Ljetnikovac Bunić-Kaboga u cijelosti postao vlasništvo Grada Dubrovnika

  • Slika
  • Slika
  • Slika

21. travnja 2023. – Ugovorom o prijenosu vlasništva ljetnikovac Bunić-Kaboga postao je u cijelosti vlasništvo Grada Dubrovnika te je time formalizirana odluka Vlade Republike Hrvatske o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Hrvatskog restauratorskog zavoda u korist Grada Dubrovnika.

Uz prisutnost ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek i glavne tajnice Ministarstva Marice Mikec, ugovor su potpisali dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda Boris Mostarčić.

Ljetnikovac je u potpunosti obnovljen donacijom Batahovina Foundation u iznosu od tri milijuna eura, a Ugovorom o darovanju iz 2018. godine Grad Dubrovnik preuzeo je dvije trećine suvlasničkog prostora i time postao većinski vlasnik, dok je prizemlje objekta koristio Hrvatski restauratorski zavod.

Prijenosom prava vlasništva u cijelosti Gradu Dubrovniku omogućit će se kvalitetnije i svrsishodnije upravljanje ljetnikovcem, koji će i dalje biti korišten za različite javne, kulturne i društvene namjene. Ujedno će Hrvatski restauratorski zavod svoju djelatnost nastaviti obavljati u primjerenijem prostoru u Gružu, u suvremeno obnovljenoj zgradi Državnog arhiva u Dubrovniku, gdje su uređene dvije restauratorske radionice.



Pisane vijesti