​Koncertom slovenskih i hrvatskih glazbenika otvorene 51. Varaždinske barokne večeri

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

17. rujna 2021. -  Večerašnjim koncertom slovenskih i hrvatskih glazbenika, u varaždinskoj su katedrali otvorene 51. Varaždinske barokne večeri.


Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek čestitala je organizatorima festivala koji su nakon pandemijskih ograničenja uspjeli ovaj ugledni međunarodni festival vratiti njegovom prepoznatljivom programu – suradnji sa zemljama –partnerima.

 „Svaka zemlja-partner ovaj festival obogaćuje svojim skladateljima, njihovim djelima, svojim izvođačima i dakako svojom kulturom općenito, istaknula je ministrica te dodala kako nam je premda bliska i poznata, sa svojim bogatim baroknim nasljeđem i brojnim vrsnim interpretima-stručnjacima za njezino autentično izvođenje, Slovenija ipak ima mnogo toga za otkriti.

„S obzirom na to da smo oduvijek bili dijelom istog, srednjoeuropskog kulturnog kruga, suradnja slovenskih i hrvatskih umjetnika bila je i ostala vrlo dinamična, a ovogodišnje partnerstvo u Varaždinu još će jednom dokazati koliko je ta veza dugovječna, snažna i plodonosna“, zaključila je ministrica.
 
51. Varaždinske barokne večeri nastavit će do 28. rujna sa svojim bogatim programom koncerata ne samo u Varaždinu, nego i u Nedelišću, Križevcima, Varaždinskim Toplicama, Gornjem Knegincu, Vinici, Belcu, Prelogu, Miholcu, Krapini i Ludbregu, kako bi se uz glazbeno, podsjetilo i na bogato naslijeđe hrvatske barokne umjetnosti, skulpture i arhitekture.


 

Pisane vijesti