Ministar Biškupić uputio brzojav sućuti povodom smrti Aleksandra Šandora Augustinčića

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio brzojav sućuti HNK-u u Zagrebu povodom smrti scenografa Aleksandra Šandora Augustinčića.

"Poštovani,
 
s osobitim žaljenjem upućujem u ime Ministarstva kulture i u osobno ime izraze duboke sućuti u povodu smrti istaknutog hrvatskog scenografa gospodina Aleksandra Šandora Augustinčića.
 
Svoj impresivni scenografski opus gospodin Augustinčić ostvario je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, surađujući također i s drugim hrvatskim kazalištima (HNK u Varaždinu, Dramskim kazalištem Gavella i dr.), kao i na filmu. Njegova ostvarenja u području oblikovanja svjetla dala su izniman doprinos razvoju danas važne umjetničke sastavnice kazališnog čina. Izuzetan uspjeh i postignuća u kazalištima diljem svijeta te brojne izložbe scenske umjetnosti, svrstavaju gospodina Augustinčića u istinsku umjetničku veličinu, čiji talent i postignuća nadilaze prostor i vrijeme i čine trajnu vrijednost hrvatskog kazališta i kulture u cjelini.
 
Za svoj umjetnički rad dvostruki je dobitnik Nagrade Grada Zagreba i Nagrade Vladimir Nazor za životno djelo 1996. godine."


Najave