Koncertima u okviru akcije „Jer svirati se mora“ mogu prisustvovati svi – bez potvrda o cijepljenju ili preboljenju COVID-19

Ovih je dana u dijelu javnosti došlo do određenih nesporazuma vezanih uz mogućnosti prisustva publike na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije – „Jer svirati se mora“ .

Stoga podsjećamo kako se svi koncerti u sklopu navedene akcije odvijaju u najstrožim epidemiološkim uvjetima. Upravo je zato strogo ograničen broj publike, a rasporedom sjedala ili stolova organizator je onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte.

Najava članova nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv. covid – potvrde, ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“ već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi.

Pravila o obvezi posjedovanja covid – potvrda o cijepljenju ili preboljenju se ne odnose na koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“.

Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet. Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja kao što organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica