleta na zurichškom Tanzwerk-u i plesna umjetnica Pamela Monreale. Treninzi će se nastaviti održavati preko Zoom platforme, a raspored i više informacija o plesnim pedagozima pratite putem putem internet ili Facebook stranice ZPA.
 
Za sve ljubitelje suvremenog plesa Zagrebački plesni ansambl prikazivat će putem interneta predstave koje su obilježile zadnje desetljeće njegova djelovanja, a taj online program uvod je u proslavu koju priprema povodom svoje 50. godišnjice stvaranja na plesnoj sceni te koju će ove jeseni obilježiti zajedno sa svojom publikom i kolegama u kazališnoj dvorani.
 
Obavijesti o održavanju online predstava i ostalog programa ZPA možete pratiti putem internet ili Facebook stranice.


Snimke 2. Split Open Jazz Fair festivala u emisiji Vrijeme je za jazz

mjesto: emisija Vrijeme je za jazz, HRT - HTV 3
vrijeme: 18:50h 
U povodu nadolazećeg Međunarodnog dana Jazza (30. travnja), čiji je cilj okupiti međunarodnu zajednicu širom svijeta kako bi se doznalo više o umjetnosti jazza, njegovom podrijetlu i utjecaju te naglasilo njegovu važnu ulogu kao obrazovnom sredstvu za postizanje zajedništva, dijaloga i bolje suradnje te sredstva komunikacije koje nadilazi razlike, Split Open Jazz Fair festival obavještava o nekoliko nadolazećih prikazivanja snimki jazz koncerata s 2. Split Open Jazz Fair festivala koji se održao splitskom Đardinu u kolovozu 2019. godine, u okviru programa Evo ruke.
26. travnja na HRT - HTV 3 u 18:50h u emisiji Vrijeme je za jazz pogledajte snimku koncerta trija Zvjezdana Ružića.
3. svibnja na HRT — HTV 3 u 18:50h emisiji Vrijeme je za jazz pogledajte snimku koncerta Jasne Bilušić i njezinog sastava New Deal. 
10. svibnja na  HRT — HTV 3 u 18:50h u emisiji Vrijeme je za jazz pogledajte snimku koncerta grupe Black Coffe ft. Martine Thomas.

Snimku koncerta sastava Borne Šercara Jazziana Croatica održanog također u splitskom Đardinu u kolovozu 2019. godine, na 2. Split Open Jazz Fairu u okviru programa Evo ruke, prikazanu u emisiji Vrijeme je za jazz 16. travnja pronađite na poveznici.

Facebook emisije Vrijeme je za jazz 


Plesna izvedba i radionica "Prostor ni ja"

vrijeme: 02.05.2020. - 09.05.2020.

url: https://scheier.hr/
 

Izvedba i radionica "Prostor ni ja" čine interdisciplinarni projekt koji istražuje teme prostora u suvremenoj plesnoj praksi. Autori projekta su profesionalne plesačice Koraljka Begović i Nastasja Štefanić te video umjetnik i snimatelj Matija Kralj.

"Sve zainteresirane za pokret, fotografiju i zvuk pozivamo da s nama pogledaju online izvedbu suvremenog plesa "Prostor ni ja" od 6. svibnja.  Do ponedjeljka 27. travnja moguće je prijaviti  se za sudjelovanje na online radionici te se priključiti javnom razgovoru s autorima Koraljkom Begović, Matijom Kraljem i Nastasjom Štefanić koji će se održavati online 30. travnja.

Upravo u ovom razdoblju kada smo prostorno ograničeni zbog COVID-19 krize otvara nam se prilika da na uz pomoć umjetnika na kreativni način istražimo mogućnosti vlastitog prostora", poručuju. 

Poveznice na izvedbu i javni razgovor bit će objavljeni na dan održavanja događaja na scheier.hr, Facebooku te Instagramu, a poveznicu za radionicu sudionici će primiti putem e-maila nakon što ispune prijavnicu i budu odabrani za sudjelovanje.

Facebook event

 


"S harmonikom i klarinetom na putu oko svijeta" online koncert

vrijeme: 26.04.2020. - 03.05.2020.

url: https://www.konzertsaal.at/


Uslijed krize izazvane koronavirusom mnogi su koncerti diljem svijeta otkazani te su mnogi glazbenici u nemogućnosti održavanja koncerata. Bečki violinist Daniel Auner pokrenuo je kao odgovor na novonastalu situaciju platformu Konzertsaal.at kako bi im omogućio da unatoč tome održavaju koncerte.
26.04. (14,30 h) – 03.05. (18,30 h)
Franz Oberthaler – klarinet, saksofon, vokal
Nikola Zarić – harmonika, vokal
 
Glazbenici dua Vila Madalena isprepliću glazbene oblike i tradicije baš onako kako im se sviđa. Vlastite skladbe, balkanski ritmovi, zvukovi Južne Amerike, ali i elementi jazza i swinga kao i melodije istočne Europe našli su ovdje svoje mjesto. Njihovu svirku pokreće vatrenost flamenca i strastvenost tanga, a ponekad se drže i klasično bečki… Glazba dua Vila Madalena je poput vatrometa očaravajuće svjetske glazbe koja sa svakom pjesmom svijetli drugom bojom.
 
Za pristup koncertu prijavite se na newsletter na internetskoj stranici www.kulturforum-zagreb.org kako bi Vam poslali odgovarajući kod.

 


"Gusari" Dječjeg kazališta Dubrava od subote dostupni online

vrijeme: 24.04.2020. - 27.04.2020.

url: https://kazalistedubrava.hr/


U iščekivanju povratka na pozornicu, Dječje kazalište Dubrava svojim će malim gledateljima od petka, 24. travnja, omogućiti online gledanje predstave "Gusari", u režiji Zorana Skalickog.

Kako se ističe u najavi, "Gusari" su suptilna i indirektno ispričana obiteljska priča koja se bavi problematikom obiteljske svađe i manjka komunikacije kao uobičajenih, ali potresnih iskustava za djecu koja u tim okolnostima nerijetko "postaju nevidljiva".

Snimka predstave bit će aktivna na YouTube kanalu kazališta od petka 24. travnja u 18 sati, do ponedjeljka 27. travnja u 18 sati.


Mala scena daruje besplatnu izvedbu operete "Momci na brod"

vrijeme: 24.04.2020. - 01.05.2020.

url: http://www.mala-scena.hr/


U petak, 24. travnja, kazalište Mala scena će u sklopu inicijative "Mala scena online" darovati svojoj publici novu predstavu na zahtjev – komičnu operetu "Momci na brod" skladatelja Ivana pl. Zajca.

Premijera predstave „Momci na brod“ održana je 16. prosinca 2014. godine u kazalištu Mala scena povodom 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca. Radnja operete smještena je u luku maloga grada, gdje mornari s privezanog ratnog broda, dobivaju dopuštenje za izlazak pod nadzorom budnog oka hvalisavoga lučkog kapetana Trifuna. Jedan od kadeta, Marko, zaljubio se u lijepu Emu, kćer učitelja, meštra Fabijana, koji ne daje pristanak za njihovo vjenčanje dok Marko ne postane časnik. Nakon brojnih peripetija sve dođe sretnome kraju, a momci se ukrcavaju na brod i isplovljavaju.
 
Besplatnu snimku predstave „Momci na brod“ moći ćete pogledati na YouTube kanalu kazališta Mala scena. Predstava će biti dostupna od petka, 24. travnja u 18 sati do petka, 1. svibnja 2020. godine.
 
Mala scena je započela s online aktivnostima još 12. ožujka 2020. Buga Marija Šimić, umjetnička direktorica kazališta, svakodnevno priča priče za najmlađe, izvodimo predstave uživo, prikazujemo predstave na zahtjev (trenutno je dostupno 6 naslova), Vitomira Lončar i Ivica Šimić javljaju se s aktualnim temama, a od nedavno imamo lutkarske te pjevačke radionice. Pripremamo i nove aktivnosti kako bismo pridonijeli kvaliteti života u karanteni našoj publici.

 


Teatar Gavran online

vrijeme: 25. travnja 2020. u 12:00h
url: www.facebook.com/teatargavran/

Teatar Gavran je želeći kazališnoj publici omogućiti uživanje u svojim predstavama i kada je kazalište zatvoreno, odlučio ljubiteljima kulture učiniti virtualno dostupnom predstavu Mire Gavrana "Pacijent doktora Freuda", koja se može pogledati online od subote 25. travnja u 12 sati.

Predstavu će biti moguće gledati i s titlovima na engleskom jeziku na portalu www.cro-kultura.com te na web i društvenim stranicama Teatra GAVRAN.
Više o predstavi pronađite a povezici: www.teatar-gavran.hr/pacijent-doktora-freuda/
Facebook Teatra Gavran


Produkcije Gradskog kazališta Požega na YouTube kanalu

url: www.youtube.com/channel/UCWWXcYYun93r52juKNs-6nA

Gradsko kazalište Požege pridružilo se inicijativi omogućavanja pristupa u virtualno kazalište te tako poput drugh kazališnih ustanova putem YouTube kanala prikazuje predstave vlastite produkcije. Niz je to predstava poput dječjih Snježna kraljica, Ivica i Marica, Mjesto za dvojeKod Arke u 8,  komedija Vjenčani list, Bračne ponude i drugih.

YouTube kanal Kazališta: www.youtube.com/channel/UCWWXcYYun93r52juKNs-6nA

Također, aktivnosti požeškog kazališta možete pratiti na društvenim mrežama - Facebook.


Dječji online zbor CKIM-a

url: https://www.mojmaksimir.com/


Dječji zbor CKIM-a i dalje održava redovite online probe dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 20:00 sati. Ovom prigodom pozivaju svu zainteresiranu djecu da im se pridruže!

Djeca svakodnevno komuniciraju međusobno i sa svojom dirigenticom Galinom Veličko na grupi na Whattsapp-u, gdje razmjenjuju glazbu, crteže, posjete svjetskim online muzejima i dr.
 
Sva djeca koja žele i vole pjevati mogu se prijaviti na mail galinavelicko555@gmail.com ili na broj 091 600 1355. Osim toga, pokrenuli su i glazbene online radionice koje uključuju sate pjevanja, glazbenu edukaciju i druge zanimljivosti iz glazbe.

 


Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
nastavlja s programom online 


url: http://www.hnk-osijek.hr/hnk/

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku iz ljubavi prema svojoj publici i dalje nastavlja s djelovanjem putem dostupnih medijskih kanala kako bi olakšali svim gledateljima ovu kriznu situaciju. Tako su ljubitelji kazališne umjetnosti već imali prilike gledati različite predstave. Za subotu, 18. travnja 2020. godine, najavljuju operu "Traviata" Giuseppea Verdija, u režiji Ivana Lea Leme koju ćete kao i druge do sada imati priliku gledati u emisiji "Ritam grada" Televizije Slavonije i Baranje (STV) u 21.00 sat.


Također pozivaju ljubitelje umjetnosti da i dalje prate dramski program glumaca dramskog ansambla svakog utorka četvrtka u jutarnjim satima putem emisije "Umjetnost iz karantene" u terminu u 10.40 sati i reprizno navečer u 21.00 sat. Od 29. ožujka 2020. možete pratiti već izvedene predstave na STV-u i putem YouTube kanala Večernjeg lista. 
 

"Uz poticanje na društveno odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, naši umjetnici djeluju putem društvenih mreža i programa HRT-a šaljući poruke cjelokupnom stanovništvu. U želji da podignemo duh građanima Osijeka snimili smo i pjesmu „Moj Osijek“, Branka Mihaljevića koja je svojevrsna himna našega grada, a snimili smo i pjesmu „Krist na žalu“ s kojom smo Osječanima, a i cijeloj Hrvatskoj željeli uljepšati Uskrsne blagdane. (Obje pjesme možete poslušati na Facebook i Instagram stranici HNK u Osijeku). Od sada naš rad možete pratiti i putem YouTube kanala Jutarnjeg lista i Večernjeg lista na kojima emitiramo uspješnice HNK u Osijeku, već ovaj vikend možete uživati u operi W. A. Mozarta "Don Giovanni" u režiji Roberta Boškovića."

 

Draga publiko i dalje nas pratite jer KAZALIŠTE DOLAZI K VAMA, a Vi #ostanitedoma, poručuju iz HNK Osijek

Facebook 
YouTube kanal 


Dubrovački simfonijski orkestar u vašim domovima 
url: www.dso.hr/hr/

Dubrovački simfoničari obavještavaju kako su odlučili svoja djela, izvedbe i snimke muziciranja iz svojih domova objavljivati na Facebook stranici kako bi u ovo vrijeme kada se ne možemo okupljati na koncertima i uživati u glazbi, poslali glazbu publici. Tako je objavljen video izvedbe 2. stavka (Andante) Simfonije br. 3 u D duru Luke Sorkočevića koje su članovi orkestra izveli iz svojih domova: https://web.facebook.com/dubrovniksymphony/videos/249055712805185/.
 
Isto tako, rogist Toni Kursar sa svog prozora u gradu zasvirao je temu „May the force be with you“ iz filma Zvjezdani ratovi: https://web.facebook.com/dubrovniksymphony/videos/661323994409664/, a čelistica Mihaela Čuljak odsvirala je  „Lutkicu na dar“ Đela Jusića, a u obradi Matea Martinovića čija će snimka biti objavljena uskoro. 
Osim toga, objavljuju se već održani koncerti, poput recitala čelista Vida Veljaka i pijanistice Dore Iveković, koncert gypsy jazz glazbe DSO-a s bandom Gadjo Manouche i drugi koncerti, ali i stare fotografije i zanimljive crtice iz povijesti orkestra.
 
"Pozivamo da pratite našu Facebook stranicu i uživate u glazbi. Glazba je oduvijek bila dio nas, imala blagotvorno djelovanje i djelovala opuštajuće što u ovim trenucima, kada moramo biti u svojim domovima, zasigurno svima dobro dođe", poručuju dubrovački simfoničari.


Virtualni projekt iZBOR/ iCHOIR CAMERATE VOCALE SPLIT
 - Oda domovini u doba pandemije


url: www.youtube.com/watch?v=rsgZsodm_xQ&feature=youtu.be

Iz želje da se ujedine virtualno kada je nemoguće ostvariti to fizički i pruže potporu svima koji nam omogućuju život u izolaciji, mješoviti pjevački zbor Camerata Vocale Split pod ravnanjem dirigentice dr. sc. Sare Dodig Baučić realizirao je virtualni projekt pod nazivom iZBOR/ iCHOIR Camerate Vocale Split. Riječ je o glazbenoj gesti koja je nastala u iznenadnoj situaciji izolacije i traženja načina da se članovi Camerate na neki način ipak „okupe“ i zapjevaju zajedno. Audio produkciju za virtualni zbor potpisuje Hrvoje Domazet, dok je za video produkciju zaslužan fra Jerko Kolovrat. 

iZBOR/ iCHOIR Camerate Vocale Split ujedinjena je pjevana poruka, a pjesmu „Tvoja zemlja“ (glazba: Alfi Kabiljo, tekst: Drago Britvić, izvođač originala: Vice Vukov, obrada: Sara Dodig Baučić) posvećuju svim ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji, zdravstvenim djelatnicima, svima koji su trenutno na radnim mjestima izloženi oboljenju, svim pacijentima sa željom za ozdravljenje, kao i svima onima kojima su domovi oštećeni u minulom potresu.

Izvedbu potražite na poveznici: www.youtube.com/watch?v=rsgZsodm_xQ&feature=youtu.be


Predstava "Crvenkapica" vinkovačkog kazališta "Joza Ivakić"

vrijeme: 16.04.2020. 10,15 h

url: https://www.kazaliste-vinkovci.hr/


Gradsko kazalište "Joza Ivakić" priključilo se inicijativama koje kazališnoj publici predstave donose u njihove domove. Pozivaju da u četvrtak, 16. travnjau 10:15 sati, na programu Plave Vinkovačke TV pogledate mjuzikl za djecu "Crvnkapica" te poručuju: "Ne zamjerite na kvaliteti snimljenog materijala, koji nije planiran za prikazivanje na TV-u, već samo za našu arhivu predstava. Zahvaljujemo Plavoj Vinkovačkoj televiziji na ustupljenom terminu za emitiranje predstave, kako bi kazalište došlo u vaše domove. Uživajte u prvom redu, ispred „malih“ ekrana!"
 
Više o predstavi potražite na poveznici: https://www.kazaliste-vinkovci.hr/djecji-mjuzikl-crvenkapica-3/"Ugasite ekrane, odmorite oči i slušajte kazalište!" 
radioigra za djecu GKL Split


url: http://gkl-split.hr/predstava/jezeva-kucica

Nakon više od 116 000 pregleda do sada emitiranih predstava, Gradsko kazalište lutaka Split svojoj brojnoj internet publici predlaže da ovog tjedna ugasi ekrane i odmori oči jer od četvrtka na svom Youtube kanalu emitira i radioigre. Audio program kreće 16. travnja u 12 sati snimkom predstave „Ježeva kućica“, Branka Ćopića u dramatizaciji Momčila Popadića i u režiji Mirka Čovića iz 2003. godine.

Draga djeco, zatvorite oči i napnite uši! Svaki dan, u bilo koje doba, udobno se smjestite, uživajte i razvijajte maštu slušajući kazalište, poručuju iz Kazališta.


Radioigru možete slušati putem poveznice https://bit.ly/3b98r5l, a bit će dostupna na Youtube kanalu kazališta do daljnjega.

Metodološka obrada radioigre, kao pomoć nastavnicima u održanju online nastave, dostupna je na upit kazalištu putem maila prodaja@gkl-split.hr.

Sve informacije dostupne su na www.gkl-split.hr, kao i na Facebook stranici GKL-a Split."Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi"

url: https://kazalistekerempuh.hr/krece-ciklus-kerempuhovih-online-predstava/


Pod sloganom "Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi", od nedjelje, 12. travnja, Satiričko kazalište Kerempuh započinje ciklus online prikazivanja svojih aktualnih hit predstava, a prva je na redu velika uspješnica Mire Gavrana "Traži se novi suprug" u režiji Željka Königsknechta.

Želeći za vrijeme trajanja izolacije zbog posebnih mjera prevencije širenja koronavirusa svojoj publici omogućiti kvalitetan kulturni sadržaj dostupan iz udobnosti vlastita doma, Kerempuh je odlučio svoj repertoar učiniti dostupnim online. Tako će svakoga tjedna gledatelji na portalu Jutarnjeg lista te na Youtube kanalu Kerempuha imati priliku pogledati po jedan novi kazališni naslov.

Prve tri predstave koje će online predstaviti svojim gledateljima nastale su po tekstovima hrvatskih autora, a sve su redom postigle veliki uspjeh kod publike i službene kritike te osvojile mnogobrojne nagrade na domaćim i inozemnim festivalima. Radi se o predstavama "Traži se novi suprug" Mire Gavrana u režiji Željka Königsknechta, "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana, te "Blue Moon" Damira Karakaša u režiji Borisa Liješevića.

Ciklus otvara Gavranova uspješnica "Traži se novi suprug", koja je na rasporedu od nedjelje, 12. travnja na portalu Jutarnjeg lista, a od ponedjeljka 13. travnja na Youtube kanalu Kerempuha.


Facebook: www.facebook.com/KerempuhZagreb
YouTube: www.youtube.com/user/kazalisteKerempuh


Predstava "20.000 milja pod morem" Dječjeg kazališta Dubrava

vrijeme: 10.04.2020. - 13.04.2020.

url: https://www.youtube.com/user/dkdubrava/featured


Dječje kazalište Dubrava za uskrsni vikend pripremilo je snimku predstave 20.000 milja pod morem, u režiji Marija Kovača.

Predstava je selektirana na Festival dječje umjetnosti u Sarajevu koji će se ove godine održati u virtualnom obliku.

Snimka predstave bit će aktivna na Youtube kanalu Dječjeg kazališta Dubrava od petka, 10. travnja 2020. godine od 18 sati, do ponedjeljka, 13. travnja 2020. godine do 18 sati.

 


Gledajte koncerte Ansambla LADO iz vlastitog doma

url: https://www.youtube.com/user/ladoansambl/featured


Na svom YouTube kanalu LADO je objavio snimke različitih koncerata koji se mogu gledati iz udobnosti vlastitog doma. Tako će mnogi imati priliku pogledati snimku korizmenog koncerta održanog 2018. godine u Zagrebačkoj katedrali kada je izveo program „Gospin plač“ - https://youtu.be/-9OEDFnk-mM.

Uz korizmene koncerte, na Ladovom YouTube kanalu mogu se pogledati i neki od popularnih cjelovečernjih plesnih koncerata koje je izvodio u posljednje četiri godine, poput programa „Neka sjaji sunce svima“ osmišljenog povodom proslave 70. obljetnice umjetničkog djelovanja Ansambla LADO te rođendanskih koncerata „Antologija I“ i „Antologija II“


https://youtu.be/dLNK06_8M9g
https://youtu.be/1nKxVmjSQMA
https://youtu.be/ttv-PuNxkp8
https://youtu.be/NcD4AkYpfzw

Video sadržaj ostaje trajno dostupan na YouTube kanalu Ansambla LADO kako biste mu se mogli vraćati kada god to poželite i ostati povezani s hrvatskim folklorom. Neki od Ladovih koncerta mogu se pronaći i na digitalnoj platformi HRTi, a aktualnosti o radu Ansambla LADO mogu se pratiti i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.Incijative "Koncerti u vašem domu" i 
"Zagrebački solisti sviraju za vas"
url: http://zagrebacki-solisti.com/

Zagrebački solisti od 15. ožujka, priključili su se inicijativi ostalih glazbenika #glazbomprotivpanike te u okviru programa "Koncerti u vašem domu", putem Facebooka i Youtube kanala objavljuju djela, odnosno snimke sa svojih koncerata. 

Uz već postojeći ciklus "Koncerti u vašem domu" dostupan putem društvenih mreža i YouTube kanala, Zagrebački solisti pokrenuti su i seriju solističkih koncerata - kratkih javljanja na Facebook stranici portala Index.hr. Tijekom dvanaest večeri, svaki dan u 20 sati, na Facebook mreži Index.hr portala predstavit će se jedan član Zagrebačkih solista uz prigodnu poruku i 5-minutnu skladbu po izboru. Na Veliki petak, 10. travnjauživo će svirati Sreten Krstić i to legendarni violinski solo iz Bachove Pasije po Mateju - Erbarme dich

Prvi nastup možete poslušati na sljedećoj poveznici:
https://www.facebook.com/107861655950370/videos/534228720856438/Glazbena poruka Zagrebačkog orkestra ZET-a #OstaniDoma

url: www.youtube.com/watch?v=Pp3-1RDsY1o 

Članovi Zagrebačkog orkestra ZET-a pripremali su u svojim domovima jednu online glazbenu poslasticu te sada uz melodije skladbe Serbus Zagreb pozivaju građane da #ostanudoma.
Video zapis potražite na YouTube kanalu Zagrebačkog orkestra ZET-a.ZKM - online izdanje po izboru publike

mjesto: Zagrebačko kazalište mladih
url: www.facebook.com/zekaem/

Zagrebačko kazlište mladih pridružilo se pokretu #OstaniteDoma te će publici omogućiti online gledanje predstava po izboru. Zainteresirane poziva da ih prate na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) gdje će objavljivati poveznice putem kojih će se moći pristupiti online izdanju predstava. 

Zagrebačko kazalište mladih NAJAVLJUJE online predstave: 8. travnja navečer – na ZKM YouTube kanalu pogledajte kultnu predstavu Zagrebački pentagram, 17. travnja– Hinkemann na Tportalu bit će dostupna i ova ZKM-ova predstava, Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice. 
Ako ste propustii neku od ZKM-ovih online predstava, one su i dalje dostupne na YouTube kanalu kazališta: https://www.youtube.com/channel/UCGq7t3cdMY2rDd1KqiwZJkgDigitalne matineje Koncertnog ureda Zadar

url: http://www.kuzd.hr


Koncertni ured Zadar od četvrtka, 9. travnja, kreće s programom digitalnih matineja, na kojima će svakog četvrtka u 11 sati na svom YouTube kanalu objavljivati probrane snimke koncerata iz svog arhiva.

Program će započeti Šestom simfonijom Ludwiga van Beethovena, koju je skladatelj nazvao Pastoralna s podnaslovom Sjećanja na seoski život jer je ona izraz njegove ljubavi prema prirodi, u izvedbi Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem Ivana Repušića s Glazbenih večeri u sv. Donatu 2016. godine.

Ističu kako će naglasak biti na Zadarskom komornom orkestru, među čijim je vrijednim projektima i izvedba svih devet Beethovenovih simfonija, a u fokusu će biti i 250. obljetnica rođenja Beethovena čija je glazba "danas utkana u kolektivnu svijest čitavog čovječanstva - zvučna kulisa događaja poput Olimpijskih igara, ali i pada Berlinskog zida, dakako i himna Europske unije - predstavlja nam simbol slobode: kako umjetničke, političke, tako i slobodne volje i slobode individualca u svim aspektima života", napominju iz Koncertnog ureda. (Hina)


 

Online predstave HNK u Šibeniku

url: https://www.facebook.com/HNKuSibeniku/


Na YouTube kanalu HNK u Šibeniku mogu se pogledati predstave: 'Škrtičina', 'Noćna igra s Jesenjinom', 'Veliki manevri u tijesnim ulicama', 'Kontrakcije' te 'Gaćice'.

Potražite na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC6rysi2N5Pn4ASuoW_bYdnQ

Glumci Jakov Bilić, Oriana Kunčić, Ana Perković i Kristian Šupe snimili su za najmlađe priče, basne i bajke koje možete poslušati u 19,15 sati, u programu Radio Šibenika, sve do kraja krize. Također, na TV Šibenik mogu se pogledati i snimke predstava nastalih u produkciji HNK Šibenik.Gradsko kazalište Beli Manastir online

url: http://gradsko-kazaliste-bm.hr/

Gradsko kazalište Beli Manastir obavještava publiku da će njihove kazališne predstave biti, a dio njih već je, dostupne na YouTube kanalu kazališta: 

https://www.youtube.com/channel/UCGdqhzST1I47N9rZNTDANUQ 

 

Predstavu Dnevnik Anne Frank potražite na poveznici: https://youtu.be/jvhArXOjCXY

Aktivnosti Kazališta možete pratiti putem Facebooka:
 www.facebook.com/gradskokazaliste.belimanastir/

#ostanidoma #volikazalistePredstave za djecu na YouTube kanalu Zorin doma

url: http://www.zorin-dom.hr/


Kako bi mališanima uljepšalo vrijeme koje provode u svojim domovima, karlovačko Gradsko kazalište 'Zorin dom' objavilo je dvije predstave iz vlastite produkcije na svom YouTube kanalu.
Predstave su dostupne na poveznicama: 
Baletni studio izvodi Tri praščića i zločesti vuk 
Profesionalni ansambl izvodi Vanzemaljce«Mala scena online»

vrijeme: od 12.03.2020.

mjesto: Zagreb; Kazalište Mala scena, Medveščak 2

url: http://www.mala-scena.hr/


Inicijativa «Mala scena online» započela je 12. ožujka, a od tada se svakodnevno, prije i poslije podne, uživo uključuju s javljanjima na Facebook i Instagram stranici kazališta. Priče za djecu koje u 10 sati čita Buga Marija Šimić pogledane su više od 11 tisuća puta, dok su priče, anegdote i iskustva Vitomire Lončar i Ivice Šimića pogledani više od 20 tisuća puta. 

Uz prijenose uživo, ukoliko niste stigli pogledati neke od dosadašnjih prijenosa, predstave koje su već odigrane moguće je pogledati i naknadno.

U subotu, 4. travnja u 17 sati, kazalište Mala scena će uživo prenositi izvedbu predstave „Priča o glasu“ Buge Marije Šimić i Morane Dolenc. Nakon uspješnih prijenosa „Priče o oblaku“, „Huligana“, „Iglice“ te “Priče o vodi“, Mala scena donosi još jedan naslov za najmlađe, djecu od 1,5 godine naviše.

 


"Svaki tjedan, song jedan!" Teatara Oz

url: http://teataroz.com/


Kako sam naslov govori, na službenim stranicama Teatra Oz redovno će biti objavljen po jedan song iz njihovih predstava.

"Slušajte, pjevajte, osjećajte i živite s nama. Glazba izražava ono što se ne može izreći, a o čemu je nemoguće šutjeti. Nadamo se da ćemo na ovaj način naći put do najtajnovitijih mjesta vaše duše i da tako nećete zaboraviti divne trenutke koje smo zajedno proživjeli" poručuju iz Teatra. 

„Prijatelj je onaj koji poznaje melodiju Tvojeg srca i koji Ti je odsvira kad si je zaboravio“
(Albert Einstein)

Facebook TeatraUmjetnici HNK-a Zagreb u izravnoj komunikaciji s publikom

vrijeme: od 2. travnja 2020.

url: https://www.hnk.hr/hr/


Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu od četvrtka, 2. travnja, kreće s novim projektom u sklopu kojega će svaka dva dana objavljivati prijedloge svojih umjetnika za što kvalitetnije i zanimljivije provođenje vremena kod kuće.

Kako se ističe u najavi, namjera novog online projekta središnjeg nacionalnog kazališta jest da vrijeme koje moramo provoditi izolirano - "provodimo zajedno, zanimljivo i uzbudljivo". Projekt će u četvrtak, 2. travnja, svojom porukom otvoriti intendantica Dubravka Vrgoč.

Prijedloge umjetnika za provođenje vremena kod kuće moći će se čitati na web stranicama kazališta www.hnk.hr, te na Facebook stranici HNK-a Zagreb.

U narednih tjedan dana za svoju će publiku pisati i s njom komunicirati te joj predlagati djela, glazbu i filmove prvakinja Baleta Iva Vitić Gameiro, prvak Drame Dušan Bućan, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić, ravnatelj Drame Ivica Buljan i glumica Iva Mihalić.#pinkleconline
#coronaoffline


url: https://kdpinklec.com/

Kazališna družina Pinklec i njen Dramski studio Dada obilježavajući Svjetski dan kazališta za djecu i mlade objavila je svoje prve besplatne online predstave 20.3. u 11 i u 16 sati.

Program je nazvan #PINKLECONLINE #CORONAOFFLINE, a nastavlja se svaki ponedjeljak, srijedu i petak u 11h i u 16h. Predstave se u zakazanim terminima izmjenjuju, a online su 24 sata. Prikratite svoje vrijeme i zabavite se uz velike i male Pinklece!, poruka je Kazališne družine Pinklec.

Pratite Družinu na društvenim mrežama: FacebookInstagramOnline predstave Kazališta Marina Držića 

url: kmd.hr/predstave/predstave-online/

U trenutku otkazivanja svih javnih okupljanja i kulturnih događanja tijekom pandemije virusa COVID-19, Kazalište Marina Držića će u idućim danima omogućiti pregled uspješnica iz proteklih sezona koje možete gledati iz sigurnosti vlastitog doma.

Kazalište Marina Držića možete pratiti na društvenim mrežama:
FacebookInstagramYouTube MiniMini ciklus Zagrebačke filharmonije na YouTubeu

url: www.youtube.com/channel/UCjtuvOH0xZ5dR4Fif0t3RwQ

Razdoblje suzdržavanja od javnih okupljanja zbog epidemije koronavirusa Zagrebačka filharmonija ispunit će emitiranjem na svojem YouTube kanalu koncertnih predstava "Ježeva kućica" i "Božić kod Zimogroznih". 

"Ne možemo se družiti u Dvorani Lisinski, ali Vam zato ovo vrijeme možemo uljepšati sa našim predstavama koje možete naći na YouTube kanalu Zagrebačke filharmonije", priopćeno je. "Uz Zagrebačku filharmoniju i MiniMiniI ciklus uplovimo u svijet bajke, u svijet gdje su dozvoljeni samo osmijeh i radost. Mašta čini čuda. Čuvajte jedni druge i ljubite. I uživajte u našoj predstavi koju smo s toliko ljubavi stvarali. Dame i gospodo, cijeli jedan orkestar - samo za vas!", poručuju iz Zagrebačke filharmonije. (Hina)

"Moj Zagreb tak imam te rad" 

Članovi orkestra Zagrebačke filharmonije snimili su iz svojih domova skladbu "Moj Zagreb tak imam te rad“ kako bi, uz poruku "s ljubavlju i glazbom izaći ćemo jači", nakon nedavnog potresa pružili podršku svim stanovnicima Zagreba.

Iz Zagrebačke filharmonije kažu kako su u ovim teškim trenucima odlučili odgovoriti onako kako najbolje znaju - glazbom te svome Gradu pokloniti tu pjesmu u znak nade i ohrabrenja.

U neformalnom izdanju iz svojih dnevnih boravaka, spavaćih i dječjih soba, kuhinja, hodnika, neki i s, u potresu oštećenim, zidovima u pozadini, odsvirali skladbu te snimili video.
Autor glazbe i teksta je Drago Brahm, dok je orkestralni aranžman napravio član Zagrebačke fiharmonije, Dubravko Palanović. Zvuk je miksao i masterirao Bernard Mihalić, a video je uredio Igor Ferde.

Četverominutna skladba može se pogledati na njihovoj Facebook stranici te na YouTube kanalu https://www.youtube.com/watch?v=XYDV8YAtGmQ&feature=youtu.be#karantenasessions 

url: www.facebook.com/DallasRecordsOfficialPage/

Dallas Records u suradnji sa svojim izvođačima, koji su kao i najveći broj nas radi sigurnosti svih nas primorani ostati doma i tako se boriti protiv globalne pandemije Covid-19 virusa, pokreće inicijativu koja će nasuprot svemu lošem što se oko nas događa, ponuditi val optimizma, dobre energije i zdrave zabave.

Bilo da ste u samoizolaciji ili svojevoljnoj karanteni ili i dalje na radnom mjesto ili pak radite od doma, #karantenasessions koji su ujedno i naš doprinos inicijativi #slušajdomaće, bit će mala glazbena oaza koja će vjeruju, pomoći da lakše barem na kratko, uz moć glazbe prebrodimo ovu krizu uz omiljene izvođače.

Na Facebook stranici Dallas Records (official page) svaki dan u 20 sati moći će se pratiti live svirke ili posebno snimljene izvedbe izvođača koji će vam se javiti iz intime svoje karantene.Gradsko kazalište lutaka Split - Kazalište na daljinu

url: gkl-split.hr/

Gradsko kazalište lutaka Split krenulo je 20. ožujka s programom „Kazalište na daljinu“ i online premijerama svojih odabranih predstava. Nakon premijere na Youtube kanalu GKL-a, sve predstave dostupne su za gledanje do daljnjega.

Program se nastavlja u petak, 24. travnja u 18 sati,  online premijerom predstave „Lepeza mladosti“ koja će potom do daljnjega će biti dostupna za gledanje putem Youtube kanala. "Ne propustite lutkarsko putovanje u daleki Japan i uzbudljivu potragu za zmajem koji čuva čarobnu lepezu mladosti," poručuju iz GKL Split. 

Do sada objavljene predstave Glazbatorij, Som na cilome svituŠporki Špiro i Neposlušna TonkaDid i repaGrga Čvarak i Stonoga Goga registrirale su više od 131 000 pregleda, a glumci kazališta lutaka za svaku predstavu osmišljavaju i realiziraju posebnu video najavu.

U najavi su i predstava „Moj prijatelj Mačkodlakte te druge nagrađivane predstave GKL-a Split. Sve informacije dostupne su na www.gkl-split.hr, kao i na Facebook stranici GKL-a Split. Gradsko kazalište lutaka Split otišlo je i korak dalje pripremajući materijale za metodološku obradu prikazivanih naslova kao pomoć nastavnicima u održavanju online nastave, koji su dostupni na upit kazalištu.


Ostani kući i kazalište uključi: "Nije me strah"
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/

Dječje kazalište Branka Mihaljevića pokreće program 'Ostani kući i kazalište uključi' u kojemu će prikazivati svoje predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.

Iz Kazališta poručuju:
 
Krećemo ove nedjelje, 29. ožujka 2020. u našem redovitom terminu nedjeljne matineje u 10 sati i 30 minuta s predstavom naše osječke autorice Dubrave Pađen Farkaš „Nije me strah“ u režiji Ljudmile Fedorove! Pratite avanture dječaka Tina i doznajte koliko zapravo (nije) strašan Djecozgrab! Autorica je napisala: „Istina je djeco, u našim se glavama krije svašta – od prekrasnih misli do strašnih, najstrašnijih strahova koje samo naše glave mogu smisliti!“ I baš zato ovom predstavom želimo započeti i poručiti vam da smo uz vas i da nas nije strah! Za likovnost predstave zadužen je bio Dražen Jerabek, a za glazbu Damir Šimunović. U predstavi igraju: Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Malidža i Kristina Kovačević.
 
Važno je reći: dok god ponovno ne otvorimo vrata donjogradskog kazalištanca predstave će se na ove dvije platforme – Osječkoj televiziji i službenoj facebook stranici Dječjeg kazališta emitirati svake nedjelje u 10,30 sati, a repriza je na tv-u predviđena za slijedeću subotu u 15,30 sati.
 
Ne zamjerite na kvaliteti snimljenog materijala, nismo planirali epidemiju, već smo samo htjeli naše predstave sačuvati od zaborava u našoj arhivi, ali vjerujemo da ćete uživati u njima kao da sjedite u prvom redu našeg malog Kazališta."U lutkarsko s kauča" - program Gradskog kazališta lutaka Rijeka 

mjesto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka 
url: http://www.gkl-rijeka.hr/index.php/u-lutkarsko-s-kauca/

GKL Rijeka nastavlja program "U lutkarsko s kauča" putem internetskih kanala, pa se tako od petka, 27. ožujka može pogledati predstava "Mačak u čizmama".

"Draga djeco i roditelji, dragi školarci i učitelji, dragi svi zaljubljenici u lutkarsku umjetnost, jako su nas razveselile vaše emotivne i poticajne reakcije na naš program 'U lutkarsko s kauča'! Iako ovih i narednih dana moramo ostati doma zbog svima poznate situacije, drago nam je da se i dalje družimo i da si uljepšavamo vrijeme", poručili su riječki lutkari na čelu s ravnateljicom Magdalenom Lupi Alvir.

Sljedećih tjedana na programu će biti predstave "Pipi Duga Čarapa" redateljice Ivane Đilas, "Čarobna svirala" koju je osmislila i pripremima Almira Štifanić, "Sivmali grad" autorice i redateljice Olje Lozice i "Krpimirci", autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića. 

Drugi dio programa "U lutkarsko s kauča" sastoji se od video uradaka umjetnika GKL Rijeka koji donose priču o tome što rade kad oni i lutke ne mogu na svoju pozornicu.

Kako bi mala i velika publika mogla uživati u lutkarskim predstavama čak i sada, kada je zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom obustavljen rad mnogih ustanova pa tako i Gradskog kazališta lutaka Rijeka, svaki petak u 12 sati riječki će lutkari na svojoj službenoj internetskoj stranici i na svojoj službenoj Facebook stranici postaviti poveznicu putem koje će publika moći pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta.

Program će se provoditi sigurno do 14. travnja, do kada su privremeno i obustavljena javna okupljanja, a nastavak programa ovisit će o daljnjem razvoju situacije vezane uz koronavirus.


Online program Kazališta Knap i Centra za kulturu na Peščenici
url: http://www.knap.hr/

U ovom čudnom i teškom periodu za sve nas, kazalište Knap odlučilo je unijeti malo veselja i zabave u našu svakodnevnicu te omogućiti konzumiranje kulture iz kućnog naslonjača.

Putem poveznica dostupne su knapove predstave koje su godinama nasmijavale tisuće posjetitelja svih dobnih skupina.

Radi se o predstavama: „Amateri“„Koltovi generala Pattona“, „Malo morgen“ i  Dobri čovjek Bažulek“ u kojima su svoje glumačko umijeće pokazali brojni renomirani glumci poput: Gorana Grgića, Ranka Zidarića, Žarka Potočnjaka, Mladena Vasarya , Vilima Matule, Petre Dugandžić, i mnogih drugih. Režiju čak posljednje tri navedene predstave potpisuje veliki Georgij Paro.
Predstave pronađite na poveznicama:

U narednom razdoblju program Kazališta i Centra Knap bit će obustavljen pa će amaterske i profesionalne predstave nastale u produkciji Knapa biti moguće gledati na YouTube kanalu. Na Knapovim društvenim mrežama (FacebookInstagram) bit će postavljene poveznice putem kojih će se moći pristupiti online sadržaju.


Suvremeni cirkus iz fotelje
url: www.facebook.com/ROOM100SOBA100

Ako vrijeme u izolaciji želite kratiti suvremenim cirkusom, pratite Facebook stranice splitskog kolektiva ROOM 100 i projekta Kino Cirkus koji donose besplatni sadržaj o suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.

Na profilu ROOM 100 možete pronaći besplatne snimke predstava, zanimljive članke i intervjue s umjetnicima. Do sada su objavljeni linkovi za snimke akrobatske predstave „Mobius“ francuske skupine Cie XY i „Interiur nuit“ Jean-Baptiste Andre, žonglerske predstave „Smashed Peacock“ Gandini Jugglinga i „All The Fun“ belgijskog kolektiva Compagnie Ea Eo,…
 
Na stranici Kino Cirkus projekta objavljuju se poveznice na filmove cirkuske tematike – od dokumentarnih, igranih, animiranih do klasika. Do sada su objavljeni oni za Chaplinov „Circus“, klasik „Freaks“ Tod Browninga, „Predstava svih predstava: 100 godina vaudevillea, cirkusa i karnevala“, „Div“ koji je osvojio 10 Goya…


Antisezona 20 – Gdje su naša tijela? /online and live/

url: www.facebook.com/antisezona19/
Antisezona 20 je mjesto susreta - u svijetu kakvim ga danas oblikuje COVID 19, a kontinuirano će donositi live - online izvedbe te druge programe kao i razgovore o trenutnom stanju tijela, izvedbe i zajednice, a koji će biti dostupni putem live-streama na Youtube kanalu https://tinyurl.com/antisezona

ANTISEZONA eksperimentalni je program i suradnički projekt četiri hrvatske plesne umjetnice: Ane Kreitmeyer, Silvije Marchig, Sonje Pregrad i Ive Nerine Sibila te umjetničkih organizacija Divert (IMRC), Četveroruka, Kik Melone i festivala Improspekcije. Program je financiran sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH, a odvija se u partnerstvu s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.
 
U subotu, 28.ožujka u 19h pozivaju na prvu live online izvedbu pod nazivom MELONE PATAPHYSICA NO-BODY.„Pjevajmo za Zagreb“ -
poznati glazbenici i građani
pjevaju za naš glavni grad!


url: https://hdu.hr/

Akcijom „Pjevajmo za Zagreb“ poznati hrvatski glazbenici, kao i brojni građani, pjesmom i pozitivnom energijom donijet će dašak nade i najljepše stihove o Zagrebu u domove obitelji diljem Hrvatske.

U doba velike borbe s koronavirusom i teške situacije u gradu Zagrebu, koji je pogođen potresom, glazba je potrebnija više no ikad. Upravo zato, hrvatski glazbenici, ali i obični građani odlučili su se ujediniti u akciji Pjevajmo za Zagreb te otpjevati par stihova i posvetiti ih našem glavnom gradu i tako akciji dati svoj glazbeni doprinos. Akcija, koju je pokrenula Hrvatska diskografska udruga, za cilj ima donijeti svima dobro znane stihove o Zagrebu, kao i vedriju atmosferu u domove građana, kako bi im pomogli da dane izolacije provedu u pjesmi i što boljem raspoloženju.

Pozivaju sve da se uključe u ovu kampanju tako da pošalju svoje snimke na mail adresu hdu@hdu.hr koje će zatim biti objavljene na Facebook i Instagram stranici Hrvatske diskografske udruge ili da prilikom objave snimaka na vlastitim profilima koriste službeni hashtag akcije #PjevajmoZaZagreb i označe profile Hrvatske diskografske udruge.

Službena Facebook stranica: facebook.com/HrvatskaDiskografskaUdruga/
Službeni Instagram profil: @hrvatska.diskografska.udruga­­­
Službeni hashtag Akcije: #PjevajmoZaZagrebINK – Gradsko kazalište Pula

url: www.ink.hr

Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula poziva sve zainteresirane da 27. ožujka, na Svjetski dan kazališta u 20 sati, posjete njegovu službenu web stranicu, a putem Facebooka prate snimku predstave 'Furbaćona 2' autora Branka Lučića, u režiji Jasminka Balenovića. 

Svjetski dan kazališta obilježava se 27. ožujka, na datum koji je odabran na 9. svjetskom kongresu ITI (International Theatre Institute) održanom 1961. godine, a koji je povezan s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu te se od 1962. godine obilježava diljem svijeta.
Svjetski dan kazališta prilika je da se posebna pozornost javnosti skrene na snagu izvedbenih umjetnosti i umjetničkog stvaralaštva koja proizlazi iz kolektivnog kreativnog čina, na doprinos kazališta u produbljivanju mira u svijetu, tolerancije i razumijevanja.Projekt PETKOM U 20:00h Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru

url: www.hnk-zadar.hr/hr

Hrvatsko narodno kazalište u Zadru pokreće novi projekt HNK Zadar - PETKOM U 20:00 h - kako bi bar malo uljepšali ove trenutke u izolaciji. Svoje ponajbolje predstave emitirat će putem YouTube kanala HNK Zadar, za koje će na svojoj Facebook stranici postavljati poveznice.  

Ovoga petka, 27. ožujka u povodu Svjetskog dana kazališta prisjetit ćemo se nagrađene te jedne od najizvođenijih predstava HNK Zadar, Ostavljam te u režiji Matjaža Latina za koju je dramska prvakinja Jasna Ančić 2017. godine nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju ulogu u predstavi. U predstavi igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Ćićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski. Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike, medije, kazališne kritike  u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na web stranici zadarskog HNK dostupna je i virtualna šetnja kazališnom zgradom, a trenutne aktivnosti moguće je pratiti na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).  #ODSOBEDOSOBE projekt Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza i Večernjeg lista 

url: https://www.unison.hr/novosti/odsobedosobe-projekt-unisona-hrvatskog-glazbenog-saveza-i-vecernjeg-lista

S obzirom na trenutne okolnosti koje onemogućavaju djelovanje hrvatskih glazbenika, autora i izvođača, Unison i Večernji List odlučili su ih ujediniti u projektu pod nazivom #Odsobedosobe, a putem kojega ih pozivaju da iz svoje sobe, situaciji u inat, snime video izvedbe svojih pjesama.

Pojedini kolege glazbenici već su samoinicijativno počeli svirati i pjevati iz svojih domova i objavljivati glazbene snimke na društvenim mrežama, ideja je uključiti još više glazbenika i njihovih pjesama na jednom mjestu. Kada sve ovo prođe, ostat će lijepa arhiva “sobnih” izvedbi spojenih u jedan zajednički projekt - #Odsobedosobe.

Unison će sve video izvedbe iz sobe obraditi, masterirati i distribuirati svojim partnerima. Večernji će List tri puta tjedno, počevši od 23. ožujka u 18h objavljivati po jednu video izvedbu s YouTube kanala Unisona. Partner je i HRT koji će također u emisiji POPROCK.HR emitirati tri puta tjedno jednu od izvedbi te CMC televizija na kojoj ćete također moći vidjeti i čuti hrvatske glazbenike iz njihovih soba, a u sklopu projekta #Odsobedosobe. 

Unison ovim putem poziva kako hrvatske glazbenike, autore, izvođače i producente da pošalju svoje snimke, tako i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive putem glazbe te se jave na mail adresu: spotovi@unison.hr.  Umjetnost u doba korone - Balet HNK Split
url: www.hnk-split.hr

"Za vrijeme dok su kazališna gledališta i pozornice prazni, ansambl Baleta HNK Split marljivo vježba pridržavajući se preporučenih preventivnih mjera. Do što skorijeg viđenja u zgradi teatra plesni pozdrav, uz malo prisjećanje na njihovu predstavu Piazzolla/Stravinki, šalju vam naši plesači". Na YouTube kanalu HNK Split pogledajte snimku plesača Baleta HNK Split. 

Pratite Hrvatsko narodno kazalište Split na Facebooku i Twitteru

Poruka umjetnika Drame HNK Split u povodu Svjetskog dana kazališta

vrijeme: 27.03.2020.

url: https://www.facebook.com/HNKSplit/


Umjetnici Drame HNK Split iz svojih su domova poslali poruku u povodu Svjetskog dana kazališta koju je napisao dramaturg i producent Kazališta Jasen Boko.Online sadržaji HNK u Varaždinu

url: https://www.hnkvz.hr/

Poštovana publiko, kako bismo vam bar malo olakšali dane koje provodite kod kuće, odlučili smo od ponedjeljka, 23. ožujka emitirati naše predstave putem Youtube kanala. Bit će tu predstava starijeg i novijeg datuma, a linkove ćemo postavljati na našoj web stranici i na Facebook stranici. Sve što trebate učiniti je pratiti nas, udobno se smjestiti te klikom na link uroniti u kazališni doživljaj iz svojeg doma. Svi se nadamo da ova situacija neće dugo trajati, a do nekih boljih dana, pratimo se putem interneta.  Umjetnost u doba korone - pozdrav glazbenika HNK Split publici

url: http://www.hnk-split.hr


Kazališna su gledališta prazna, ali umjetnici HNK Split nisu zaboravili na svoju publiku. Grupa glazbenika Orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split snimila je prigodni video, prvi u planiranom nizu, kojim je pozdravila svoju publiku i zaželjela nam svima što skorije viđenje u zgradi teatra.

Glazbeni pozdrav odsvirali su i snimili: Ana Tošić D'Ambra, Damiano Cosimo D'Ambra, Frano Barović, Toni Kursar, Donja Rakos, Šime Glavina, Lenco Markusović.
 
Adresa na kojoj ovaj glazbeni pozdrav možete pogledati i podijeliti je: http://bit.ly/2U2HZEv

Glazbeni pozdrav i poziv Orkestra Opere HNK Split
Glazbenici iz Orkestra Opere HNK Split šalju još jedan glazbeni pozdrav iz svojih domova, ovaj put uz poziv svim svojim kolgama umjetnicima, publici i svekolikom građanstvu da se uključe u humanitarnu akciju. Glazbeni pozdrav šalju: Andrea Jelavić, Dakica Sanko, Ante Jelinčić, Ema Ivković, Marko Gančević, Zala Oblak, Tončo Čavar, Luka Logar i Dante Bučević.

Riječ je o akciji Crvenog križa Split - pomoć u nabavi i dostavi higijenskih i prehrambenih potrepština i lijekova rizičnim skupinama - starijima, nemoćnima i kroničnim bolesnicima.
Opširnije na poveznici.

Aktivnosti splitskog HNK pratite putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/HNKSplitSerijal "Mašta je supermoć" Teatra Tirena
i besplatni priručnik dramskih igara i vježbi - Igrom do (spo)razumijevanja” 

url: www.tirena.hr

Teatar Tirena Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (20. ožujak) obilježava pokretanjem video serijala kreativnih zadataka i dramskih igara "Mašta je supermoć".

Kako bi djeci olakšali boravak kod kuće u tjednima koji slijede, Teatar Tirena odlučio im je pomoći da upogone maštu raznim kreativnim zadacima i dramskim igrama. Ponedjeljkomsrijedom i petkom objavljivat će se video uratci “Mašta je supermoć” s različitim kreativnim kazališnim sadržajima koje djeca mogu sama ili s roditeljima raditi kod kuće.

“Za maštanje nam nije potrebno ama baš ništa, osim malo vremena. Što više maštaš, to ti bolje ide. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Mašta je jedina supermoć dostupna SVIMA!” 

Teatar Tirena na svojoj je web stranici objavio besplatni priručnik dramskih igara i vježbi koje se mogu koristiti u nastavi! “Igrom do (spo)razumijevanja” je priručnik koji sadrži primjere dramskih igara i vježbi za obradu gradiva iz hrvatskog jezika, nastao u sklopu Erasmus+ projekta Lets communicate.
Tirenin priručnik "Igrom do (spo)razumijevanja" besplatno možete preuzeti na web stranici Teatra Tirena„ZAJC UZ VAS“ – online

vrijeme: od 20. ožujka 2020.  
mjesto: HNK Ivana pl. Zajca Rijeka
url: hnk-zajc.hr/zajc-uz-vas-online/

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka najavljuje stvaranje posebnog programa za zainteresiranu publiku i sve građane pod nazivom „Zajc uz vas“, koji će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža. Već od petka, 20. ožujka  „Zajc“ kreće sa svojim online programom sadržaja i rasporeda koji možete pronaći na poveznici: hnk-zajc.hr/zajc-uz-vas-online/
Jutarnja selfie poezija: Svakog jutra u 8 sati, jedan će glumac ili glumica Hrvatske ili Talijanske drame govoriti poeziju.

Arija u podne: Svakog dana u podne, solistica ili solist opernog ansambla izvest će jednu ariju uz osobnu posvetu.

"Zajčić" za laku noć: Glumci Hrvatske i Talijanske drame svake će večeri u 20,00 sati ispričati priču djeci za laku noć.

Baletna insomnia: U kasnijim večernjim satima, u 22,00 sata, program "Zajc uz vas" zaključit će se kratkim plesnim videoom: baletnom vježbom, solom, koreografskim fragmentima...


Predstave Opere, Drame i Baleta zagrebačkog
Hrvatskog narodnog kazališta online

vrijeme: od 18.03.2020. u 20:00h 

mjesto: HNK Zagreb

url: https://www.youtube.com/user/24sata/featured


Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je jedinstven projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a koje će i nakon toga biti dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s virusom COVID-19. 

U srijedu, 18. ožujka na YouTube kanalu 24sata od 20 sati bit će moguće gledati hit predstavu "Tko pjeva zlo ne misli" redatelja Rene Medvešeka. Time će se otvoriti serijal prikazivanja vrhunskih predstava najširoj javnosti te im u razdoblju izolacije ponuditi mogućnost uživanja u kvalitetnim umjetničkim djelima.


CeKaTe Teatar #kulturaonline u 18 sati

vrijeme: od 15.03.2020. 

mjesto: CeKaTe Teatar

url: https://cekate.hr/program/virtualni-igrokaz-i-radionica/

CeKaTe Teatar privremeno se seli u virtualni svijet. Kako izraditi lutkice pokazat će na online radionici izrade lutaka od papira u ponedjeljak, 16. ožujka u 18 sati. Program se nastavlja svaki dan u 18 sati do nastavka izvođenja predstava u CeKaTe-u, a vodi ga redateljica Frana Marija Vulić Vranković, voditeljica kazališne djelatnosti Centra za klturu Trešnjevka. 


 
Program INK-a za Svjetski dan kazališta za djecu i mlade 

 

vrijeme: 20.03.2020. - 21.03.2020.

mjesto: Pula

url: https://hr-hr.facebook.com/INKPula/

U petak, 20. ožujka obilježava se Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Putem svoje službene Facebook stranice INK – Gradsko kazalište Pula emitirat će snimku svoje ovosezonske predstave "Kraljević i prosjak" u režiji Luke Mihovilovića, a prema slijedećem rasporedu: 20. ožujka u 18 sati te 21. ožujka 11 sati.
Poruke za Svjetski dan kazališta potražite na poveznici.HGU YouTube Sessions - video edukativni serijal

urlhttps://www.youtube.com/cromusiciansunion

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će vam otkriti dio svojih glazbenih tajni.