Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u službenom posjetu Zadru

  • Slika
  • Slika
Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinak sa suradnicima, glavnom tajnicom ministarstva Maricom Mikec, ravnateljem Muzeja antičkog stakla Hrvojem Manenicom i pročelnikom Konzervatorskog odjela u Zadru Igorom Miletićem sastala se danas s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem, njegovim zamjenikom Antom Babićem, pročelnicom za kulturu i sport Dinom Bušić i pročelnikom za EU fondove Antom Čurkovićem te rektoricom Sveučilišta u Zadru dr. sc. Dijanom Vican i prorektorom dr. sc. Josipom Faričićem, ravnateljem Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru don Mariom Soljačićem, kustosicom dr. sc. Anom Jordan Knežević i članicom Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar Vesnom Sabolić.

U razgovoru s pročelnikom Konzervatorskog odjela Igorom Miletićem dogovoreno je da se u okviru cjelovite obnove Zadarskih badema koji su integralni dio gradskog tkiva, a koju je pokrenuo Grad Zadar nastavi putem već utvrđenih parametara postavljanja sigurnosnih ograda kao što već postoje na pojedinim dijelovima.
 
S rektoricom Zadarskog Sveučilišta dr. sc. Dijanom Vican razgovaralo se o procesu pridruživanja zadarske Znanstvene knjižnice Sveučilištu u Zadru vodeći računa o odredbama Zakona o knjižnicama kojima bi zadržala status javne knjižnice koja je prema namjeni i sadržaju knjižničnog fonda sveučilišna knjižnica.

Ministrica je posebno istaknula da je to budućnost i ostalih visokoškolskih i znanstvenih knjižnica koje će povezivanjem unaprijediti djelatnost na dobrobit svih korisnika. Bez profesionalno vodenih knjižnica i ulaganja u obnovu knjižničnih fondova nema jakih sveučilišta.

Gradonačelnik Dukić predstavio je kapitalna ulaganja u zadarsku kulturnu infrastrukturu od Kneževe i Providurove palače, preko Muraja, do kompleksa crkve Svetog Nikole i Centra za mlade, a  posebno je bilo riječi o procesu osnivanja Muzeja grada Zadra i osuvremenjivanju Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru.
 

Pisane vijesti