Ministar Biškupić sastao se s Posebnim izaslanikom Predsjednika Ruske Federacije za pitanja međunarodne kulturne suradnje g. Mihailom Švidkojem

Dana 14. travnja 2009., u Ministarstvu kulture održan je sastanak ministra kulture RH mr. sc. Bože Biškupića s Posebnim izaslanikom Predsjednika Ruske Federacije za pitanja međunarodne kulturne suradnje g. Mihail Švidkojem.

Sastanku su nazočili i veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj g. Aleksej Fedorov, g. Alexander Alekseyev, ravnatelj 4. odjela za europska pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije kao i  državna tajnica Ministarstva kulture RH mr. sc. Nina Obuljen sa suradnicima.
 
 
 
 
Na sastanku se razgovaralo o nastavku održavanja dobrih odnosa i kontakata dviju država. Ruska strana je predložila konkretan prijedlog kako da se intenzitet suradnje nastavi i dalje: projekt radnog naslova Dani ruske kulture u Hrvatskoj koji bi se u perspektivi mogao ostvariti polovicom 2010. godine, a uzvratni Dani hrvatske kulture u Rusiji bi uslijedili 2011. godine. Hrvatska strana je prihvatila inicijativu za takvu manifestaciju, predloživši prostor Klovićevih dvora kao mogućnost gdje bi se isti mogli održati. Ministar Biškupić tom je prigodom potaknuo rusku stranu da ostvare gostovanja ruskih umjetnika i u drugim gradovima Hrvatske te je istaknuo mogućnost da se napravi programski dodatak Dubrovačkim ljetnim igrama ili Splitskom ljetu. Obje strane podržavaju nastavak suradnje udruženja pisaca a i projekcije ruskih filmova također su jedna od mogućnosti buduće kulturne suradnje.


 
 


Najave