​Ministrica kulture i medija primila u posjet ministra vanjskih poslova, međunarodne gospodarske suradnje i telekomunikacija Republike San Marino

  • Slika
  • Slika
  • Slika
30. travnja 2021. - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek održala je sastanak s ministrom vanjskih poslova, međunarodne gospodarske suradnje i telekomunikacija Republike San Marino Lucom Beccarijem.

Ministri su razgovarali o aktualnim bilateralnim pitanjima i poduzetim mjerama za kulturni sektor uslijed pandemije, a posebno o suradnji stručnjaka Hrvatske i San Marina u sklopu međunarodnih organizacija UNESCO-a i Vijeća Europe. Posebno je istaknuta mogućnost razmjene kulturnih programa, a vezano za situaciju utjecaja pandemije na kulturni i kreativni sektor ministrica Obuljen Koržinek je uz brojne mjere potpore koje je pokrenulo Ministarstvo kulture i medija podsjetila kako su kulturne institucije u Hrvatskoj otvorene za građane.

Na sastanku su uz ministra sudjelovali veleposlanica Republike San Marino u Republici Hrvatskoj Marina Emiliani, ravnatelj Uprave za vanjske poslove Matteo Mazza i načelnik Odjela za europske poslove u Upravi za vanjske poslove Luca Brandi.

Uz ministricu, sastanku su prisustvovali hrvatski veleposlanik u Republici San Marino Jasen Mesić, ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić i voditeljica Službe za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Iva Mostarčić.

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi