Ministar kulture uputio čestitku povodom Svjetskog dana baštine - 18. 04.

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić povodom Svjetskog dana baštine uputio je čestitku svim konzervatorima, restauratorima i kulturnim djelatnicima koji svojim predanim radom skrbe o zaštiti i očuvanju svekolike kulturne baštine.

"U povodu 18. travnja, Svjetskog dana baštine, upućujem čestitku svim konzervatorima, restauratorima i kulturnim djelatnicima koji svojim predanim radom skrbe o zaštiti i očuvanju svekolike kulturne baštine u Hrvata.

Hrvatsku kulturnu baštinu čini ukupno kulturno i civilizacijsko naslijeđe, stvarano u kontinuitetu od prapovijesnih i antičkih vremena do danas, koje odražava naš povijesni, nacionalni, kulturni, vjerski i civilizacijski identitet. Njezina uloga, značaj i utjecaj ne samo na području znanosti i obrazovanja neprijeporni su, a potvrda su naše ukorijenjenosti i prisutnosti u korpusu cjelokupnog europskog nasljeđa i stvaranja.
 
Budućnost kulturnog i gospodarskog razvoja Hrvatske nezamisliva je bez ovog važnog čimbenika koji svojim bogatstvom i raznolikošću pruža jedinstveno obilježje i strateško usmjerenje ka poticanju svih segmenata društvenog i gospodarskog razvoja, što Ministarstvo kulture putem Uprave za zaštitu kulturne baštine predano potiče kroz postojeće linije financiranja i strateško otvaranje prema EU fondovima.
 
Rad na istraživanju, dokumentiranju i zaštiti kulturnih dobara čini temelj za očuvanje i implementaciju kulturne baštine u sve pore suvremenog života.
 
Upućujem vam čestitke u želji za daljnjim zajedničkim radom na dobrobiti hrvatske baštine."


Najave