Ministrica kulture i medija Obuljen Koržinek na sastanku s voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Zlatevom

  • Slika
  • Slika
Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek danas se susrela s voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognianom Zlatevom. Neke od tema sastanka bile su Akt o europskim medijskim slobodama kojega je prošlog tjedna usvojila Europska komisija, kao i borba protiv dezinformacija i pogrešnih informacija u javnom prostoru te jačanje medijske pismenosti u Republici Hrvatskoj. Sastanku su prisustvovali i državni tajnik ministarstva Krešimir Partl te voditeljica medija za Komisiju u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović.
 
Ministarstvo kulture i medija i Predstavništvo Komisije u Hrvatskoj  intenzivirat će svoju suradnju u nadolazećem razdoblju, osobito oko informiranja javnosti i dionika o podršci Komisije audiovizualnom, kulturnom i kreativnom sektoru te o jačanju kapaciteta, povećanju konkurentnosti i prilagodbi poslovanja na jedinstvenom digitalnom tržištu u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

 

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi