Ministrica kulture izrazila riječi sućuti u povodu odlaska hrvatske teatrologinje, dramaturginje, kritičarke i spisateljice Mani Gotovac

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek izrazila je riječi sućuti u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime, u povodu smrti proslavljene hrvatske teatrologinje, dramaturginje, kritičarke i spisateljice Mani Gotovac.

„Premda njezinim odlaskom ponajviše gube njezina obitelj i prijatelji, snažno i bezrezervno taj će gubitak osjetiti i hrvatska kultura.

Jaka osobnost Mani Gotovac upotpunjena iskustvom, znanjem i iznimnom radnom energijom obilježila je život te iznimne pojave na hrvatskoj kulturnoj sceni. Kao prva intendantica nacionalnoga kazališta u hrvatskoj povijesti,  beskompromisno, strastveno i povrh svega uspješno kreirala je svoju viziju kazališta, radila na njegovoj vidljivosti i razvoju publike, vodeći uvijek računa o visoko profesionalnoj umjetničkoj razini.

Vodila je kazalište kao što je vodila i život, i kao što je na kraju i pisala – potentno, iskreno, glamurozno, s velikim darom da u priču uvuče svoju publiku, da je pridobije i zainteresira još dugo nakon pogledane predstave ili pročitane knjige.

Entuzijazam, talent i karizma obilježile su život ove sjajne umjetnice, ali i doprinijele razvoju kulturnog života Republike Hrvatske. Njezin će doprinos ostati trajna kulturna vrijednost hrvatske kulture.“

Pisane vijesti