Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanika Republike Slovenije

  • Slika
  • Slika

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Vojislava Šuca u utorak, 10. ožujka 2020. godine.  

U pratnji veleposlanika bio je ministar savjetnik u veleposlanstvu Republike Slovenije Matjaž Marko. Uz ministricu kulture sastanku su prisustvovale ovlaštena za poslove ravnatelja Uprave za razvoj kulture i umjetnosti i međunarodnu kulturnu suradnju Anja Jelavić, voditeljica Službe za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Iva Mostarčić i viša stručna savjetnica Lidija Zozoli.

Ministrica Obuljen Koržinek uputila je veleposlaniku izraze dobrodošlice te izrazila zadovoljstvo što Republika Slovenija i Republike Hrvatska imaju dobru i razvijenu kulturnu i umjetničku suradnju koja se odvija putem izravnih kontakata ustanova i pojedinaca u svim područjima. Veleposlanik Šuc iskazao je uvjerenje kako će se bogata kulturna suradnja s Republikom Hrvatskom i dalje nastaviti na visokoj razini.
  
Ministrica kulture napomenula je kako Ministarstvo kulture pruža financijsku potporu hrvatskim umjetnicima prilikom gostovanja u okviru kulturnih događanja u Republici Sloveniji. Ministrica i veleposlanik složili su se da je kulturna suradnja Hrvatske i Slovenije iznimno bogata i raznolika, kao i da između dvije zemlje u području kulture nema neriješenih pitanja te su izrazili uvjerenje da će se suradnja između Republike Slovenije i Republike Hrvatske i dalje odvijati istim intenzitetom.

 

Pisane vijesti