Ministar Biškupić uputio brzojav sućuti obitelji Marušić

Ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić uputio brzojav sućuti povodom smrti velikog hrvatskog redatelja i kulturnog djelatnika.

"Poštovana obitelji,
 
u ime Ministarstva kulture i u osobno ime primite izraze duboke sućuti i poštovanja prema uspomeni na gospodina Daniela Marušića, velikog hrvatskog redatelja i kulturnog djelatnika.
 
Svojim javnim djelovanjem obilježio je desetljeća suvremene hrvatske kulture, a pamtimo ga po televizijskim serijama, „Ptice nebeske“, „Olujne tišine“, „Čovik i po“, te antologijskoj seriji „Naše malo misto“, kao i po filmskom ostvarenju „Servantes iz Malog mista“. Kao redatelj ostvario je za televiziju i majstorsko uprizorenje opere „Ero s onoga svijeta“ Jakova Gotovca. Uz to, Danijel Marušić, veliki zaljubljenik u hrvatsku glazbu i kulturu, utemeljio je i vodio pune 34 godine Osorske glazbene večeri, jedinstven festival čiji se programski okvir zasnivao na nacionalnom glazbenom stvaralaštvu našega vremena i ranijih epoha. Osor, koji je oblikovao na „cjelovitom poimanju i življenju kulture, njezina očuvanja i stvaranja“, danas je, uz skladatelje i njihove interprete, oplemenjen mnogim djelima kipara i slikara što ih je povezala glazbena umjetnost, a nadasve osobnost Daniela Marušića, umjetnika iznimno visokih estetskih kriterija.  
 
Pamtimo ga kao jednoga od velikih i osebujnih hrvatskih stvaraoca izuzetne karijere i životne sudbine kojemu hrvatska kultura duguje istinsku zahvalnost za brojna umjetnička ostvarenja."


Najave