Međunarodna nagrada ICMA za hrvatsko-njemački projekt izdanja zborskih djela Igora Kuljerića i Jakova Gotovca

  • Slika
  • Slika

Objavljeni su dobitnici Međunarodne nagrade za klasičnu glazbu - International Classical Music Award. 


Među nagrađenima u kategoriji zborske glazbe je i izdanje s djelima Hrvatski glagoljaški rekvijem Igora Kuljerića i Himna slobodi Jakova Gotovca u izvedbi sopranistice Kristine Kolar, tenora Erica Laportea, mezzosopranistice Annike Schlicht i baritona Ljubomira Puškarića, uz Zbor bavarskog radija i Orkestar minhenskog radija pod ravnanjem dirigenta Ivana Repušića (nakladnik BR Klassik).

Nagrađeno audioizdanje dio je kompleksnog višegodišnjeg  hrvatsko-njemačkog glazbenog projekta u okviru kulturno-umjetničkog programa hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, a kojeg je osmislilo i sufinanciralo Ministarstvu kulture i medija. Uz izdavanje nosača zvuka održana su i dva koncerta,14. veljače u Münchenu te 22. veljače 2020. u Zagrebu, koji su na najbolji način povezali hrvatsko i njemačko predsjedanje Vijećem EU.

Žiri ICMA-e ima globalni pregled tržišta i dodjeljuje godišnje nagrade nakladnicima i glazbenicima širom svijeta koji su dokazali izvanredna dostignuća u svom specifičnom području, a ove je pandemijske godine dobitnike odabrao između 365 međunarodnih nominacija.

Održavanje svečanog koncerta s dodjelom nagrada u planu je 27. lipnja 2021. godine, u Vaduzu uz Simfonijski orkestar Lihtenštajn pod dirigentskim vodstvom Yarona Trauba.
Cjelokupni popis ICMA nagrada za 2021. godinu dostupan je na stranici www.icma-info.com





 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica