Ministrica primila u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Irana u RH Nj. E. Parviza Esmaeilija

  • Slika
  • Slika

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u petak, 14. svibnja u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Irana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Parviza Esmaeilija.

Ministrica Obuljen Koržinek i veleposlanik Esmaeili razgovarali su o aktualnim temama u području bilateralne kulturne suradnje i utjecaju pandemije Covida-19 koja je promijenila tijek razvoja kulturnih i kreativnih industrija. Obje strane spremne su dati podršku nastavku i realizaciji zajedničkih projekata i razmjeni gostovanja i umjetnika u okviru Programa suradnje u područjima kulture i umjetnosti.
 
Ministrica Obuljen Koržinek posebno je istaknula mogućnosti kulturne suradnje u području prijevoda autora hrvatske i iranske književnosti, rezidencijalnih boravaka književnika i predstavljanja hrvatskog i iranskog filma. Jednako tako pozvala je veleposlanika Esmaeilija da se Veleposlanstvo Islamske Republike Irana priključi aktivnostima koje Ministarstvo kulture i medija organizira i provodi ove godine u okviru Godine čitanja.

 

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi