Ministrica primila u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u RH Roberta Kohorsta

Slika /slike/fotogalerija/2020godina/Oproštajni posjet veleposlanika SAD-a/20201218_141203.jpg

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u oproštajni posjet veleposlanika  Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj NJ.E. Roberta Kohorsta.

Ministrica i veleposlanik ocijenili su bilateralne odnose vrlo dobrima te su razgovarali o zajedničkim temama na kojima su se obje strane angažirale, posebno u rješavanju pitanja vezanih uz židovsko kulturno nasljeđe i tematiku holokausta gdje postoji snažna i otvorena podrška Vlade Republike Hrvatske, normativnim aktivnostima Ministarstva u području medija te odnosu s civilnim društvom u Hrvatskoj. 
 
S obzirom na aktualnu situaciju u području kulturnih i kreativnih industrija te njihovu prilagodbu novoj ekonomiji u uvjetima pandemije, ministrica je posebno naglasila važnost da je, bez obzira na novonastala ograničenja, izuzetno važno nastaviti započete suradnje i aktivnosti kao poticaj za daljnji nastavak rada profesionalaca u sektoru kulture i medija.
 
Ministrica i veleposlanik zadovoljni su postignutom razinom dogovora vezano uz postupak ukidanja viza za građane Republike Hrvatske.
 
Veleposlanik Kohorst zahvalio je na suradnji i potpori ministrice koju je imao za vrijeme mandata u Hrvatskoj.

 

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi